petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

2/10 Nu är det gjort!

Publicerad 2012-10-02 12:36:00 i

 
 
Jag är stolt över att prov nummer 2 är genomfört! Kände mig både säker och osäker under provets gång men jag gjorde mitt bästa så det får bära eller brista! :)
 
Direkt efter provet hade jag dubbeltimma matte med genomgång på nytt kapitel (nummer 3, ekvationer) och jag lyckades hänga med bra! Det hjälper ju på självförtroendet och det behöver jag mer av på mattefronten, och faktum är att trots att jag kuggade på första provet så blir matte bara roligare och roligare! Jag märker hur jag sakta men säkert utvecklar och vässar mitt logiska "mattetänk" och det ger motivation till att lära mera.
 
Ögat mår bra idag tack och lov med tanke på gårdagens kaukasodabravader. Nu sitter jag hemma i köket och njuter med en kopp kaffe, hemmagjord grönsakssoppa puttrar på spisen och ägget är kokat. Lunchen är runt hörnet och efter maten fortsätter jag räkna matte tills det är dags för träning i det vackra höstvädret! Ikväll måste jag repetera inför en muntlig redovisning på historialektionen imorgonbitti. Känns jättekul faktiskt för den jag ska berätta om är en historisk person som jag fått välja själv, drottning Christina som levde på 1600-talet. Varför? För att hon var en individualist, konktroversiell och egensinnig (...för att vara kvinna under den tidsepoken) och hon vågade gå sin egen väg. Hon var även intellektuell, intresserad av konst, litteratur och filosofi och hon var en modig ung dam och innehade egenskaper som jag beundrar och delvis kan identifiera mig med.
 
Avrundar dagens inlägg med att meddela att jag ännu inte blivit faster men jag har inhandlat present till lillen och längtar efter att överräcka den till dem blivande stolta föräldrarna och så klart att få gosa bebbe! <3
 
Kram och på återseende
 
/Petra
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela