petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

23/10 Förkylning och frisörbesök

Publicerad 2012-10-23 13:07:00 i

 
Förkylning på G men det hindrade inte mig från att gå på mattelektionen och genomgång av nytt kapitel. Utan mattegenomgångarna är jag "lost in space" så det var bara att dra sig upp ur sängen och tussa iväg till skolan.Gick bra och jag hängde med mellanvarven av småförvirring precis som det ska vara. Glömde dock att fråga min lärare om matteprovet då jag mest tänkte på hem och vila när lektionen var över. Återkommer är ordet.
 
Nu sitter jag hemma i mitt älskade kök igen med kaffekoppen till höger om mig och fingrarna energiskt smattrandes på tangentbordet (*hör ni*?) Ska strax iväg till frisören och det känns skönt att äntligen få en lyxig hårfixardag! Jag har funderat några månader på hur jag ska lösa detta med frisörbesök då jag är så sjukt kräsen på vem som fixar mitt hår. Att åka till Oslo eller Skellefteå vore ju optimalt ur det kräsna perspektivet då mina skickliga frisörvänner bor där, men inte så optimalt ur den ekonomiska perspektivet och därför har jag avvaktat så länge med att beställa tid. Men så förra torsdagen på väg hem ifrån meditationskursen stoppade jag till spontant hos denna frisör för att köpa torrschampo för mitt hopplösa vinterhår.Väl där inne kände jag intuitivt att här skulle jag kunna trivas som kund, så jag frågade vad hon tog för slingor på långt hår och sen var det bokat innan jag hunnit blinka. Så håll tummarna med mig nu att det var ett bra beslut!
 
PS. Om ni önskar tips och råd om hår så tveka inte med att höra av er till mig! Återkommer senare med rapport och frisörbesöket!DS
 
Kram,
 
Petra
 
 

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2012-10-23 17:05:40

Jag skulle behöva experttips av dig känner jag! Just nu är jag i stort behov av att klippa och kanske slinga lite ljusare men ekonomin tillåter inte det riktigt så jag drar på det.. Hoppas du blir nöjd med nya frippan!

Postat av: Petra

Publicerad 2012-10-23 18:08:29

Hej Hanna!

Gör INGET själv! Det är första rådet. Har du någon vän som du kan få rekommenderat en frisör så är det ett bra tips, så att du blir nöjd. Själv sitter jag med blåa slingor istället för blonda och kommer gå tillbaka till frisören imorgon eller så snart jag kan och få det fixat..blev inte som jag hade hoppats kan man tryggt säga, haha..ödets ironi!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela