petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

3/10 Realitycheck...

Publicerad 2012-10-03 12:18:00 i

 
 
 
 
 
Har just haft möte med studievägledaren och diskuterat min framtid, mina möjligheter och begränsningar som finns för att nå dit jag vill. Oerhört NYTTIGT och SKÖNT! Ju mera struktur, tydligt mål och hur jag ska gå till väga för att nå dit jag vill desto bättre! Det kommer bli max ett år på Komvux som det ser ut nu och även högeskoleprov att genomföra. Som reglerna ser ut idag, så jag kan tyvärr inte höja mitt snitt så mycket som krävs för journalisthögskolan genom att studera på komvux,  så då är det andra vägar som gäller.
 
Just nu så kompletterar jag ju mina betyg för att bli behörig till flera utbildningar på högskolan och iniversitetet, men så ska man ju även ha rätt poäng för att bli antagen. Så högskoleprovet ska genomföras och pluggas inför till våren och kanske fler gånger än som så!? Tiden får utvisa. Jag har även diskuterat alternativa utbildningar med studievägledaren vid sidan av journalistprogrammet som kan fungera, och jag måste säga att framtiden känns spännnade, ljus och hoppfull och jag är helt varm i magen och hjärtat efter mötet!
 
Har även hunnit gå igenom första delen av matteprovet som jag kuggade på och har fått pedagogiska lösningar och svar på mina fel av min duktiga, goa, pedagogiska lärare. Vi hann dock bara gå igenom första sidan då jag skulle vidare på mötet med studievägledaren, men vi ska fortsätta imorgon. Blir bra så jag kan plugga massa i helgen och veta vad jag ska göra annorlunda inför omprovet nästa vecka. Och hörrni, redovisningen på historielektionen om drottning Christina imorse gick bara bra så jag är väldigt stolt över min totala insats hittils idag. Kvarstår av skoldagen är en dubbellektion i engelska sen blir det mera egenstudier och matteplugg hemma i och det känns bra!
 
KRAM och på återseende alla fina!
 
/Petra

Kommentarer

Postat av: cicci

Publicerad 2012-10-04 23:10:18

Vet du om att man kan läsa en hel del journalistik på folkhögskola också?
kolla folkhogskola.nu Jag gjorde en snabbsökning och fick upp flera alternativ.

Svar: Hej Cicci! Jo, min studievägledare har informerat mig om alternativen jag har, men stort tack i allafall för ditt tips!! KRAM
petracaroline

Postat av: Aida

Publicerad 2012-10-07 14:04:29

Hejhej Petra! Kom på en sak relaterat till det här inlägget nu, men först grattis att du blivit faster och klarat matteprovet!

Jag håller också på med att ungefär komplettera och plugga vidare och försöka hitta arbeten och sådant som kan öka mina chanser att komma in på utbildningen jag verkligen vill läsa. Många gånger känns det som att det finns många roliga möjligheter, men ibland känns det som att det man gör just nu är svårt och inte riktigt tycker att det är kul och man tappar motivationen och så blir man besviken på sig själv för att man inte kommer dit man vill. Sen blir jag frustrerad på att allt tar tid (ibland kan jag vara väldigt otålig) och att det här egentligen inte ger mig någon garanti för att verkligen komma in på utbildningen. Högskoleprovet är ju så svårt och kommer jag verkligen klara av det här och om jag inte gör det vad händer då, och så vidare. Så går det i cirklar av onda tankar. Har du känt så ibland? och i så fall, har du några tips för hur man kommer igång igen och blir motiverad till att följa vägen framför sig och att tro på sig själv?

Hoppas att du har en underbar höstsöndag!

Svar: Hej bästa Aida! Tack för pepp och fint inlägg! Jättekul att få förfrågningar som detta! Jag tänkte jag skulle svara dina frågor/fråga genom att skriva ett inlägg om just detta, hur jag håller motivationen vid liv och vad jag gör för att tag i alla pluggmåsten och hjärnspöken i samband med detta.Så håll utkik i veckan för svaren kommer dyka upp!
Sköt om dig och pepp på dig!

Kram
petracaroline

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela