petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

14/2 Provet och ordets makt

Publicerad 2013-02-14 17:45:33 i

 
Jepp, jag kommer nog lyckas pricka in ett D på provet (tippar jag), precis där jag vill ligga denna termin. Jag hade ett snack med min lärare efter provet för att hon ska veta mina prioriteringar denna termin. Hon är övertygad om att jag kommer ligga på ett C bara genom att det är så jag fungerar ( att det ligger i min natur att jag analyserar, jämför och drar slutsatser av mig självt) Det har hon faktiskt helt rätt i och med hennes 30 åriga erfarenhet som lärare tar jag det som en fin komplimang.
 
Efter lunch var det tillbaka till skolan och mattegenomgång som gick i ljusets hastighet. Min lärare är ganska otrygg i sin lärarroll och det märks tydligt i kroppspråket, hur han pratar och hur han andas. Jag vet hur det känns att inte lita på sig själv eller sin egen kunskap så jag hoppas att han hittar ro och trygghet i sin roll så småningom. Jag har faktiskt mailat honom i eftermiddag med konstruktiva tips och även länkat med filmen "ordets makt" som jag tänker att han kan ha nytta av att se. Det är ju ett samspel detta med kommunikation och varför ska inte en student kunna hjälpa en lärare lika gärna som tvärtom? Blir spännande att se hur han kommer tar emot mitt mail.Jag återkommer med mer om detta om jag får ett svar, något jag så klart hoppas på! Då ska jag berätta mer om varför han fick mitt mail idag och för att ge er en ledtråd så håll i tankarna "ordets makt"....
 
Kram och på återseende!
 
/Petra

Kommentarer

Postat av: Judy

Publicerad 2013-06-17 14:34:51

Hur gick din prov? Var det om barn och böcker? Och revolution att prata om dem ? För jag behöver lite tips..om det ok

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela