petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

11/3 I dag klappar vi oss på axeln!

Publicerad 2013-03-11 12:18:00 i

 
 Klapp på axeln och...
PEP-Tummen upp och...
...mumsig lunch!
 
Första dagen i skolan idag då efter sportlovet som började med mattelektion dubbeltimma och i klassrummet fanns mina två bästa klasskompisar. Det var jätteskönt att sitta med dem och räkna och det har flytit på fint idag, har även bett läraren om hjälp vid några tillfällen. Progress! Har även stämt av med läraren att han hänger med till specialpedagogen på fredag så vi kan synka ihop oss om matten. Jag tar ansvar att jag får den pepp och det stöd jag behöver för att komma mig igenom matte 2 denna termin och klappar mig själv på axeln! Känns mer hoppfullt och ångestklumpen i magen tar mindre plats för varje steg jag. Att våga möta och utmana mina hjärnspöken och omvända mindre bra erfarenheter kring matematik och det att be om hjälp, det är och förblir mottot för denna termin!
 
Nu spelas Robins "you" på repeat (stackars bygggubbarna, he,he) och jag skrålar i takt inuti mig (haha) Så underbart befriande- I love to sing! Ska strax luncha ugnsbakad lax med greksallad och brockoli sen plugga mera matte på egenhand, träna. Ikväll måste jag försöka ta tag i historiaarbetet som jag har liggande över mina axlar som en blöt, tung kofta! Alltid är det något, visst! :)...
 
Och hörrni- kom ihåg klappen på axeln!
 
 Kram och på återseende,
 
Petra
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Per

Publicerad 2013-03-11 14:37:57

Nu kunde jag inte hålla mig, tittar in och ser att du verkar ha det fint och bra. Det glädjer mig!

Du är som vanligt ett föredöme och kämpar på för dig själv och andra. :)

Ha en fin vecka och fortsatt lycka till med studierna.

mvh
/Per

Postat av: Petra

Publicerad 2013-03-12 12:09:15

Tack för fina ord och inlägget Per! :)

Jess," never give up" är mottot! :) Funkar en del dagar och de dagar det inte funkar får manvara snäll med sig själv och "bara vara" så går det bra i slutänden.

Hoppas det är bra med dig också!

Allt gott,

Petra

Postat av: Per

Publicerad 2013-03-13 22:24:39

Vad skönt att du inte hade nått emot att jag skrev.

Ja allt är bra med mig också, verkligen. Livet går vidare, åt alla håll just nu :) att aldrig ge upp är kloka ord.

Allt gott tillbaka
/per

Postat av: Petra

Publicerad 2013-03-15 18:52:09

Härligt att höra Per! Keep up the goodwork!

"Never give up"

:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela