petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

5/3 Afro power dance!

Publicerad 2013-03-05 08:24:00 i

 
 
Ikväll ska jag dansa loss barfota till afrikanska rytmer på gymmet där jag tränar! Ser såååå framemot det för jag älskar att bli ett med musiken och pulsen och att dansa gör mig glad i hela kroppen! Ett härligt sätt att pumpa in ny, positiv energi i kropp och själ! (...kan hända att det kommer några afrofoton ikväll om jag får inspiration att fota!?) Och jag får inte glömma att måla tånaglarna röda och fina kvällens barfotadans till ära!
 
Vaknade förövrigt okristligt tidigt imorse och var pigg som en mört, redan klockan 06.00! Klev upp en halvtimma senare och här sitter jag nu, mätt i magen och filosoferar lite på morgonkvisten. Ska möta upp en klasskompis halv elva på stadsbibblan och plugga matte. Känns toppen att slå sitt kloka huvud ihop med någon för att hjälpa, motivera och peppa varandra framåt! Har faktiskt pluggat matte i ungefär en timma/snitt de senaste dagarna och ska försöka hålla denna trend varje dag nu och resten av terminen.
 
Avrundar med en sång som träffat mig rakt i hjärtat. Fantastiskt vacker är den och den väcker både en frihetslängtan och ett vemod i mig..
 
 
 
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=ScNNfyq3d_w
 
Kram,
 
/Petra
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela