petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

22/12 Vi överlevde ju!! ...och God Jul och Gott nytt år <3

Publicerad 2012-12-22 16:08:09 i

 
 
 ..ja, hörrni det var lite som från 1999 till år 2000- Vad skulle hände dagen efter?Absolut ingenting! Men jag tror vi går in i en ny era av tid och jag hoppas den tiden betyder mera kärlek och empati människor emellan.
 
Nu är det äntligen jullov! Jag njuter i lugn och ro och är hundvakt till min storebrors goa schäfervovsing. Eller vargen som jag kallar henne. Tar helgen helt med ro, tränar, sover, donar på lite hemma, ska plugga matte varje dag någon timma är det tänkt, ser på film, läser och bara är. Imorgon kommer en av mina goaste barndomsvänner med familj upp så vi kommer styra upp kvalitetstid till veckan och på måndag är det ju julafton med familjen <3
 
Jag vill tacka för erat hjärtliga stöd genom året som gått. Era kommentarer värmer alltid in i hjärteroten och jag kommer gå in i det nya året med många fina minnen från förra året. Det smärtsamma tar jag med mig som en läxa och lärdom som ska genomlevas och utveckla mig som människa.
 
TACK ALLA FINA, GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
 
Vi ses på nyåret <3
 
/Petra
 

17/12 Måndag..

Publicerad 2012-12-17 16:17:46 i

Stärkande helg i bagaget och sista skolveckan innan jullovet. Har ännu inte rätt känsla i kroppen för att "skriva av mig" men det kommer när det kommer om det känns rätt. Alla ting till sin tid, det är en process för mig och det måste kännas rätt i magen om jag ska dela med omvärlden. Så ännu så länge bidar jag tiden.
 
Hoppas ni haft en fin helg! Jag har umgåtts med fina människor och familjen, mysigt <3 Har ett engelskaprov på onsdag så det blir att plugga i kväll och imorgon.Längtar efter julmat och ledighet!
 
På återseende!
 
Kram på er!
 
/Petra
 
 
 
 

14/12 Tacksam för kärleksfulla människor <3

Publicerad 2012-12-14 20:37:00 i

Utan mina vänner och familj och även speciella vänner på distans och ni, mina trogna, fina bloggläsare ( ni vet alla vilka ni är) skulle jag gå under. Det är er kärlek jag vilar i när jag kämpar mot livets tuffa utmaningar. Jag får vila i att bara vara mig själv, något som är livsviktigt för mig men som tyvärr inte alla arenor tillåter. Nästa vecka kommer jag att berätta för er om vad som pågår i mitt liv och vad som gör så innerligt ont.
 
Nu vilar jag i kärlek hemma hos min älskade storasyster med hennes härliga familj. Att få vara nära dem som älskar mig för den jag är ger mig styrka <3 Mina systerbarn ger mig så mycket glädje, kärlek och inspiration och det är en fantastisk känsla fylld av värme som jag nu mer än aldrig förr behöver.
 
Jag har även en alldeles speciellt kär vän, ni vet hon som kommit hem från Indien nyligen (...och som en skänk från ovan är hemma igen då hon egentligen skulle bo och studera i Indien i 3 år) som hjälper mig att läka genom sin underbara vänskap, positiva energi och yoganidra som vi praktiserar tillsammans varje torsdag.
 
Och så har jag en annan speciell person i mitt liv som öppnar mitt hjärta för varje gång vi ses och hörs och det är jag väldigt tacksam för... och du vet vem du är <3
 
Tack även till dig Helena som peppar, stödjer och skriver så fint om mig idag i din fina blogg! Besök den hörrni: http://blygamyran.wordpress.com/2012/12/14/pepp-for-den-introverta-och-blyga/#comment-353
 
Nu ska jag mysa vidare, tack för ert stöd <3
 
Vi hörs på måndag!
 
Kram och kärlek,
 
Petra
 
 

12/12 Glädje blandas med smärta på samma gång

Publicerad 2012-12-12 14:49:00 i

 
Jag fick veta betyg på senaste historiaprovet i morse och fick B igen! <3 Kändes även som att jag hade läget under kontroll när jag genomförde nationella provet i engelska *läsdelen* innan lunch. Det går bra med plugget mellanvarven av trötthet och motivationsbrist. Resultaten som trillar in känns som en fin present eftersom jag just nu kämpar ett inre krig som triggas av omgivningen. Jobbiga minnen, upplevelser och situationer från tidigare skolår har återkommit i mitt liv... och vid närmare eftertanke om det ens egentligen någonsin helt försvunnit? Jag är ju tillbaka där det började så att säga och allt upplevs så mycket mer intensivt detta ofärdiga ska göras upp med och avklaras för att kunna läggas till handlingarna och jag kan gå vidare i livet. Det gör fruktansvärt ont och jag önskar att jag slapp gå igenom det här igen men jag vet att jag måste för att få ett slut på det. Jag orkar inte gå in djupare på vad som händer just nu men det kommer nog... tids nog.
 
Kram och kärlek
 
/Petra
 
 

11/12 ...

Publicerad 2012-12-11 12:52:00 i

Sitter hemma och bara är en stund, vilar på lunchen och känner efter hur dagsformen känns. Är lite trött och ledsen idag och har egentligen varit det i en vecka för anledningar jag inte än orkar berätta om just nu, men samtidigt känner jag en inre styrka och en inre tillit att jag har hjälpare vid min sida som finns här för mig när jag behöver stöd.Alla känslor och minnen, onda som goda har sin egen plats och sin egen mening och med tiden ordnar sig allt, jag vilar i den förvissningen.
 
Kram och kärlek,
 
Petra
 
 

7/7 VÄLKOMMEN MYSFREDAG OCH HELG!

Publicerad 2012-12-07 10:35:00 i

 Klar för helg
 
Äntligen är du här, underbara fredag- bästa dagen på hela veckan! I dag är mitt schema fullsmackat. Ska strax räkna matte och kapitel 4 och förbereda mig inför nästa veckas prov. Ska försöka öva kapitlet så att jag hinner bli så pass redo att det känns ok att genomföra. Sen bär det av på träning med bästisklasskompisen och det blir att simma runt 40 minuter och så bastu så klart! Gräddan på moset ni vet! :) Sen kommer en av mina bästa vänner (hon som varit 10 månader på ett Ashram i Indien) på besök och vi ska köra Yoga tillsammans så det blir skön nertrappning efter simningen. Sen ska jag tvätta kläder, städa lägenheten, juloynta lite och helghandla. Sen försöka avsluta mitt fördjupningsarbete i historia om Vietnamkriget men om jag inte pallar det ikväll tar jag det på söndag. Är sjukt nöjd över min insats denna vecka med studierna. KLARADE JU OMPROVET I MATTE KAPITEL NR 3! Så stolt! Sen blev jag ju klar med min engelskauppsats som jag tycker blev riktigt, riktgit välskriven med ett mycket viktigt budskap! Och jag kände att nationella engelska grammatikprovet gick jättebra, känns nästan som att jag spikat provet minus några slarvfel.Men det visar sig ju, hehe. Men magkänslan är lugn och väldigt nöjd! Kan inte inleda helgen med bättre känsla, så skönt efter mina tuffa perioder under hösten. Men det tillhör ju livet med upp och ner(mot)gångar.
 
 
Önskar er en underbar (snörik)helg och på återseende på söndagkväll eller i början av nästa vecka!
 
Kram och kärlek,
 
/Petra

6/12 A change in attitude is needed!

Publicerad 2012-12-06 17:43:00 i

Har precis skrivit färdigt en uppsats på engelska och den handlar om varför samhället och skolsystemet måste ändra attityd gentemot introverta personer och studenter samt vikten av ökad förståelse och acceptans för våra olikheter.
 
Vet ej ännu hur jag länkar uppsatsen här så att ni får läsa den (om ni är intresserade?)  Jag ska klura på detta och återkomma. Den är välformulerad med ett viktigt budskap kan jag intyga!
 
Kram och kärlek
 
/Petra
 

3/12 Redan december?

Publicerad 2012-12-03 14:22:00 i

Time flyes! Jag fattar inte att vi snart har jul och jullov men jag ser framemot det. Snön som kom i helgen har dock fått mig att fatta att vintern är här, och det hurrar jag för då det betyder att jag kan börja åka skidor! Och på tal om träning så har jag precis kommit hem från ett träningspass i simhallen. Blev ditsläpad efter skolan av min skolbästiskompis så det blev 40 minuter simning och en avkopplande bastusittning efteråt. Bastu är ju det bästa med hela simträningen om jag får säga det själv.
 
I övrigt inget nytt under solen. Har omprov i matte i morgonbitt, historiaprov på onsdagmorgon och grammatikprov i engelska på torsdag, med andra ord högre tryck innan terminen avslutas. Har ännu inte bestämt mig för vad jag ska göra nästa termin, om det blir fortsättning Komvux eller distansstudier på universitetet eller jobb. Beslutet ska dock tas inom snar framtid.
 
Vi hörs och ses!
 
Kram,
 
Petra

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela