petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

31/3 Inspiration!

Publicerad 2013-03-31 14:33:00 i

 
 
 
 
 
 
 
 Den här artisten och kvinnan inspirerar mig till mera MOD och ATT GÅ MIN EGEN VÄG. Hon är en av mina absoluta förebilder och jag är full av beundran för henne! Ur hennes musik hämtar jag massor av energi och inspiration och jag blir grymt upplyft och peppad när jag lyssnar till hennes grymma musikverk! Vem det är? In och inspireras så får ni svaret!
 
http://www.youtube.com/watch?v=XTWoTR2a7JM&feature=share
 
Kram och på återseende!
/Petra

30/3 Dagens kloka

Publicerad 2013-03-30 00:37:00 i

 
 
 
PS.Kommer under helgen blogga om power point-redovisningen samt resultatet på matteprovet,så håll utkik!DS
 
På återseende!
 
Kram,
 
Petra

28/3 Nervös inför dagens redovisning och snart Glad Påsk!

Publicerad 2013-03-28 08:22:00 i

 
"Jag" på en power point, haha (buää)...
 
Jag blev färdig med att göra mitt livs första Power point igårnatt och är så stolt över att jag lyckats nästan helt på egenhand! Det behövdes bara finputsas litegrann (som jag fick hjälp med) för att få den från bra till väldigt bra.Nu skulle jag bara kunnat redovisningen lika bra. Jag har nämligen som många studenter med mig skjutiti på arbetet för länge så det blev väldigt stressigt nu sista dagarna och NU! Buä, läskigt att redovisa!  Så jag har gått och hoppats på att det ska komma ett mail från läraren om "inställd lektion" säkert de tre sista dagarna denna vecka men INTE. (hehe) Har lust att skrika högt eller hoppa och tjoa ännu högre och få ut lite nervös energi och frigöra lugna, lyckliga, busuga endorfiner men det är ju så lyhört här (haha) Jag blev inspirerad till just detta av Helenas blogginlägg från igår: http://blygamyran.wordpress.com
 
Men tillbaka till redovisning och skolarbete, jag övar ju på att vara "bra nog" , inte bäst och att öva på att redovisa i grupp är alltid nyttigt (blääää) så jag får se det som ännu en övning (låtsas vara förnuftig) Men jag är alltid nervös inför sådana här typer av situationer och (jag vill inte,vill inte, vill inte) jag vet att alla är rädda för att redovisa/tala inför andra mer och mindre så det är ju en (liten, mycket liten, nästan obefintlig) tröst i kråksången. Önskar bara att det är genomfört igår, nyss, nu så att jag kan pusta ut och ta påsklov. Ni vet hur det känns innan visst? GAH! Somnade så sent efter halvtvå inatt också så jag är trött men vid gott mod (sa jag nervös,orolig, nojjig, ängslig och rädd?) trots min förväntansångest (nähää?) inför redovisningen.Men jag tar som jag brukar, tjuren vid hornen och KÖR!
 
 "Wish me luck" (lugn, kärlek, empati, pepp, mod)  från 10-11:30 (kanske borde klä ut mig till påskkärring för att avdramatisera och göra succé, haha!)
 
Glad skärtorsdag!
 
kram
 
/Petra

27/3 Fullmåne idag och matteprovet avklarat

Publicerad 2013-03-27 11:12:46 i

Någon fler än mig som sovit oroligt inatt? Jag har även drömt en massa underliga saker men det är nog månen som spökat och kanske mattenerverna. Jag har i allafall nu varit på Komvux och genomfört matteprovet och bara att ha varit där och gjort det jag ska känns skönt och något jag känner mig nöjd och stolt över. Magkänslan om hur det gick är ganska bra men ändå, godkänt är inget jag skriver i sten. Jag är faktiskt nöjd av att bara ha skrivit provet. Blir det inte godkänt behöver jag öva mera så svårt så enkelt.
 
Sitter hemma nu och filosoferar, skriver, lyssnar på musik och sippar kaffe och ja, jag har kokat vattnet innan jag kokade mitt kaffe. För er som inte vet så har vi förorenat vatten i staden på grund av ett rör som spruckit någonstans och det är alltså koka vatten som gäller. Jag dricker ju mest bara kaffe och te så jag är inte orolig för eventuella basilusker.
 
Förutom förorenat vatten så skiner solen här och det är vackert och jag längtar till påsklovet. Har en redovisning kvar imorgon på historiakursen och den kommer jag att sitta med hela eftermiddagen och kvällen för att få det sista på plats och repetera så att allt sitter.
 
På återseende!
 
Kram,
 
Petra

26/3 Ljusglimtar på våffeldagen

Publicerad 2013-03-26 12:46:26 i

I går stannade jag hemma från Komvux och det var så rätt beslut. Jag hade haft en sömnlösnatt och var sjukt trött och istället för att våndas och ha ångest och inte få något vettigt gjort på mattelektionen så tog jag hand om mig själv istället. Så jag tog tag i disken hemma och medans jag diskade kom texten och känslorna som blev blogginlägget igår. Konstruktuvt och oerhört befriande att få ut alla känslor, allt som är smärtsamt på "papper", för att få distans och få ge uttryck för det som annars fastnar inuti och som växer sig till ett allt större ångestmoln för at sen explodera inåt eller utåt.Jag känner alltid en lättnad av att skriva och det är bra terapi för mig, jag har skrivt dagbok sen jag var 8 år och komer nog fortsätta skriva till den dag jag vippar av pinnen.
 
Gårdagen blev bara bättre också allt eftersom dagen flöt på och efter att både ha haft mamma på besök och veckohandlat med min underbara vän S, följt av picknick och fina samtal i strålande solsken och sen firat våffeldagen så fick jag ladda mina batterier rejält!
 
Nu ska jag precis bli upphämtad av henne igen för en pluggdag hos henne. Jag har matteprov imorgon och känner en lätt optimism då jag har någorlunda koll på kapitlet som provet omfattar. Håll tummarna för mig idag och imorgon 8.10 då jag skriver provet.
 
Vi hörs,
 
Kram bästa!
 
/Petra

25/3 Att känna sig fel och ful

Publicerad 2013-03-25 11:06:00 i

 
Jag känner så ofta. Jag känner mig fel och ful och som något som ingen vill vara eller se ut som. Nu skriver jag rakt ifrån hjärtat för jag känner att jag måste, annars kommer jag att fortsätta dö inuti och jag kämpar varje dag för att känna mig levande. Kanske är detta något flera behöver läsa så det bjuder jag på. Jag har känt så här sen jag var liten tror jag, men inte många vet hur illa min själ har mått och mår av att måsta leva i det utseendefixerade samhället vi lever i. Samhället får mig att känna mig fel och ful. Fler som känner så? Jag fick höra det redan som 7-åring i skolan att jag var fel och ful då jag blev retad att jag var tjock, och gudarna ska veta hur många gånger folk har påpekat hur blek jag är och skrattat åt att jag inte kan bli brun. På riktigt! Eller hur många gånger folk har gjort och gör sig rolig på min bekostnad att jag har en hy som lätt blir röd, att jag lätt blir solbränd men inte brun och att det verkar vara något man får ta sig friheten att skratta åt och se ner på, behandla som skit. Varför? Det är inte ok! Eller? För mig har det skapat djupa sår, komplex och ångest.
 
Det är långtifrån bara hudfärg eller kroppsstorlekar som blir kränkta och diskrimerade i vårt samhälle, på denna jord, av oss människor, i denna fruktansvärt smärtsamma egovärld vi lever i idag. Den gör ont för mig att leva i detta. Jag får ont i hjärtat och känner hur jag försvagas. Jag tycker att alla har något som är vackert i och med sig, även det som anses "fult" i gemenemans ögon, men är jag ensam om det? Den enda jag inte kan se något vackert i är mig själv. Det sitter så sjukt djupt rotat inuti mig att jag är ful och fel för att det är vad jag fått utstå, höra, matats med under så många år att när någon säger tvärtemot, att jag är vacker och ser bra ut så tänker jag att dem ljuger. Och jag tänker även att jag är så ful och fel att ingen kan älska mig. Jag känner djupt inuti att jag inte förtjänar kärlek, för vem kommer vilja, klara av att älska mig? Hur sorgligt är det inte?
 
Om man får höra något tillräckligt länge och många gånger börjar man tro på det som sägs och dem åsikter som råder om vad som är snyggt och ok och beundransvärt ställs emot allt det som inte är det.  Vi är alla så fixerade att det gör ont och jag försöker släppa det men det är som ett sår som rivs upp varje dag.Tidningar och TV gör det inte enklare. Se bara hur egot matas om att vi är "fel" och hur det får oss att känna: vi ska banta, vi ska träna, vi ska ha dem rätta kläderna, vi ska sminka oss, vi ska ha allt det där materiella som inte gör oss ett skvatt lyckligare egentligen snarare tvärtom, det skapar en tomhetskänsla efter en stund när den ytliga tillfredställelsen lagt sig och själen gråter och känner sig tom och ledsen. Min själ säger älska mig som jag är, låt mig slippa förställa mig. Men istället känns det som att vi ska bara vara allt det vi inte föddes till och det vi inte kan ändra på går vi omrkirng och föraktar, hatar, vill förändra till varje pris för att det råder ett visst recept på hur man ska se ut för att anses vällyckad, förtjäna att existera, bli behandlad väl, få respekt och kärlek. Så känns det på mina mörkaste dagar i mina mörkaste stunder.  Vi behöver en attitydförändring om vi ska överleva på denna planet. Vi behöver mer kärlek och acceptans och låta människor få vara som dem är.
 
Som barn älskar vi oss själva, låt oss fortsätta med det <3
 
/Petra

23/3 Denna film inspirerar mig!

Publicerad 2013-03-23 11:51:00 i

 
Han kan inte sjunga men han kan dansa. I sin pingvinby i sitt pingvinsamhälle blir han sedd på som annorlunda och blir hånad och utfryst, så han beger sig ut på en expedition i hopp om att hitta likasinnade. Förkrossad och ensam till en början men under resans gång träffar dem underbara spanjackpingvinerna som dansar lika bra som han! Han får upprättlese, acceptans, kärlek och massa positiv energi, något vi alla behöver för att utvecklas och blomma ut till dem vackra individer vi är födda att vara!
 
Jag älskar denna film och sensmoralen att vi föds alla olika och vi kompletterar varandra genom detta unika fenomen. Att vi är olika det är OK! Det är inget hot det är en tillgång om vi bara vågar se det och bemöta det och ta vara på det! <3
 
Kram och tack för era fina kommentarer, det ger mig styrka! <3 :)
 
/Petra

22/3 Vart hämtar man kraft...

Publicerad 2013-03-22 09:10:00 i

...när man inte får gehör?
 
Förkylningen har gjort sig tillkänna. Den kom som en blixt från klar himmel under onsdagskvällen och smög sig in i systemet under natten. I går vaknade jag med halsont och ont i lederna och under kvällen kom febern. Nu sitter jag i köket och snörvlar och har bestämt mig för att det får bli en hemmakurerardag. Har inga obligatoriska lektioner idag så det känns skönt. Hade naturligtvis behövt den vardagliga dubbeltimman i matte för jag har matteprov nästa vecka men får räkna själv så gott det går.
 
Immunsförsvaret kraschar nog för att jag inte trivs på Komvux. Helst skulle jag vilja hoppa av allt så som det känns just nu. Jag finner ingen livskraft under det taket, i den lokalen, mellan de fyra väggarna.  Ingen inspiration bara en giftig skolmiljö som går som en röd tråd från rektorn till lärarna och många med mig verkar må dåligt av detta men ingen gör något! En av mina bästa vänner har valt att hoppa av för att hon inte orkar med lärarnas attityd.Inte ok. Rektorns svar på mitt mail lyser fortfarande med sin frånvaro och den utveckling jag välkomnade för några veckor sedan,  innan sportlovet ni minns, den verkar rinna ut i sanden. Vad göra? Lita på att allt ordnar sig? Att "karma" ställer ordningen tillrätta förr eller senare?
 
Det är i allafall väldigt tungt att vara en av få människor på skolan som vågar stå upp för hur fel kränkningar och orättvisor är och att dem existerar är ett faktum. Men när jag försöker synliggöra det händer ingenting? Ingen vågar ta i det och ingen vill erkänna sig kränkta eller berörda. Alla vet att det förekommer men ingen kränker och ingen blir kränkt? Eller? Jo, alla vet men ingen gör något förutom jag som försöker så gott jag kan att belysa problemet. Ska vi bara fortsätta blunda och må dåligt? Jag vet att jag mår väldigt dåligt av detta men det känns som att jag inte kommer någonvart i skolan. Lärarna och pedagogerna hör mig, verkar tillmötesgående på möten men sen fortsätter allt som innan. Det blir som ett spel för hovet, ett skämt.
 
Jag vill vistas i en stärkande, kärleksfull och energigivande miljö, där jag och andra får stråla och vara dem vi är födda att vara, där ingen är "fel" och där alla får lov att vara egensinnig på sitt vis utan att bli kränkta. Nu hoppas att jag att helgen, lugn och ro får mig att hitta tillbaka till min inre styrka tills en ny vecka på Komvux. Jag försäker hålla fokus på mina mål och varför jag pluggar där och ignorera det som är ondskapsfullt, men det är ingen lätt uppgift för min livsenergi försvagas något enormt i giftiga miljöer. Ni vet känslan jag talar om? Ingen borde behöva känna den. Det är inte värdigt.
 
Kram och kärlek,
 
Petra
 
 

21/3 Jag önskar...

Publicerad 2013-03-21 15:46:00 i

 ...att jag kunde fly(ga)
 
Egenvärde, självkänsla, att veta sitt värde, att känna sig värdefull och viktig, att veta att oavsett vad omgivningen tycker och tänker är du och jag bra nog precis som vi är. Varför är det så svårt att känna så inför sig själv vissa perioder? Och varför är vi så inriktade på vad omgivningen tycker och tänker om oss? Varför söker vi bekräftelse utåt när det bara gör oss sårbara om vi är i miljöer som inte vill väl, som bryter ner oss? Jag vet många anledningar till varför men det är till föga hjälp när det bara gör ont av att vara människa tillsammans med andra människor. Även i goda mijöer finns onda energier men varför fastnar dem onda hårdare än dem goda?
 
Bekräftelsen från miljöer som bryter ner ger bara negativ energi och vi får bekräftat det som gör ont redan från början, visst? Mera salt i såret. Det väcker till liv gammal sorg i bröstet, det föder ilska och en apatisk trötthet. Då vill jag bort. Då önskar jag att jag var en fågel som kunde flyga högt över dessa låga energier som dränerar. Jag önskar att jag mästrade konsten att stänga av och skaka bort, låta allt det ondskefulla rinna av som vatten på en svan. Jag önskar att jag inte alltid kände så mycket som jag gör.
 
Kram och kärlek,
 
Petra
 
 

15/3 Guldkant på vardagen

Publicerad 2013-03-15 17:55:00 i

 

Jag står på ICA i schtan, glad i hågen naaanting. Jag menar; Skolveckan avklarad, mattelektionen imorse gick fint, konstruktivt möte med matteläraren, nytränad, tvätt i maskinerna, ut på tur i solsken. Härligt! Väl i kön på ICA:n med fredagsmyset i högerhanden smyger en liten, gullig pensjonärs tant upp bakom mig. Hon frågar mig om det är snabbkassan och jag säger nej.
-"Bra då kan jag stå kvar", svara hon och jag blir ju glad naanting för jag tycker ju om pänschissar. Så vi pratar om solen idag; 9 grader imorse men 0 nu berättar hon, isvindar igår i löpspåret berättar jag , pensjonärstillvaron berättar hon, studenttillvaron berättar jag och då utbrister hon: - "åh, jag studerade 5 år i Umä och jag ääälskade studentlivet. Bor du i studentlägenhet?- Hur är det"? - "Nej ( tack gode gud efter 15 år i kollektiv) jag bor i en egen lägenhet", svara jag. Tanten fortsätter ivrigt att- "åh, jag älskade att laga mat och vara i köket, ja..du kan ju tro vart det barka hän" ( jag tippar att hela studetnkorren samlades och mös där i köket med henne) sen bröts magiken och det var dags att betala.

Men hörrni: att ta sig tid med en pensjonär, hur underbart är det inte? För mig är det som att öppna en historisk skattkista eller att djupdyka i en sjö av visdom; dem besitter så mycket livserfarenhet, upplevelser, berättelser...för mig stannar som tid och rum när jag pratar med en äldre och jag älskart! Dem är sin vikt värd i guld och med tanke på hur samhället idag förhåller sig till äldre och ålderdom är det så fint att visa dem uppskattning på "gräsrotnivå" tycker jag ♥
 
Trevlig helg och på återseende!
 
Kram,
 
Petra

13/3 Vi äger oss själva!

Publicerad 2013-03-13 12:36:00 i

 
JAG ÄGER MIG SJÄLV!
 
Jag är så stolt över mig själv idag! Jag känner hur jag växer och utvecklas när jag lyckas använda det verktyg jag hittils skaffat mig för att hantera det som är ångestfyllt eller jobbigt. Jag kör "gör tväremot" samt ifrågasätter negativa, automatiska tankar och byter ut dem mot positiva eller neutrala. Exempel på att göra tvärtemot kan vara att jag inte vill gå till skolan och plugga matte. Jag ställer frågan varför och så kommer femtielva argument och rädslor fram ur garderoben. Då säger jag till mig själv- "Petra, nu kör vi "gör tvärtemot". Och när jag gör det så känns det grymt jobbigt men ändå bra att jag går emot det som känns tungt. Jag vägrar ge vika och jag visar mig själv att jag styr min skuta.
 
 På lektionen idag var det sjukt mycket elever och bara en lärare. En dålig dag hade jag vänt i dörren eller gått in, satt mig och blivit jätteångestfylld. Nu traskade jag in, satte mig och andades några gånger, tog fram matteboken och småpratade med en elev bredvid mig. En efter en trillade mina två guldkompisar in och jag kände mig bättre tillmods. Min lärare kom fram under lektionen och frågade mig om vilken tid vi skulle synka till specialpedagogen på fredag, och sa att det blivit dubbelbokning. I vanliga fall skulle jag tänkt negativt typ - "ja, så klart, jag är inte viktig eller prioriterad". Men idag tänkte jag även positivt/neutralt -"Herregud en dubbelbokning kan hända den bästa! Ta det inte personligt. Det betyder varken att jag är mer eller mindre värdefull huruvida ett möte är dubbelbokat eller ej. Vi kommer hitta en lösning". Sen kändes det genast bättre! Så jag lär mig att styra negativa tankar emot neutrala eller positiva tankar och det funkar! Så jag bad min lärareatt snacka ihop sig med specialpedagogen så att jag fick veta vad som gällde.
 
 
JAG STÅR UPP FÖR MIG SJÄLV!
 
Sen kom specialpedagogen in i klassrummet och hämtade mig. I vanliga fall skulle jag tycka att den uppmärksamheten riktad emot mig vara obehaglig men nu valde jag att tänka - "Hon är här för att hjälpa mig". Och så jag traskade ur klassrummet med huvudet högt och trygga, bestämda steg. Väl ute i korridoren sken hon upp och sa- "Du ägde verkligen situationen i klassrummet"! Hur härligt som helst att få höra det och jag kände även så i hjärtat! JIPPI! Jag berättade för henne att jag jobbar med verktyget "gör tvärtom" som hon även rekommenderat mig under vårt samtal innan sportlovet och det fick henne att bli glad. Sen jag berättade lite hur jag tänkt sen vårt möte och så stämde vi av en ny tid på fredag. Väldigt lyckat samtal med henne och jag växer! Väl inne i klassrummet frågade min lärare om tiden och även om att vi missat ett samtal efter lektionen i måndags, som jag bett om. Men då sa jag- "Det tar vi på fredag" och så fick han gilla läget. Detta är ju inget jag vill snacka om inför hela klassen så jag markerade min mening kort men bestämt och drog en gräns.YEY!
 
Hur står ni upp för er själva i vardagen? Vilka verktyg använder ni er av?
 
Kram och kärlek!
 
/ GLAD Petra!
 
 

11/3 I dag klappar vi oss på axeln!

Publicerad 2013-03-11 12:18:00 i

 
 Klapp på axeln och...
PEP-Tummen upp och...
...mumsig lunch!
 
Första dagen i skolan idag då efter sportlovet som började med mattelektion dubbeltimma och i klassrummet fanns mina två bästa klasskompisar. Det var jätteskönt att sitta med dem och räkna och det har flytit på fint idag, har även bett läraren om hjälp vid några tillfällen. Progress! Har även stämt av med läraren att han hänger med till specialpedagogen på fredag så vi kan synka ihop oss om matten. Jag tar ansvar att jag får den pepp och det stöd jag behöver för att komma mig igenom matte 2 denna termin och klappar mig själv på axeln! Känns mer hoppfullt och ångestklumpen i magen tar mindre plats för varje steg jag. Att våga möta och utmana mina hjärnspöken och omvända mindre bra erfarenheter kring matematik och det att be om hjälp, det är och förblir mottot för denna termin!
 
Nu spelas Robins "you" på repeat (stackars bygggubbarna, he,he) och jag skrålar i takt inuti mig (haha) Så underbart befriande- I love to sing! Ska strax luncha ugnsbakad lax med greksallad och brockoli sen plugga mera matte på egenhand, träna. Ikväll måste jag försöka ta tag i historiaarbetet som jag har liggande över mina axlar som en blöt, tung kofta! Alltid är det något, visst! :)...
 
Och hörrni- kom ihåg klappen på axeln!
 
 Kram och på återseende,
 
Petra
 
 
 
 

10/3 Teresa Rexlin säger det så bra!

Publicerad 2013-03-10 16:33:00 i

Jag har sagt det förut och säger det igen, denna kvinna inspirerar min andliga och spirituella utveckling och jag är tacksam för att hon finns och att hon driver sin blogg så att jag och flera kan inspireras:http://starconnexions.wordpress.com/
 
I övrig har jag haft en mycket skön helg med fantastiskt vårväder att hämta kraft och energi ifrån! I går var mamma på besök och det var jättemysigt, kvalitetstid med kafferep,hårklipp och promenad. Efter några timmar slöt min lillasyster och hennes pappa till och så fikade vi lite mera innan dem åkte hem. Det fikas mycket i norrland! I går kväll såg jag mello och blev jätteglad att Robin vann med sin sköna, underbara sång "You" - Kärlek:http://www.youtube.com/watch?v=zxUEcqgSqk0
 
I dag har jag promenerat, gått en sväng och kollat skor på stan och hittade ett par tre snygga alternativ men storleken fanns inte. Men jag gråter inte för det kommer nya skor i veckan så jag inväntar leveransen som ett barn på julafton! På väg in i gallerian träffade jag också på en av mina barndomskompisar som är höggravid, sååå vacker! Jättemysigt att spontanträffas så där på gatan och det gjorde mig glad i hjärtat! Efter stan blev det styrketräning och nu är jag åter hemma för middag och studier. Njuter sista dagen på sportlovet och laddar inför en ny vecka med skola och nya utmaningar!
 
Kram och kärlek alla finisar och på återseende!
 
/Petra

9/3 Bilder från igår

Publicerad 2013-03-09 10:40:00 i

 Quinnodagen firade jag och min klasskompis i stadskyrkan med cirka goa 70 pensjionärer. Vi serverades hemlagat, hembakt och vacker livemusik med kloka texter som träffade hjärtat och avrundades med "Wallströms resolution". Filmen där vi får följa FN:s generalsekreterare Margot Wallströms kamp för att komma tillrätta med våldet emot kvinnor som en del av maktutövningen under krigsföring. Mycket stark och sevärd film!
 
 Vackra rosor med ett vackert budskap..
Spelar inte piano men kan klinka några toner ur "Fur Elise" :)...
 Här serverades vi ljuv livemusik
 
Det var en fin kväll och jag kände mig riktigt nöjd och belåten då jag kom hem. Nu är det lördag, sol och jag ska strax ut och jogga i det vackra vårvädret! Sen kommer mamma och hälsar på så det blir mysigt!
 
Trevlig helg och på återseende!
 
Kram,
 
Petra

8/3 Quinnodagen hörrni!

Publicerad 2013-03-08 15:37:00 i

 Grattis till oss <3
 
 Kornblå- en av favoritfärgerna
 
Här strålar solen dagen till ära och himmeln är knallblå! Otroligt vackert! I dag har jag varit på stadsbibblan igen och pluggat matte med min ryska kompis, men vi har pratat mer än pluggat matte. Det får man göra ibland! Sen har jag varit på gymmet och tränat och där träffade jag på ytterligare två skolkompisar pluss brorsans supertrevliga granne så det satte en guldkant på träningen! Kul sätt att nätverka och göra nytta samtidigt så att säga...
 
Träning- min dagliga källa till inspiration och kraft
 
Nu mellanlandar jag hemma i några timmar innan jag och min ryska kompis ska till ner till kyrkan i stan på ett spännande evenemang för kvinnor. Det blir serverat soppa och macka och sedan kommer en tjejtrubadur att spela musik med lite härligt mellansnack och slutligen kommer det visas filmen om Margot Wallström och hennes arbete i Afrika som FN generalsekreterare. Temat ikväll kommer kretsa kring våldet och näthatet som ökar emot kvinnor och vad detta kan tänkas bero på. Det kommer bli möjlighet för diskussion och där kommer vara politiker från socialdemokraterna bland annat. Spännade visst! Jag ska försöka komma ihåg att fotografera och blogga om det imorgon så får ni veta hur kvällen fortlöpte! Jag är PEPP!
 
Kram och på återseende!
 
/Petra
 

6/3 Sol och vår!

Publicerad 2013-03-06 17:33:00 i

 I dag har vädret varit helt underbart! Knallblå himmel, strålande sol, vattendroppar som fallit från hustaken och istappar som reflekterat ljuset så som det bara kan göras när våren är på intågande. En fröjd för ögat och själen!
 
 
Har pluggat matte på bibblan idag också med min jättegulliga klasskamrat och det har gått bra, sakta och säkert tar vi oss framåt! Efter 2,5 timmars gnuggande av de gråa kände jag mig mer än nöjd så då knatade jag till gymmet och tränade och nu är jag åter hemma.
 
 
Jo just ja- afrodansen igår! Tånaglarna var lackade i rött och jag var peppad men tyvärr så var den inte afrodansen så inspirerande som första gången jag testade.Jag hade önskat mer variation på musiken och mycket högre volym för att kunna dras med i rytmen på riktigt. Men det var ändå skönt att få skutta runt barfota och stampa takten som värste happy feet (ha,ha) och så fick jag ju tränat kroppen! Alltid något! :)
 
"Happy feet"
 
Kram
 
Petra
 

5/3 Afro power dance!

Publicerad 2013-03-05 08:24:00 i

 
 
Ikväll ska jag dansa loss barfota till afrikanska rytmer på gymmet där jag tränar! Ser såååå framemot det för jag älskar att bli ett med musiken och pulsen och att dansa gör mig glad i hela kroppen! Ett härligt sätt att pumpa in ny, positiv energi i kropp och själ! (...kan hända att det kommer några afrofoton ikväll om jag får inspiration att fota!?) Och jag får inte glömma att måla tånaglarna röda och fina kvällens barfotadans till ära!
 
Vaknade förövrigt okristligt tidigt imorse och var pigg som en mört, redan klockan 06.00! Klev upp en halvtimma senare och här sitter jag nu, mätt i magen och filosoferar lite på morgonkvisten. Ska möta upp en klasskompis halv elva på stadsbibblan och plugga matte. Känns toppen att slå sitt kloka huvud ihop med någon för att hjälpa, motivera och peppa varandra framåt! Har faktiskt pluggat matte i ungefär en timma/snitt de senaste dagarna och ska försöka hålla denna trend varje dag nu och resten av terminen.
 
Avrundar med en sång som träffat mig rakt i hjärtat. Fantastiskt vacker är den och den väcker både en frihetslängtan och ett vemod i mig..
 
 
 
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=ScNNfyq3d_w
 
Kram,
 
/Petra
 

4/3 Jag ska bara...

Publicerad 2013-03-04 15:44:00 i

 
 
Dagens kloka ord från Mark Nepo frågar oss om vi tillåter oss att leva det liv vi drömmer om, eller om vi skjuter drömlivet, lyckan och kärleken framåt i tid med massor av vilkor för att tillåtas detta? Det har fått mig att fundera..
 
 
...vad det är för typ av vilkor vi sätter upp vet bara vi själva men det kan mycket väl vara "jag förtjänar lycka och kärlek"....
 
- När jag hittat den perfekta mannen/kvinnan för mig (här följer ironiskt nog inte sällan en lång lista på krav)...
- När jag har gått ner x antal kg och har fått den perfekta, vältränade kroppen...
- När jag har gått i terapi x antal år och blivit "hel"  (för hur ska någon annars klara av att leva, älska och acceptera mig?)...
- När jag har ordnad ekonomi, x antal kronor på kontot och den perfekta materiella fasaden att visa upp...
- När jag är färdig med utbildningen...
- När jag har lagt karriären på hyllan och har mera tid över...
 
DÅ är jag redo för drömlivet, lyckan, kärleken, förhållandet, familjen! Men kommer den dagen om man placerar lyckan och kärleken någonstans i framtiden, på en pidestal adresserat med vilkor? Som något man bara förtjänar om man är "perfekt" och "färdig"?
 
Några egna funderingar ni får som ni vill dela här? - Varmt välkomna!
 
Kram och kärlek
 
/Petra

3/3 Hur hanterar du energivampyrer?

Publicerad 2013-03-03 15:29:00 i

 
Jag surfade in på min favoritastrolog Teresa Rexlins astroblogg Message From The Stars, http://starconnexions.wordpress.com/ tidigare idag och där serverar hon en underbar video om hur vi ska lära oss hantera energivampyrer. Jag bara älskar filmen och rekommenderar er med varm hand att gå in och inspireras, se och lär. Utmaningen ligger sen i att gå ut i livet och praktisera detta! :)
 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q9BU34hIIJA
 
Kram och på återseende
 
/Petra

2/3 Wordly power or...

Publicerad 2013-03-02 10:32:00 i

inner power? Ja, det är frågan hörrni och idag serveras kloka ord från Mark Nepo om power som tåls att funderas över...
 
 
 
 
 
Denna bok läser jag varje morgon och det är en gåva att få läsa ur den! Tack vare den här boken vaknar jag allt oftare upp med en nyfikenhet i magen stället för ångestklumpen och en vilja att sova vidare. Det är faktiskt denna bok som ger mig kraft och jag vaknar som ett barn på julafton och funderar över vilka kloka ord som jag ska begrunda dagen till ära. Är inte det fantastiskt så säg!
 
I övrigt är det snökaos ute och vad passar bättre en sådan dag än att storstäda lägenheten? Golv ska skuras och dammsugas, mattor ska skakas, skåpar omorganiseras och stuvas om i och torkas rena och fräsch, papper, tidningar, papp ska till återvinningen och kläder och vinterjackan ska tvättas! Jag behöver verkligen en rejäl storstädning och byta ut energierna i lägenheten. Feng shui here I come!
 
Kram och på återseende!
 
/Petra

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela