petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

31/05 Mycket lyckat möte

Publicerad 2013-05-31 11:42:26 i

Jag är varm i hjärtat. Jag har haft möte med skolans rektorer tillsammans med en annan klasskamrat och det gick strålande. Mycket konstruktivt och väldigt fint. Räkna med åtgärder akut och preventivt emot kränkande attityder, förbättring av skoljmiljön och praktiska tilltag framöver. Jag är så stolt över att jag har stått på mig, stått upp för mina inre värderingar, vågat genomföra det här, följt min inre kompass om vad som är sant, rätt och äkta oavsett vad omgivningen anser. Jag följer mitt hjärta och min övertygelse att gott ska vinna, att tolerans, kärlek, respekt och medkänsla ska vara ledande i samspel mellan oss människor. Att vi behandlar varandra väl. Är snälla emot varandra och kommunuicerar om någon sårat. Hur ska vi annars få till förändringar? Vi har alla samma behov av att bli sedda, hörda och respekterade och accepterade. I dag har vi tillsammans tagit ett steg i rätt riktining på Komvux och det gör mig varm, varm i hjärtat.
 
Kram och trevlig helg!
 
/Petra

30/05 Tacksam

Publicerad 2013-05-30 17:45:00 i

Idag redovisade jag mitt arbete på historian. Jag var inte välförberedd så jag var väldigt hoppig fram och tillbaka i mitt redovisande, långt ifrån min bästa redovisning. Men jag övar på att vara bra nog och våga genomföra utmanande uppgifter utan att kunna allt 110%, så det var inte helt omedvetet att jag valt att inte vara så påläst och välförberedd till dagens redovisning. Jag är nöjd att jag inte redovisade perfekt helt enkelt.
 
Fick B på rapporten och är så klart väldigt nöjd, stolt och glad över detta. Det känns välförtjänt och slutbetyget kommer mest troligt hamna på ett C och det är jag också väldigt nöjd med. Efter historiaredovisningen och lunch hemma övade jag på nationella provet i matte och det gick över förväntan. Jag har bestämt med min ängel och vän ( hon som jag läst historia med) att plugga matte tillsammans nu i helgen. Jag är så glad att hon finns! Hon läser matte 3 så hon kan hjälpa mig med allt jag ännu inte har greppat.
 
Att plugga med henne i helgen kommer öka mina odds att skriva E på provet på måndag och det känns så himla skönt. Jag ska göra allt jag kan för att klara provet. Får jag F är jag stolt ändå. Detta året har varit väldigt tufft och samtidigt väldigt utvecklande och att ha ridit ut denna stormen utan att hoppa av skolan eller helt brytit ihop då det varit som tyngst, det är den största segern för mig. Även att jag är myckert mer positivt inställd till matte numera, tack vara min egen omställning av inställning.
 
Har även precis fått mail på mitt schema för sommarvikariatet och jag är så otroligt nöjd! Jag får jobba hela 8 veckor och det kommer bli så bra! Jag är lycklig och tacksam just nu och jag ser ljust på sommaren och livet. Det ordnar sig för snälla människor!
 
Kram och på återseende!

30/05 Lyckad shopping

Publicerad 2013-05-30 12:18:00 i

Känslan av att hitta allt jag planerade att shoppa! DEN känslan! Med andra ord en väldigt lyckad gårdag på stan och resultatet ser ni nedan.
 
mina nya favoriter
nya och gamla löpskor
Fräscha sommarkläder, blått är en klar favorit!
mera blått...
och ännu mera blått..

 blått?
Fräsiga sockor ett måste!
Matchande löpshorts till mina löpdojjor!
 

Bloggar mer i eftermiddag/kväll om uppdatering "just nu" så välkommen åter!
 
Kram,
 
/Petra

29/05 Dagens kloka (från gårdagen)

Publicerad 2013-05-29 12:19:00 i

"Be as thin as possible and as thick as necessary"
 
Att våga vara transperant med integriteten intakt
 
Dagens kloka citat från boken " The book of awakening" som Mark Nepo författat. Så många visa ord, så mycket reflektion att ta till sig och meditera över. Jag älskar den här boken och därför delar jag gärna med mig av den till er då något träffar mitt hjärta.
 
På återseende!
 
 

29/05 Nattugglan

Publicerad 2013-05-29 01:37:00 i

Jag har varit oförskämt pigg en hel vecka nu och sover alldeles för få timmar om nätterna. Tänkte först att det måste vara på grund av fullmånen, för den veckan brukar jag alltid vara extremt nattpigg. Men nu är ju månen på väg tillbaka och jag är piggelin? Kanske extra speedad av stressen de sista dagarna i skolan? Kanske för mycket dagsljus? he,he..Hur ska det gå i sommar då tänker jag? Ljust dygnet runt här ju och min kropp kommer inte förstå att den ska sova! Måste skaffar mörkläggningsgardin.
 
Annars då? Jo, i dag genomförde jag en powerpont redovisning på kommunikationskursen och jag är så stolt! Det gick så smidigt som det aldrig har gått förr och jag var lugn, inspirerad, glad och busig. Som vanligt kommer informationen flytande till mig och jag kan allt innantill. Tackar min klisterhjärna och väl upparbetad studieteknik för detta. Jag erkänner också som regel att jag är nervös innan jag börjar redovisa och det har en rogivande effekt på mig. Jag slappnar av mera och så tar min glädje och entusiasm över och fokus hamnar på det jag ska redovisa. Redovisade föresten om "faran med vårt behov att generalisera, fördöma och placera varandra i fack"; ett superintressant ämne och jag använde bland annat dessa foton i presentationen. Väldigt roliga tycker jag!
 
 
Fördomar, vadå?
 
mera fördomar
 
"- Hej syndabocken"
 
Efter presentationen och avslutad skola var jag så nöjd att jag unnade mig massage på stans bästa SPA och det var underbart skönt! Dem som jobbar där är så mysiga, proffessionella och miljön där inne är lugn, harmonisk och alldeles,alldeles underbar. Massage var precis vad min rygg och själ behövde! Imorgon efter skolan ska ner på stan och köpa mig nya löparskor ( äntligen!!) och lite annat smått och gott och det ser jag också framemot. Viktigt att ge sig själv belöningar emellanåt.
 
Har även bestämt mig för att avsluta skolan nästa vecka istället för nu på fredag. Det blir nationella provet i matte nästa måndag och slutprovet på boken i kommunikation på onsdagen, och detta har lärarna okej:at. Det känns faktiskt skönt för det blir inte lika panikstressigt som om jag skulle pressa in allt denna vecka. Det ökar även chansen att kanske ro hem ett godkänt på matteprovet istället för att skriva F imorgon.
 
PS.Kom tillbaka imorgon, lägger nog ut foton på min shopping om jag finner det jag söker.DS.
 
Kram och på återskrivande,
 
/Petra
 
 

25/05 Fler ideer om barnbok börjar ta form..

Publicerad 2013-05-25 16:31:00 i

Pija Lindebaum- en förebild
 
Jag har samlat på mig några fina, högaktuella och tidlösa teman för att skriva barnböcker men jag är så osäker på hur jag ska komma igång? Har som en blockering eller spärr för detta, som att jag inte vågar tro at jag skulle kunna utforma eller skriva en barnbok? Kan ni känna lika som mig inför något som ni vill genomföra men fastnar på vägen? Trots att jag vet att jag har en gåva i att formulera mig skriftligt och nog med fantasi och egna erfarenheter att utgå ifrån som grund så kommer jag inte igång. Jag skulle haft gått en kurs i illustration känner jag för att även kunna rita bilder till min bok. Ja, ni ser vad jag hellre lägger tid på än att plugga men jag ska strax sätta igång. "Jag ska bara" som Alfons Åberg skulle ha sagt...
 
...så därför kan jag ju passa på att berätta att jag har varit ute på min dagliga träningsrunda och inser att mitt mål om rutor på magen (som jag satte mest för skojs skull i januari) börjar bli ett faktum. Jag satte detta mål mest som en bonus som sagt, en utmaning med tanke på hur stor livsnjutare och godistroll jag faktiskt är. Skoj hur som helst att det faktiskt går! Jag är också så otroligt nöjd med personalen som jobbar på gymmet där jag tränar. Dem är så trevliga, jordnära och goa och gymmet känns lite som mitt andra hem. Där känner jag mig "rätt", där är jag i mitt rätta element och där hittar jag oerhörd styrka,  kraft och inspiration att hantera vardagens utmaningar. Så massa kärlek och positiva tankar skickas till träning och de anställda på mitt gym <3
 
Vi hörs och ses bästa!
 
/Kram Petra
 
 
 
 

25/05 Ny dag, nya tag, fokus

Publicerad 2013-05-25 10:38:00 i

 
Vaknade upp till ännu en vacker försommardag och vad passar då bättre än ett foto på solrosor? Har lyckats sova av mig mycket av gårdagens och torsdagens besvikelse och ilska och det är bra, för innesluten ilska och besvikelse tynger. Jag anar att det hjälpte att jag såg en väldigt rolig komedi igår som heter "Anger management" med Jack Nicholssen och Adam Sandler. Skrattade mycket, högt och hjärtligt vid flera tillfällen och det gjorde susen för mig. Jätteskönt och befriande!
 
Helgen är också befriande skön och just nu håller jag på att avrunda mysfrukosten som idag betod av vaniljyougurth, musli, banan och hallon och inte glömma kaffet! Ska sätta mig på balkongen nu och njuta av solens strålar, tanka in D-vitaminer så att jag är laddad inför dagens träningsrunda. Blir nog cykel, löpning ochg styrketräning som jag brukar kombinera. Sen iväg på bibblan och låna en bok inför dagens studerande, har en power presentation i kommunikationskursen att bearbeta och jag måste försöka räkna matte. Rapporten i historia är så gott som färdig, har bara innehållsförteckningen, källor och finslipieri kvar så det är skönt. Nästa veckan komme bli jättekompakt med massa prov.
 
1) Redovisning i kommunikation på tis och/eller onsdag
2) Nationellaprovet i matte på onsdagmorgon
3) Redovisning i historia på torsdag
4) Prov i kommunikation ons eller fredag
5) Möte med rektorerna fredag 31/5
 
På fredag gör jag alltså min sista dag sen är skolan slut. Jag håller tummar och tår att allt praktiskt flyter på fint nästa vecka och att det blir ett fint avslut.
 
Önskar er en skön lördag och kom ihåg morsdag imorgon!
 
Kram och på återskrivande!
 
/Petra

24/05 Karma

Publicerad 2013-05-24 19:55:00 i

Ett budskap för reflektion
 
Ibland funderar jag på om jag har varit en väldigt elak människa i något tidigare liv? För det är som att elaka, arga, bittra, avundsjuka, småliga människor sugs emot mig som en katt mot en allergiker i detta liv. Ja, nu överdriver jag kanske lite; det är långt ifrån bara sådana människor som kommer in i mitt liv. Jag vet också att det händer oss alla mellan varven att vi möter på elakingar och energivampyer men dagar som igår gör inte den vetskapen enklare. Just nu är jag både ledsen och arg och anledningen är återigen en lärare på skolan som begått ett tjänstefel, det vill säga kränkt.
 
Igår när jag och en av mattelärararna ska gå igenom mitt matteprov börjar hen med en lång utläggning om att matte verkligen inte är min starkaste sida. Jag hör vad hen säger och svarar att jag är väl medveten om detta men att jag är väldigt glad att utvecklingen ändå gått så pass framåt för min del under mitt år på Komvux. I hens ögon kanske min utveckling är myrsteg men för mig är det gigantiskt. Från att ha grym matteångest ( typ panikångest och svettatacker på lektionen om jag inte förstått vad läraren försökt förklara),jag har haft massiv ångest att be om hjälp och att komma över mina blockeringar kring matte är därför en STOR seger. Jag har lyckats vända en negativ inställning och hållning gentemot matte och min egen förmåga, till att faktiskt tycka matte är helt ok och jag inser att jag kan mer än jag anat. För min del är det tiden som är knaper för denna kurs och jag hade nog behövt en termin till med tanke på allt annat som tagit mina krafter detta år. Dessutom är matte en process som inte kan tvingas fram. Förståelsen för matte kommer i vågor av total baklåsning till en fantastsik ahaupplevelse då allt är någorlunda glasklart och greppbart.Och alla har olika lång inlärningsprocess. Jag har ju inte läst matte på 17 år heller och då läste jag matte A, nu läser jag matte B som numera kallas matte 2 och är svårare än tidiga B kursen.
 
Vidare under vår genomgång får jag också upplyst att det är uppgifter i mitt prov som inte ens finns i min mattebok!(!!) Dessa uppgifter har jag i provet lämnat med frågetecken av naturliga skäl får jag då klart för mig. Hen bortförklarar detta med att det inte är hen som skrivit provet. Detta är andra gången som det sker och jag börjar tycka att det är pinsamt å denne lärares vägnar och jag säger att detta är inte en hålllbar ursäkt längre. Att det INTE är ok att ha uppgifter på ett prov som man inte ens kan plugga till? Har ni hört något märkligare? Hen stryker den frågan ur provet till min fördel men utan min protest hade det inte skett. Vi fortsätter iallafall att gå igenom mitt prov som inte blev godkänt och när vi är färdiga känner jag att jag måste lätta mitt hjärta. Jag ber hen sluta med att kommentera hur oduglig jag är på matte eftersom det stjälper mer än det hjälper. Jag säger också att jag verkligen hoppas att hen inte säger sådana saker till andra studenter. Hen svarar att det faktiskt vore värre att säga motsatsen och att hen bara är sanningsenlig! SANNINGENLIG!? Att vara sanningsenlig, saklig och schysst är att säga; Petra detta är dina starka sidor och detta är dina svagare sidor där du har förbättringspotensial. Men vart ligger det sanningsenliga, schyssta, sakliga i att börja en provgenomgång med en sarkastisk kommentar om hur svag mina mattekunskaper är? Varför säger man så i huvudtaget? I min värld hör detta beteende inte hemma i lärarens roll som professionell pedagog, att trycka ner sina elever och gotta sig i deras svaga sidor. Eller har jag helt fel?
 
Jag är glad och stolt att jag stod upp för mig själv och andra som genomgår samma elände och jag är stolt över min framgång oavsett vad hen anser om detta. Men jag blir ledsen av hens beteende och efter att ha pratat med två av mina klasskompisar så framkommer det att även dem har råkat ut för samma behandling fast med andra mattelärare på vår skola. Jag vet om ganska många nu som kan bekräfta mina uppleveler och det är så sorgligt. Jag har verkligen ingen lust att räkna matte nu kan jag säga men samtidigt har jag mitt mål om att försöka klara nationella provet nu nästa onsdag. Tur att vi ska möte med rektorerna också 31/5 förhoppningsvis för det här är ju inte ok någonstans!
 
Kram,
 
/Petra
 

22/05 Just nu;

Publicerad 2013-05-22 19:03:00 i

"Änglar visst finns dem"
 
Idag har vi haft elevrådmöte med skolans rektor. Hade helt glömt av att vi skulle ha det då jag kom till skolan imorse och det var kanske lika bra. Vi blev påminda av en av mattelärarna i början av mattelektionen och vi blev sammanlagt cirka 40 elever och rektorn. Mötet gick på en kvart och jag var en av fyra som vågade ta till orda. Jag sa vad jag hade på hjärtat kring den psyko sociala miljön på skolan och det gick bra. Jag är oftast modig vid sådana hära tillfällen och vikten av att få ut mitt budskap går före rädslan. Det är skönt!
 
Under lunchen efter mötet slog dock en tanke mig, generellt brukar tankar och frågor som oftast ploppa upp i mig då jag fått smälta ovh reflektera kring det som sagts eller lämnats osagt, nämligen att av 40 personer var det fyra som vågade ta ordet! Det tycker jag visar på att elevrådet inte fungerar optimalt och därför ska jag tipsa om att man även borde komplettera elevrådet med skriftliga åsikter som rektor får samla in i slutet av mötet. Jag menar tänk vad många som har åsikter som av en eller annan anledning inte lättar sitt hjärta vid sådana hära möten. Då finns det ju stor risk för att skolledningen tror allt är bra men i själva verket är det inte så bra
 
Dagens guldkant inträffade på väg in till mattelektionen då jag träffade på en klasskompis från historiakursen som också läser matte men hon läser en annan kurs än mig. Det var bara så kul att se henne igen och vi satt bredvid varandra och räknade (pratade) under lektionen. Hon gör mig glad och lugn och om det finns änglar i människoförklädnad på denna jord är hon en av dem, jag lovar!
 
Efter skolan var jag ändå grymt trött och jag hade ingen lust att varken träna, promenera eller cykla. Ont i nacken som tusan och allmänt slutpå. Vilade hemma några timmar, tog mig i kragen och diskade och tvingade sen ut mig ändå, för det brukar ju kännas bättre efter man väl kommit sig ut. Men efter 10 minuters promenerande var vägen avstängd och jag såg det som ett tecken på att till och med livet självt tyckte att jag skulle vända och gå hem. Ha,ha, så då låtsadestänkte jag " Vilken otur" och så gick jag hem.
 
Nu är middagen strax färdig och regnet snart ett faktum. Mysigt tycker jag och perfekt pluggväder! Ska fortsätta knega på min rapport.Mycket kvar att bena av men ett steg i taget så blir det färdigt tillslut. Återstår 10 intensiva dagar kvar i skolan så det är bara att göra det som skall göras.
 
På återskrivande,
 
/Kram P
 

21/05 Just nu;

Publicerad 2013-05-21 12:26:00 i

 
Sitter hemma och poppar musik med min mp3 och just nu lyssnas det på Agnes "Releese me". Befriande att sjunga den högt och drömma mig bort mot mina mål! Skrev matteprov på kapitel 2 igår och det gick si så där. Jag får veta resultatet imorgon så det är bara att hålla tummar och tår för godkänt. Skrev färdigt mitt första utkast på presentationen i kommunikation och blev väldigt nöjd med texten. Nu inväntar jag feedback från läraren och funderar kring hurvida jag ska välja powerpoint eller prezi som verktyg till själva presentationen. Historiarapporten har jag så smått kommit igång med och ska iväg till biblioterket idag och hämta hem mer material om häxjakten för att få mera "kött på benen" inför fortsättningen.
 
Men innan bibblan, rapportskrivning och matteräknande i eftermiddag ska jag ut och cykla, springa och gymma och det ser jag så framemot! Träning och naturen är två viktiga ingediernser i mitt liv för att må bra och det ger mig bra livskvalitet. Och nu blev jag peppad på att radda upp i en hullerombuller ordning vad som gör mig glad:
 
Träning
Havet
Skogen
Promenader
Solen
Vänner
Familjen
Meditation
Frihet
Tolerans för olikheter
Kärlek
Musik
Dansa
Sjunga
Vara kreativ
Resa
Att sätta mig mål och nå dem
Att dagdrömma och visualisera
Egentid
Modiga förebilder som lever sin dröm
 
Robyn är modig och hennes budskap gillas!
 
-Vad gör er glada?
 
Kram,
 
/Petra
 

19/05 Så önskar jag min sommar;

Publicerad 2013-05-19 22:32:00 i

 
1) Jobba hela juni, juli, augusti och tjäna in stålars!
 
2) Första lönehelgen i juli dra iväg på en lyxweekend med min bästis. Vi snackar tjejhelg med shopping, god mat, skumpa, utgång, ha skoj och dansa! Tji-hoo!
 
3) Genomföra surfkursen med grabbarna i Salusand Soulsurfer klubb
 
4) Boka in fallskärmshoppet till min födelsedag lördagen den 28 september. Vi snackar en av de bästa födelsedagspresenter jag kan ge mig själv!
 
5) Skriva in mig på en körskola och ta körkortet
 
6) Vill även ta motorcykelkörkortet och om jag har råd ska jag ta för både bil och motorcykel. Annars får motorcykel bli nästa års mål
 
7) Sjunga in musik i musikstudio. Fick igår veta av en god vän att vi har en musikstudio här i stan! (?) Fatta att lyckan är total och min dröm väldigt nära att realiseras! Jag har mailat studion idag och förhört mig om priser och tider. RÅ KUL!
 
8) Fortsätta jobba. Jag vill ta en paus från studierna nu och slå ner pålarna djupare här i stan. Gärna fixa min egna lägenhet med egna möbler och ta hand om mig, ha roligt, umgås med min familj och mina vänner.
 
9) Fortsätta söka min livsväg, leva min sanning, följa min magkänsla och odla kärlek, medkänsla och tolerans mot mig själv och omvärlden
 
"Dream it, wish it do it!"

Kram
 
/ Petra

19/05 Dagens kloka av Mark Nepo

Publicerad 2013-05-19 11:35:00 i

" The flower does not dream about the bee, it blossoms and then bee comes"
 
http://www.youtube.com/watch?v=qZ_FXjnz-0w
 
Ovan är en länk från en annan klok man och den handlar om kärlek och vikten av  att den ska komma naturligt. Om den tvingas fram, om man försöker fånga kärleken så flyger den iväg. Kärlek behöver frihet för att växa och om den stängs inne kvävs den.
 
Kram och på återseende!
 
/Petra

16/05 Sovmorgon, sol och JOBB!

Publicerad 2013-05-16 11:29:00 i

sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinnet!
 
Vi skriver ju rapport nu på historiakursen som slutarbete och det innebär att vi inte behöver vara på lektionerna utan kan jobba hemifrån, eller på biblioteket eller där vi själva önskar. Därför tog jag tog en sovmorgon och har just mumsat i mig havregrynsgröt med hallon och kanel. Gott! Sitter nu här med kaffe koppen och ser ut genom fönstret, sol idag också! Själen mår bra av sol och jag kommer ta mig en cykel och styrketränigsakt idag också för att tanka kroppen på mera positiva endofiner <3
 

Efter lunch blir det att räkna matte på skolan sen måste jag fortsätta plugga ikväll och resten av helgen för nu har jag bara 13 skoldagar kvar (jippi!) och mycket skolarbete att tag i för att bli färdig i tid.Hoppas på att det sommarjobb jag sökt kommer bli mitt....och där kom ett mail från det jobb jag sökt och jag har fått det! HA,HA- är det möjligt? Precis i mitten av denna mening plingade det till i min telefon och jag har fått jobbet! Dem undrar när jag kan börja inskolningen! På riktigt liksom!?
 
 
Beviset på att det ordnar sig om man följer sitt hjärta!
 
GLADAST! WoW! Jag har svarat att det passar mig vecka 23 eller tidigare så nu håller vi tummarna på att jag får jobba häcken av mig denna sommar, så att jag får in massa pengar så att jag kan hoppa fallskärm, börja surfa och ta körlektioner och kanske till och med ha råd med en resa utomlands!? Vore ju underbart hörrni så håll alla tummar och tår för att jag kommer få ett bra sommarjobbsschema med jobb heeeeela sommaren.
 
 Kram från en superlycklig Petra!

15/05 Uppdatering

Publicerad 2013-05-15 21:35:00 i

Idag har varit en fin dag hörrni och det värmer i hjärteroten det! Värmt har även vårsolen, fåglekvittret, de begynnande gröna gräsmattorna och det glittrande havet och det har hjälpt mig att fylla själen med kärlek och energi. Vaknade dessutom imorse av ett pling i telefonen och ett mail ifrån överste rektorn om förslag till ett gemensamt möte med vår rektor. Positivt besekd och det fick min rumpa upp ur sängen och nu är mötet bestämt till fredagen den 25 maj, med andra ord nästkommande fredag. Det rör på sig åt rätt håll och det är så skönt!
 
Löprunda i skogen är lycka för mig
 
Efter skolan drog jag ut med gamle Bettan (min skruttcykel) på en rejäl träningsrunda; cykling, löpning som avrundades med styrketräning på gymmet. Riktigt härligt och efter middagen blev det dessutom en power walk! Det har helt enkelt varit för fint väder för mig att vara inomhus.
 
Till och med min skuggsida ler under träning
 
Nä, nu ska jag försöka plugga lite innan jag mediterar på harmoni, kärlek och healing.
 
PS. Jag kommer att svara på era kommentarer så ni vet, har inte glömt!.DS
 
På återskrivande,
 
/Petra

15/05 Ut ur min bubbla

Publicerad 2013-05-15 12:23:00 i

 
Jag kom iväg på mattelektionen idag och det är en seger i sig självt bara det! Mellanlandar nu hemma under lunchrasten och laddar mina batterier innan dagen fortsätter med dubbeltimma i kommunikation. Dessa lektioner är mer och mindre en social stress för mig att vara på för då sitter vi runt ett bord, vi är en liten grupp och det blir så socialt intensivt. Jag har svårt att slappna av och så känner jag på historialektionerna också, det är en samma lika situation. Men samtigt har vi oftast så spännande diskussioner att jag glömmer bort min ångest mellan varven. Små stunder av ljuv inspiration då jag bara är. Just nu känner jag en hårdhet i bröstregionen och jag VET och känner igen den känslan, det är sorg som sitter fast och som vill ut..
 
PS. Skriver mera i eftermiddag, har bland annat information om ett inbokat möte med båda rektorerna- så håll utkik.DS
 
Kram!
 
/Petra

14/05 Ett viktig, positivt beslut för mig

Publicerad 2013-05-14 11:58:00 i

"Ibland är det så svårt att ta ett beslut och sen lyfta luren och ge beskedet men när det väl är gjort är lättnaden stor"
 
Jag har trots feber och öronvärk gått i väg till skolan och hämtat hem läxa för att kunna hålla mig uppdaterad. Det är positivt! Nu är jag åter vara hemma och vilar. Det andra positiva idag är att jag äntligen har lyckats ta ett beslut angående ett sommarvikariat som för mig har varit ett svårt beslut att ta, men så bestämde jag mig nyss för att jag MÅSTE följa min magkänsla nu. Så jag tog nyss tjuren vid hornen och ringde och tackade nej. Det var och är en fin arbetsplats med goa kollegor men det är inte samma sak som att jobbet är/känns rätt i magen för det. Efter att ha gått emot min magkänsla alldeles för mycket det sista året så finns det inga andra alternativ, jag måste bara ta ett beslut i samklang med mitt hjärta och lägga de ekonomiska, praktiska och förnuftiga detaljerna till sidan. Om man följer sitt hjärta löser det sig alltid. Känns som en stor lättnad att telefonsamtalet och beslutet genomförts både för min skull och arbetsgivaren. En dörr stängs så att en ny kan öppnas.
 
Kram och kärlek,
 
/Petra
 
 
 
 
 

13/05 Nedräkning: 15 skoldagar kvar

Publicerad 2013-05-13 20:45:00 i

 
Jag måste psyka upp mig nu. Jag har inga krafter kvar till skolan längre, ingen glöd, ingen glädje, ingen motivation, ingen ork, ingen inspiration. Varje dag känns som ett år. Varje uppgift kvar att göra som ett massivt berg att bestiga. Varje lektion är fylld av motstånd, ångest och själslig smärta. Ledsen att det är så mörka inlägg här mellan varven men det är min osminkade verklighet. Det normala tillståndet hos mig är energisk, glädjespridare, kunskapstörstig, vetgirig, nyfiken, intresserad, inspirerad, positiv. Nu är jag en skugga av mig själv, trött och deprimerad.  Jag försöker nu att fokusera, se min situation från ett högre perspektiv för att inte kasta in handduken så nära mållinjen. Jag har 15 skoldagar kvar sen är jag färdig. Kvar att mästra:
 
1) Matematik: Provet på kaptiel 2 nu på fredag,  även prov på kapitel 3 om jag hinner innan 31/5 samt nationella provet
 
2) Kommunikation: Slutprov på hela kommunikationsboken samt power point redovisning/hålla tal i valfritt ämne som rör kommunikation
 
3) Historia: skriva rapport om häxjakten och de bakomliggande processerna.
 
God, give me strength!
 
 

13/05 Att följa sin sanning- leva sin dröm

Publicerad 2013-05-13 13:08:00 i

 
'
Costa Rica- ett land jag drömmer om att bo en period av mitt liv
 
"Hopp; att våga tro att våra drömmar och vår egen, unika sanning en dag kommer levas och förverkligas"

 
Hur många av oss vet vad vår sanning är? Att leva sin sanning? Hur många av oss gör det? Följer vi våra drömmar? Lever vi efter att nå dem? Fullför vi dem? Jag har så otroligt många drömmar som jag längtar efter att få leva ut, som är sanna för mig men jag förstår inte hur jag ska nå dit? Det frustrerar mig så enormt och det gör mig ledsen. Det känns som om min inre potesial inte kommer UT, att jag är en blomma som bara väntar på att få blomma explodera i regnbågens alla färger men som sitter fast. Det känns som att jag går emot mig själv, mina drömmar och hela min kropp och själ känns mer död än levande, jag utstrålar nej. Jag vill att hela jag ska utstråla JA för jag vet att jag kan men jag har glömt bort hur....
 
Jag famlar i dimman nu och framtiden känns läskig, oviss och jag kan inte ta mig för att ta något beslut kring något just nu och jag går in i min bubbla. Det är som att jag nu mer än någonsin förstår måndagsångest. Jag har samma förlamande ångest nu som jag hade under perioden i Oslo då jag inte längre ville jobba som frisör och tillslut gick in i väggen. 3 veckor kvar av skolan och ångesten är där varje sekund. Ångest är en del av livet men den ska inte vara kronisk. Jag funderar, när ångesten är så här stark är man på fel plats då? Eller är man på rätt plats för att rensa bort det som tynger ens själ så man kan släppa bagaget och bli friare?
 
Vad tror ni?
 
Kram och på återskrivande
 
/Petra

12/05 Inspiration: Musik

Publicerad 2013-05-12 22:48:00 i

David Guetta;  En av mina absoulta favorit DJ:s
 
Jag blundar och drömmer mig bort till ett pulserande dansgolv där denna typ av musik fyller rummet. David Guettas musik gör mig euforisk och fylld av grymt positiv  energi, glädje, kärlek och livskraft! Jag verkligen ÄLSKAR att förlora mig i musik som Little bad girl och det försätter mig i ett lyckorus! Känslan av basen och vibrationerna från musiken som fyller hela kroppen och jag bara glömmer bekymmer, tid och rum och dansar natten lång. LOVE IT! Känner ni? Ja, det är en av de ting som gör mig LYCKLIG! Måste ut och dansa snart känner jag!
 
http://www.youtube.com/watch?v=9ha5ujHnYXg
 
Kram,
 
/Petra

10/05 Inspiration: Tidningen Nära

Publicerad 2013-05-10 12:56:00 i


Nära; en av mina favorittidningar!
 
 
Tidningen Nära införskaffades igår och har med stor entusiasm och intresse blivit läst från början till slut. I denna utgåva (nr 4) kan vi läsa om Claes Malmberg, hans passion för buddismen och hans övertygelse om "att vara här och nu" är nyckeln till lycka. Även en väldigt spännande artikel om Meta medicin; om hur sjukdomar uppstår och att nyckeln till vårt läkande ligger i förståelsen av symptomets och sjukdomens bakomliggande orsaker, samt hur vi genom denna vetskap kan starta läkprocessen och uppnå healing av kropp och själ. Inspirerande och personligt utvecklande!
 
Nu ska jag ner på stan och förhoppningsvis kommer jag hem med en toning som förvandlar mitt gula hår till en nyans mer i min smak.Wish me luck! Bildbevis kommer om jag lyckats med uppdraget så håll utkik!
 
På återskrivande!
 
/Petra
 
 

09/05 Regnväder= inomhusmys!

Publicerad 2013-05-09 12:44:00 i

Vaknade tidigt i morse av regndroppar emot fönsterbläcket, så mysigt! Med gott samvete sov jag vidare tills jag var totalt utvilad och redo att kliva upp. Har tändt ljus och frukostmyser i lugnan ro, läst dagens insikt ur min klokbok och njuter början av kristihimmels. Ska nog bege mig ut på en cykel och löprunda i skogen om någon timma för att sen återgå till inomhusmyseriet och mina häxböcker som jag lånade från bibblan igår. Ska nämnligen skriva en rapport i historiakursen, valfritt ämne och jag har valt häxjakten i Sverige under 1600-talet och dess bakomliggande processer. Ska bli så grymt spännande!
 
Har förövrigt för första gången i mitt liv köpt hårfärg på Åhlens (!!) och färgat mitt eget hår själv och det blev faktiskt ganska ok förutom en aaaaningens för gult i utväxten/hårbotten. Jag känner mig VÄLDIGT modig med tanke på att jag är frisör och medtanke på hur svårt det är att välja rätt färg i affären. Dem färgerna kan bli lite hur som helst jämfört med färgerna vi använder oss av i frisörsalong, och jag kan bara bekräfta att min fördom är SANN! (detta med tanke på mitt resultat kontra hur det skulle bli enligt bilden, ha,ha..) Alltid något! Jag ska försöka hitta en toning hos frisören i morgon så kommer detta bli hur bra som helst. Skönt med förändring och uppfräschning så här på vårkanten oavsett!
 
Hello chicken! Observera att detta är ett foto med inslag av dagsljus dvs; det gula framträder inte lika tydligt! (fniss, humor har jag gott om!)
 
PS. Kommer skriva ett inlägg framöver där jag besvarar Aidas frågor kring social fobi så håll utkik! DS.
 
Kram,
 
/Petra

07/05 Hur accepterar vi?

Publicerad 2013-05-07 12:30:00 i

 
 
 
 
 
Det kan vara svårt att acceptera. Situationer, livet, sjukdomar, människor, oss själva, våra rädslor och å tal om det, hur accepterar vi våra rädslor? Social fobi till exempel handlar om (bland annat) rädslan för att bli bedömd negativt, bortgjord eller utstött av andra. Att acceptera sig själv och sin rädsla vore därför ett mycket nyttigt verktyg att ta till. Men hur acepterar vi social fobi när vi samtidigt lever i en social värld? När vi är sociala varelser och samtidigt rädda (i olika grader) för att socialicera. Varför? Mer om detta beskriver författare och psykolog Anna Kåver i sin bok om social fobi (se fotot nedan) och den rekommenderar jag alla att läsa. Det går också bra att fråga mig om ni har några frågor kring ämnet. Min huvudfråga i dagens inlägg är hur vi accepterar? Hur accepterar vi oss själva när det känns som att omvärlden inte accepterar eller gillar oss som vi är?
 
Enligt Anna Kåver, författare av boken "social fobi- att känna sig granskad och bortgjord" lider 13 % av befolkningen av social rädsla. Accepterar vi det? Eller sopar vi vetskapen under mattan och låtsas som inget? 13% är toppen av ett massivt isberg. Social fobi är enligt författaren de vanligaste problemen bland dem som söker hjälp på de psykiatriska öppenvårds-mottagningarna i landet. Inse mörkertalet!
 
 
Trots detta pratar inte många om det. Vet vi vad det är? Varför pratar vi inte om det och varför vet vi inget om det? När så många är rädda? Är inte det lite förlegat förhållningssätt? För att det inte är socialt accepterat att vara rädd socialt? Trots att det finns befog för denna rädsla som grundar sig på vår evolution och överlevnadsinstinkt! För skamligt? Men hur ska vi då klara av att acceptera och gilla oss själva om vi inte törs lyfta upp våra rädslor till ytan? Gör det oss mindre rädda? Lugna? Trygga? Fria? Glada? Vi vet svaret på frågorna. Social fobi föder sådan smärta och individuellt/kollektivt lidande. Hur kommer vi tillrätta med det som så många lider av om vi inte vågar prata om det, eller acceptera att det är en del av livet att vara socialt rädd!? (mer och mindre)
 
Jag har periodvis svårt att acceptera för att det inte är accepterat. Ganska jobbig ekvation! Det är inte meningen att vi ska må dåligt i vår ensamhet och kämpa med självförakt på grund av en dömande, oaccepterande, blundande attityd. Eller? Jag tror faktiskt också att det råder en generell okunskap/ vetskap kring olika rädslor som kan vara en bidragande faktor till bibehållandet av- och att vi inte helt kommit tillrätta med till exempel social fobi. Av denna anledning delar jag gärna med mig av mina erfarenheter här på bloggen, för kunskap föder tolerans och förståelse. Jag hoppas även att jag vågar dela detta med flera så småningom och på så vis bli mer mig själv och mer fri.
 
 
 
Att vi människor söker acceptanse och bekräftelse hos varandra är inget nytt under solen. Men om vi söker godkännandeoch acceptans utanför oss själva blir vi förlorade då? Vi är individer och har ett behov av att vara självständiga och samtidigt har vi ett oerhört starkt behov av att tillhöra. Rädslan av att inte tillhöra skapar grogrund till social fobi om vi upplevt mobbning, utanförskap i sociala sammanhang. Grupptryck kan forma oss individer till något vi innerst inne vet att inte är. Men det är otroligt lätt att bli påverkad när det blåser motvind.
 
Ofta känns det som om jag är en egen ö bland öar men utan förankring. Jag har upplevt utanförskap och har svårt att lita på andra människor och väljer ibland ensamhet före gemenskap av den anledningen. Att inte bli sårad och kränkt och sviken. Någon som känner lika? Något jag märkt av (i och med allt som hänt det sista året i samband med skolan ) är hur min sociala fobi ökat markant och jag känner mig mer begränsad än jag gjort på många år. Allt hänger ihop med det jag nämnt ovan mixat med tidgare upplevelse, gamla minnen och sår som rivs upp igen, mina komplex och hur miljön och världen ser ut runt mig och mina tankar i mig.Eller är det mina tankar i mig som speglar omvärlden runt mig? Är det min oförmåga till acceptans?
 
 
Vi vet med säkerhet en sak och det är att vi lever i en värld där uteseeendefixering, materialism och statussökande är väldigt viktigt. Sorgligt och det gör oss olyckliga. Ibland önskar jag att vi alla var blinda så att vi värderade varandra utefter andra egenskaper än det yttre, då det idag är så sjukligt stor vikt på just det yttre. Jag är inget undantag heller men jag önskar jag var det. Jag med mina erfarenheter kring utseendekomplex och social fobi försöker se mig själv förbi det yttre, men det är svårt när vi är så upphakade på detta och jag dras med i fallet. Ingen ska känna sig nöjd idag känns det som. Vi kan alltid bli bättre, se bättre ut, bli mera. Vilken hysteri. Vilket ekorrhjul vi människor springer runt i och ideal att försöka leva upp till.Till vilken nytta? När vi dör tar vi inte med oss våra sparade pengar, vår bil, vår status, våra märkeskläder, våra vältränade, nerbantade, späkta kroppar, våra inlärda kunskaper, nej, ej heller våra rädslor följer oss i graven.
 
Varför strävar vi då så oerhört mycket efter allt detta?Och varför har vi så svårt att acceptera? Undrar hur vi ska komma tillrätta med den här onda cirkeln? Är acceptans och "bra nog" svaret? Att våga lyfta olika rädslor till ytan, är det svaret? Vi vill ju bara bli älskade och accepterade precis som vi är; med och utan vår status, utan att behöva förställa oss, utan att först plastikoperera oss. Vi vill bli accepterade och älskade med våra rynkor, bilringar, hudfärger, sexuella läggningar,ursprung, etnisitet eller hur mycket pengar vi har på banken. Varför blir vi inte det då? Brist på acceptans? För att vi sopar rädslor under mattan? Många frågor och många svar. Min fråga kvarstår. Acceptans- hur gör vi?
 
 
Kram,
 
"Uppgiven och frågvis Petra"

03/05 Lyckat möte!

Publicerad 2013-05-03 19:37:00 i

Mötet gick väldigt bra med rektorn, konstruktivt och fint (era pepptankar hjälpte!) Härligt! Nu är snöbollen mot förändring satt i rullning och vi är förväntansfulla inför fortsättningen.
 
Efter mötet blev det ett styrkepass på gymmet som verkligen gjorde susen för att ta mig genom mattelektionen, som gick bra. Nu är även kvällspromenaden avklarad och fredagsgodiset inhandlat och jag njuter lugnet.
 
Med detta foto önskar jag er en färgglad helg!
På återseende,
 
Kram
/Petra

03/05 På G; möte med rektorn

Publicerad 2013-05-03 08:36:00 i

Limegrönt är en av mina favoritfärger denna vår
 
Sitter här och frukostmyser med levande ljus och min nyinvesterade kaffe/te kopp; limegrön och fräsch våren till ära. Ska bli upphämtad av en av mina klasskompisar kring niosnåret och 09:15 sätter vårt möte med rektorn igång. Känns skönt att få detta tema på bordet hos någon som har möjlighet att förändra och som är villig att lyssna. Återkommer senare i eftermiddag om hur mötet gick så håll utkik och håll gärna tummarna och sänd oss era stärkande tankar nu på morgonen 09:15.
 
"Be the change you whant to see in the world"
 
På återseende och trevlig fredag alla fina <3
 
kram
 
/Petra

02/05 Uppdatering!

Publicerad 2013-05-02 17:21:00 i

 
Dalai Lama; Min absoluta förebild här i livet
 
Firade in Valborg med min storasysters familj i lugn och ro med massa bus, kärlek, mys och glädje. Vi såg bland annat en fantastisk "feel good" film som jag verkligen kan rekommendera som heter "En oväntad vänskap". Filmen gjorde starkt intryck på mig och eftersmaken var en varm känsla i magen av inspiration och hopp och kärlek!
 
Inspiration till att LEVA livet!
 
Skoldagen idag började med muntligt förhör på vår moderna historia (tredje världens utvecklingsprocesser mot förbättrade levnadsvilkor, industrialisering och demokrati) Det gick över förväntan bra med tanke på att jag inte haft ork att plugga så mycket som jag vanligtvis brukar göra. Det har nog varit till min fördel att jag deltagit på alla lektioner och akivt lyssnat och diskuterat vid varje lektionstillfälle.
 
Efter mattelektionen fick jag ett mycket glädjande mail från ordföranden i den lokala surfklubben här uppe i Norrland! Vi har mer eller mindre bokat in mig på en surfkurs om en dryg månads tid. JIPPI! Mina mål och drömmar som jag listat i ett tidigare inlägg här på bloggen faller på plats, en efter en. Underbar känsla! Nu satsar vi även på att jobbet, körkortet, bilen och lägenheten (den med mina egna möbler) följer efter. Under tiden är målet att påminna mig själv varje dag om vad jag önskar mig och att visualisera, hoppas, drömma och peppa mig själv dit.
 
 
Kanske min framtida bil!?
 
PS. Imorgonbitt har vi möte med rektorn, 9:15 närmare bestämt. Tänk gärna på oss, tre tappra kvinnor som vill väl! Vi håller tummar och tår att mötet blir superlyckat! DS.
 
 
Fortsättning följer...
 
Kram och kärlek,
 
/Petra

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela