petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

29/05 Nattugglan

Publicerad 2013-05-29 01:37:00 i

Jag har varit oförskämt pigg en hel vecka nu och sover alldeles för få timmar om nätterna. Tänkte först att det måste vara på grund av fullmånen, för den veckan brukar jag alltid vara extremt nattpigg. Men nu är ju månen på väg tillbaka och jag är piggelin? Kanske extra speedad av stressen de sista dagarna i skolan? Kanske för mycket dagsljus? he,he..Hur ska det gå i sommar då tänker jag? Ljust dygnet runt här ju och min kropp kommer inte förstå att den ska sova! Måste skaffar mörkläggningsgardin.
 
Annars då? Jo, i dag genomförde jag en powerpont redovisning på kommunikationskursen och jag är så stolt! Det gick så smidigt som det aldrig har gått förr och jag var lugn, inspirerad, glad och busig. Som vanligt kommer informationen flytande till mig och jag kan allt innantill. Tackar min klisterhjärna och väl upparbetad studieteknik för detta. Jag erkänner också som regel att jag är nervös innan jag börjar redovisa och det har en rogivande effekt på mig. Jag slappnar av mera och så tar min glädje och entusiasm över och fokus hamnar på det jag ska redovisa. Redovisade föresten om "faran med vårt behov att generalisera, fördöma och placera varandra i fack"; ett superintressant ämne och jag använde bland annat dessa foton i presentationen. Väldigt roliga tycker jag!
 
 
Fördomar, vadå?
 
mera fördomar
 
"- Hej syndabocken"
 
Efter presentationen och avslutad skola var jag så nöjd att jag unnade mig massage på stans bästa SPA och det var underbart skönt! Dem som jobbar där är så mysiga, proffessionella och miljön där inne är lugn, harmonisk och alldeles,alldeles underbar. Massage var precis vad min rygg och själ behövde! Imorgon efter skolan ska ner på stan och köpa mig nya löparskor ( äntligen!!) och lite annat smått och gott och det ser jag också framemot. Viktigt att ge sig själv belöningar emellanåt.
 
Har även bestämt mig för att avsluta skolan nästa vecka istället för nu på fredag. Det blir nationella provet i matte nästa måndag och slutprovet på boken i kommunikation på onsdagen, och detta har lärarna okej:at. Det känns faktiskt skönt för det blir inte lika panikstressigt som om jag skulle pressa in allt denna vecka. Det ökar även chansen att kanske ro hem ett godkänt på matteprovet istället för att skriva F imorgon.
 
PS.Kom tillbaka imorgon, lägger nog ut foton på min shopping om jag finner det jag söker.DS.
 
Kram och på återskrivande,
 
/Petra
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela