petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

25/05 Ny dag, nya tag, fokus

Publicerad 2013-05-25 10:38:00 i

 
Vaknade upp till ännu en vacker försommardag och vad passar då bättre än ett foto på solrosor? Har lyckats sova av mig mycket av gårdagens och torsdagens besvikelse och ilska och det är bra, för innesluten ilska och besvikelse tynger. Jag anar att det hjälpte att jag såg en väldigt rolig komedi igår som heter "Anger management" med Jack Nicholssen och Adam Sandler. Skrattade mycket, högt och hjärtligt vid flera tillfällen och det gjorde susen för mig. Jätteskönt och befriande!
 
Helgen är också befriande skön och just nu håller jag på att avrunda mysfrukosten som idag betod av vaniljyougurth, musli, banan och hallon och inte glömma kaffet! Ska sätta mig på balkongen nu och njuta av solens strålar, tanka in D-vitaminer så att jag är laddad inför dagens träningsrunda. Blir nog cykel, löpning ochg styrketräning som jag brukar kombinera. Sen iväg på bibblan och låna en bok inför dagens studerande, har en power presentation i kommunikationskursen att bearbeta och jag måste försöka räkna matte. Rapporten i historia är så gott som färdig, har bara innehållsförteckningen, källor och finslipieri kvar så det är skönt. Nästa veckan komme bli jättekompakt med massa prov.
 
1) Redovisning i kommunikation på tis och/eller onsdag
2) Nationellaprovet i matte på onsdagmorgon
3) Redovisning i historia på torsdag
4) Prov i kommunikation ons eller fredag
5) Möte med rektorerna fredag 31/5
 
På fredag gör jag alltså min sista dag sen är skolan slut. Jag håller tummar och tår att allt praktiskt flyter på fint nästa vecka och att det blir ett fint avslut.
 
Önskar er en skön lördag och kom ihåg morsdag imorgon!
 
Kram och på återskrivande!
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela