petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

29/11 Engelska skrivprov och bebisgos

Publicerad 2012-11-29 09:35:00 i

Ja,fick veta det igår av vår engelskalärare. Strukturen och framförhållningen kunde varit bättre och jag har sagt ifrån om just detta på elevrådet i tisdags med rektorn, så min röst har blivit hörd! :)
 
Faster Petra gosar med lilla pyret
 
Igår var jag och gosade bebis och klippte håret på bror och hans sambo och blev bjuden på middag, mysigt! Ska vara hundvakt åt deras schäfervovsing mellan 21 och 26 december och det ser jag framemot! Längtar även till helgen med start imorgon! Ska fixa håret på mina syskonbarn och det ska bli mysigt att få ta hand om dem och ha kvalitetstid tillsammans <3 Ikväll blir det meditation och det ska bli skönt! I övrigt kommer helgen gå till studier, träning och säkerligen att umgås med goa vänner.
 
 Vovsingen Wilma
 
 
Vi höres alla finisar <3
 
Kram och kärlek,
 
/Petra
 
 
 

26/11 Fullmåne på ingång 28/11

Publicerad 2012-11-26 13:19:00 i

 
 
,...och det får mig att fundera. Jag vet inte hur det är för er men jag kan känna en ökad sårbarhet när det är fullmåne och nu är den på ingång, onsdag 28 närmare bestämt. Man kan säga och tro vad man vill om detta ämne men jag känner att jag blir påverkad. Det slår sällan fel och dem som kan astrologi säger att månen står för det undermedvetna, förtryckta känslor som vi inte vill veta av som triggas på något vis, kanske av omgivningen och då kommer det jobbiga, smärtsamma upp till ytan så att vi kan bli medvetna om vilka sår, trauman som behöver läkas och redas ut. Och jag känner mera smärta just nu utan att något speciellt har hänt mer än vanligt. Man kan ju fundera på om nu månen har så stark påverkan på vattnet (ebb och flod) skulle det då inte sannolikt även påverka oss människor? Med tanke på att vi människor består av så mycket vatten/vätska. Någon mer än mig som funderat på detta? Som känner mer (inre smärta) kring fullmåne?
 
Kram,
 
Petra

26/11 den själsliga smärtan...

Publicerad 2012-11-26 12:55:00 i

 
 
 
Den värker inuti och växer sig större och större ju mer jag förtrycker den. Likt en cancersvulst tar den över min kropp, mitt medvetande, min själ och det känns som om den äter upp mig innifrån, suger ut min livsenergi och  genomborrar mitt väsen som om någon stack mig med en kniv. Den får mig att känna mig naken och sårbar och den får mig att känna mig ensam än fast jag är bland andra människor. Den får mig att vilja försvinna från denna jord där jag bara får vila i kärlek, kravlöst. Det låter dramatiskt men när den inre smärtan tar över blir tanken på livet efter detta en tröst.Jag vill inte vara den jag är när smärtan tar över, jag hatar mig själv när smärtan tar över och jag skäms för min egen existens när smärtan tar över. Ingen kan rädda mig, jag måste rädda mig själv och jag vet inte alltid hur? Jag lider i min ensamhet men jag vet ju att många lider runt omkring mig i detta avlånga land, på detta jordklot men det är inte alltid tröst nog när jag är den som måste bära min smärta...
 
....men tack och lov har jag fått och får avlastning för min inre smärta delvis genom att jag går i terapi hos en kurator och genom mina år som medlem i självhjälpsföreningen ÅSS ,men också genom stöd av vackra vänner och medmänniskor som ger mig förståelse, vilkorslös kärlek, empati och glädje, Jag vet hur jag ska ta mig upp ifrån djupet. Träning hjälper också. att skriva av mig här på bloggen och lyssna på musik som berör liksaså. Även att släppa ut och vädra alla känslor (i trygga omgivningar), att öva på acceptans och förlåtelse, att meditera och genom att göra saker som jag blir glad av!
 
Hur gör ni för att ta hand om er inre smärta(demoner) konstruktivt? Varmt välkommen att dela med er av egna erfarenheter om det känns rätt!
 
Kram
 
/Petra

26/11 Ny vecka och en fin helg i bagaget

Publicerad 2012-11-26 12:20:28 i

Helgen har varit fin, kvalitetstid med en av dem allra käraste vänner jag har <3 Många fina diskussioner, spännande äventyr att ta del av från hennes Inidenvistelse, god mat och många hjärtliga skratt <3 Vi hade mysmiddag hos mig i fredags och i lördags hade vi mysmiddag hos henne med hennes bror med familj. Brodern har två barn på 1 år och 3 år och jag är helt förlorad i dem båda! Det är ju bara ren och skär kärlek och ärlignhet rakt igenom hos barn och det tillalar mitt hjärta.
 
Idag ska jag träffa studievägledaren och diskutera mina alternativ med matten, känns bra att reda ut och jobbigt i samma veva. Men mest bra.
 
Vi hörs och ses ut i veckan!
 
KRAM
 
/Petra

22/11 FAILURE

Publicerad 2012-11-22 21:36:00 i

Fy f-an (ursäkta språket) vad inte jag behövde detta men det var inte oväntat. Magkänslan hade rätt och jag blev underkänd på matteprovet. Jag får så ont i magen av detta (matten) men jag vet att jag måste komma mig igenom denna ångestklump av ämne för att få ro i själen. Inget blir bättre av att unvikas eller att sticka huvudet under sanden som jag just nu vill göra. Har mailat min studievägledare då jag måste diskutera hur jag ska göra med mattekursen. Jag inser att jag inte kommer att fixa kursen innan 4 januari, det är för mycket jag inte greppar och tiden är knapp. Jag är bara på kapitel 3 av 8 och hela klassen är faktiskt sinkad i mattekursen då vi bara hunnit till kapitel 4 och det är 6  veckor kvar av terminen så jag är inte ensam om att vara på efterkälke..
 
Men jag blir så sjukt stressad av pressen och prestationsångesten som följer att jag inte klarar av att fokusera och det gör mig även ledsen och trött. Tidsbrist gör inte matteräknandet enklare och CSN flåsar mig i nacken och kommer kräva pengarna tillbaka om jag inte blir godkänd 4 januari. För mig har denna höst på Komvux varit ett pilotprojekt där jag allt eftersom terminen tickat fått erfarenhet, insikt om hur det fungerar. Jag har provat och prövar mig fram hur mycket som krävs av mig i form av egenstudier, tid i skolbänken, hur jag ska disponera tid och energi rätt på var ett av de tre ämnena som jag läser för att hålla mig ajour. Det är en svår balansgång och matten har blivit lidande. Så jag måste som sagt diskutera vad jag ska ta mig till med min braiga studievägledare, förhoppningesivs redan imorgon så jag slipper ha ångest i helgen.
 
Kram alla fina!
 
/Petra

21/11 Prov och hemläxor avverkade gånger en dos positivism!

Publicerad 2012-11-21 23:01:00 i

 
Ja,hörrni, matteprovet tror jag gick käpprätt åt helsfyr. Men jag får nog veta imorgon och jag lever alltid på det sköra hoppet om godkänt tills domen är kommen, så håll gärna tummarna med mig imorgon, torsdag!
 
Har även avklarat muntligt prov i historia och bestod med glans! Vår lärare hade delat upp vår lilla klass i två grupper om två. Så klockan nio imorse blev jag och en av mina goa klasskamrater grillade av läraren och det gick så bra för oss båda. Skönt! Sen stod dubbeltimma matte på agendan som också gick bra efterföljt av lunch och träning för att så avsluta skoldagen med engelska. Jag hade på grund av matte och historiaprovena helt glömt av två hemläxor som vi skulle leverera idag på engelskan och det kändes lite jobbigt men inser att det är sånt som kan hända den bäste. Har precis avklarat dessa läxor nu och skickat iväg dem min engelskalärare och det är en så härlig känsla att kunna "bocka av" det som ska  avklaras och inlämnas!
 
Imorgon eftermiddag blir det åter meditation, 6:e gången nu (av 8) och det ser jag så framemot. Jag har verkligen kunnat anamma de enkla övningar som vi fått lära oss hittills och bara att komma dit och vara med vår meditationsledare och gruppen får pulsen att gå ner. Det är så häftigt att upptäcka och inse att det faktiskt fungerar i vardagen med mindfulness och att det kan räcka med 5-10 minuter per dag med att öva på att "bara vara" i kroppen i tystnad eller i en rörelse. Stressen och pulsen fördunstar och jag kan snabbare komma in i det dära meditativa tillståndet, att känna lugnet.
 
I helgen ska jag umgås med en av mina bästa vänner som kommit hem ifrån en 10 månaders vistelse på ett Ashram i Indien,  så hon kommer nog ha mycket spännande att lära mig och berätta! Det blir en härlig helg mina vänner och jag längtar sååååååååååååååååååååååå!!
 
Bamsekram på er <3
 
På återseende,
 
/Petra

19/11 I am back!

Publicerad 2012-11-19 17:26:12 i

Skrev just ett inlägg som försvann så nu har jag inte tid att skriva nytt. Har matteprov imorgon och muntligt historiaprov på onsdag så jag måste fokusera på det nu. Ville bara säga hej till er mina fina följare och säga att den här veckan känns mycket bättre än förra! Tänk gärna på mig klockan 08:10- 10 imorgon (tisdag) då sitter jag och skriver matteprovet nämligen!
 
Vi hörs efter onsdag,
 
KRAM,
 
Petra

15/ 11 TACK!

Publicerad 2012-11-15 11:52:00 i

Svarar på inlägg och skriver mer ikväll eller i helgen. Vill bara säga att era inlägg igår- omtanken och kärleken- värmer mig långt in i hjärteroten <3 Ni är så fina!
 
Vi hörs <3
 
Kram Petra

14/11 Idag kom tårarna...

Publicerad 2012-11-14 12:54:00 i

..på mattelektionen. Jag har ju som jag nämnt tidigare en låg period med inspirationssvacka och är allmänt trött och känner mig skör och nedstämd. Så idag på mattelektionen hände det oväntade då jag fick hjälp av den manliga matteläraren- för första gången sedan jag började här på Komvux- och det triggade igång gamla sår i mig och belyste tydligt min egen komplexa fadersrelation. Saknaden och sorgen av pappas frånvaro genom min barndom har legat undangömt och nertryckt i många år men nu tillåter jag  den att komma och detta var ett sådant tillfälle då sorgen bara sköljde över mig. Jag blev ganska överlumpad där jag satt men kunde inte stoppa känslorna. Samtidigt serverade matteboken svåra ekvationer att lösa och lärarens närvaro fick ångesten att byggda upp sig.
 
Tårarna trängdes under mina ögonlock och klumpen i halsen växte. Eftersom jag numera tillåter mig själv att känna alla känslor och slutat trycka ner dem (då det bara blir mer ångest) så började jag gråta. Rakt upp och ner bara. Erkände att detta går så mycket djupare än en svårlöst ekvation. Det handlar om år av mattekomplex, att inte förstå, att få blockeringar i det logiska "tänket" och hellre sticka huvudet i sanden och fly än att erkänna eller bearbeta det.Det handlar om saknaden efter min lugna, trygga, snälla pappa. Att inte ha erkänt mina äkta känslor, som tillexempel denna sorg har lett till den ångest jag idag måste hantera och tackla och idag tacklar jag den med öppenhet och ärlighet.
 
Min lärare blev väldigt paff när jag började gråta men tog det ändå bra. Naturligtvis blev han bekymrad och besvärad men satt kvar och lät mig få torka mina tårar och lugna ner mig. Mina två bästa klasskompisar tröstade mig och var ett väldigt fint stöd och jag berättade för dem varför jag reagerade som jag gjorde. Dem var helt underbara och är helt underbara! I slutet av lektionen ville läraren ha några ord med mig och jag berättade om min matteångest samt att jag har ett barndomstrauma som han på någevis triggat igång. Han tog det bra och vi kommer gå vidare i detta med ärlighet och raka rör. Han frågade om jag föredrog att få hjälp av de kvinnliga lärarna men jag sa att jag är inte en undvikande person utan vi lever och hanterar det som kommer när det kommer.
 
Efteråt satt jag kvar en stund i korridoren och pratade med en av dem bästa och då passerade min engelskalärare, som såg att jag var ledsen och gav mig en bamsekram. Bästa "grandma" <3 Det är nog tack vare den familjära stämningen som vi har på skolan som gör att jag vågar släppa ut min sorg och det är jag oerhört tacksam över! <3 Vi behöver mellan varven våga visa andra det vi tycker är jobbigt för att nå djupare och få mera meningsfulla relationer, för att skapa förståelse och mindre fördomar och skvaller. Öppenhet och ärlighet är i alla fall min melodi i den mån jag känner att det är rätt att dela mitt inre med omgivningen.
 
Kram och kärlek,
 
/Petra

13/11 Maria Gerlofson- en källa till inspiration

Publicerad 2012-11-13 12:11:00 i

Tänk vad lite kan göra mycket! Värmande peppinlägg från er mina fina läsare gör massor så mitt varmaste tack till er! Att få ett mail från Maria Gerlofson med inspiration och en omtanke om hur jag har det värmer likaså! Hon är en källa till just inspiration för mig och jag uppmanar er verkligen att ta en titt på hennes nya företag och hemsida om ni på något vis behöver mera mod,pepp, coachning/rådgivning i livets stora som små frågor.
 
 
 
Maria Gerlofson:  http://gerlofson.se/om/
 
"Jag coachar dig till mer mod, större fokus och mer acceptans. Mitt mål är att mina klienter både ska nå sina mål, och bli mer nöjda och snälla med sig själva" /Maria Gerlofson.
 
Kram och tack och på återseende!
 
/Petra
 
 

12/11 Ingen blogg eller skriv inspiration...

Publicerad 2012-11-12 12:14:15 i

Nej, det är tomt i min inspirationskälla just nu. Jag är trött och all energi går till skolan och så får det helt enkelt vara. När ni minst anar dyker det upp ett inlägg men nu kommer jag ligga lågt en stund på bloggfronten tills energin och skrivglädjen återkommer. Bear with me <3
 
Kram på er tills vi ses igen
 
/Petra

9/11 Fredagstrött

Publicerad 2012-11-09 18:33:12 i

 
Känner mig som ekorren på fotot och tackar högre makter att helgen är här. Är så trött idag och nu efter en godare middag är jag helt däckad. Nu ska jag inta soffläge och där ska jag chilla tills det är dags att sussa. Imorgon bär det av på mosterbarnkalas och sedan lördagsmys med bästa klasskamraten! Blir en fin helg fylld med plugg, vila och skönt häng med skönt folk.Livet är bra <3
 
Trevlig helg på er och ta hand om varandra!
 
Kram
/Petra

7/11 Pluggflyt, fin studiemiljö och nyttotänk

Publicerad 2012-11-07 12:20:00 i

Har haft en grymt bra skoldag. Briljerade på historialektionen och kunde fylla i med kunskap på nästan alla bubblor i tankekartan som vår lärarinna ritade upp på tavlan. Kändes riktigt bra med tanke på att jag måste underhålla mitt B. Vi blev färdiga 10 minuter före ordinarietid och då hade jag tänkt passa på att tussa hem och koka kaffe och gå tillbaka till mattelektionen klockan 10, men mina klasskamrater satt utanför och då fastnade jag ju där. Trevligt! Jag fick dessutom låna 2 kronor så att jag kunde köpa mitt efterlängtade kaffe i automaten på skolan.Långt ifrån så bra kaffe som det jag kokar hemma men i gengäld fick jag 30 minuter med kvalitetstid men dem bästa av klasskamrater! Jag trivs verkligen på komvux här uppe! Det är en trivsam och hjärtlig skolmiljö och bra stämning studenter emellan och lärare/studenter emellan. Jag mår så bra och och blir glad av att ha så fina människor runt mig! <3 
 
Mattelektionen gick jättebra också, jag har sånt flyt och det är ju underbart att ha det och känna så efter ett långt lov utan matematiska uträkningar. Det peppar mig att fortsätta räkna ikapp det jag halkat efter med i boken. Nu är det lunchpaus och bloggtajm innan skoldagen fortsätter med engelska i eftermiddag.
 
Dagens lunch...
 
Och på tal om lunch hörrni, i dag får det vara slut på lovets lyxmiddagar och osundheter! Det är dags att komma in i vardagsnyttotänket igen. Jag och min goa klasskompis och vän bestämde att fram till igår fick vi vara osunda eftersom vi i måndags var på resande fot hemöver och igår var det hennes födelsedag. Jag bjöd på bio, popcorn, baconchips och läsk till bondfilmen "skyfall". Mysigt! Gillade verkligen filmen och kan rekommendera den med varm hand! Och jag gillar även "nedtrappningstänket" som vi kör med att gå från onyttig till nyttig efter ett lov med livsnjuteri på hög nivå. Inte bra att bara kapa av från osund söndag till nyttig måndag, ha, ha..eller vad säger ni? Alla sätt är väl bra utom dem dåliga!
 
Imorgon står meditation på schemat efter skolan, skönt och spännande!
 
Vi ses alla fina! Kram,
 
/Petra

6/11 Back on track...

Publicerad 2012-11-06 13:13:00 i

...efter nästan 14 dagar med lov och äventyr om man bakar in de två "bad hairdays" jag hade innan lovet efterföljt av hårakuten i Skellefteå. Det var så härligt att träffa mina fina klasskamrater och goa lärare igen! Till och med mattegenomgången kändes rolig och jag är inte så på efterkälke som jag befarat. Tack och lov! Jag ska satsa på matte denna vecka och kommer gå på nästan alla extra (frivilliga) lektioner som är utsatta på schemat.
 
 
Nu njuter jag av solsken, blå himmel och en fräsch lunchomelett på skinka, fetaost, rödlök toppat med parmesan. MUMS! Sen blir det att plugga historia innan jag bjuder min bästis klasskompis på bio ikväll. Hon fyller år så det ska vi ju fira! Mysigt.Vardagen må vara tillbaka men jag är expert på att sätta guldkant på den så jag gillar vardagen nästan lika mycket som helgen och loven och semestern.
 
 
Hur ser resten av veckan ut då? Jo, på torsdag är det åter dags för meditationskurs och vad vi lärde oss denna torsdag kommer jag berätta mer om på fredag eller lördag, så håll utkik.Helgen antar jag kommer handla om att komma a` jour med läxor i alla 3 ämnen. Träna ska jag också komma i kapp med. Det är cirka 14 dagar sedan jag tränade nu- i och för sig har jag promenerat mycket under lovet-men jag längtar efter ett svettigt träningspass nu. Farsdag har vi på söndag så det kan mycket möjligt bli att ta en tur till min fina far och fira honom.
.
 
Mina nya, mysiga, gosiga, fodrade vinterkängor inköpta i Stockholm som nu är inpregnerade och Norrlandsklara klara för vintern.
 
 
PS. Något speciellt ni vill att jag ska blogga om? Bara att ta kontakt så ska jag se vad jag kan knåpa ihop!DS
 
Kram och på återseende,
 
/Petra

5/11 Åter hemmavid

Publicerad 2012-11-05 20:45:00 i

 
Äntligen hemma igen! Jag rullade norrut från Stockholm imorse och anlände min slutdestination18:30 i kväll. Gött. Och WOW vilken vecka jag har med mig i bagaget! Och hur kul och mysigt har jag inte haft det? Och samtidigt hur skönt är det inte att åter vara i min lägenhet? På en skala? Stark 10:a.
 
Har just varit på affären och fyllt på i kylskåpet och det känns så bra! Var ganska barskrapat och är det något jag är grymt noga med så är det att alltid ha ett välfyllt kylskåp och skafferi. Nu sitter jag mest och njuter av lugnet, sippar på en kopp kamomillte med citron, moffar lite smågodis och slösurfar runt på internätet. Imorgon är det tillbaka till verkligheten med mattegenomgång för kapitel 4 och huvvaligen vad jag halkat efter i matte nu. Här har vi verkligen potential att rycka upp oss. Veckans agenda är satt och det blir att bita i det sura äpplet.BIT PETRA. BIT.
 
Jag avrundar inlägget med att tipsa er om SVT:s fråga doktorn från tidigare ikväll. Dem intervjuar två kvinnor som har bipolär sjukdom och det är klart sevärt! :  http://www.svtplay.se/video/548937/del-10-av-16
 
På återseende ut i veckan, vem vet vilka äventyr och situationer som kommer dyka upp?
 
Kram,
 
/Petra
 
 

3/11 Mera Landskrona!

Publicerad 2012-11-03 12:34:00 i

Heja Landskrona!
Sigthseeing...
Snygga skor på fina människor...
Skåneflaggan...
Många fina tegelhus med roliga små detaljer...
Små, söta tegelhus...
Vackert vid havet...
Längs strandvägen..
Mera söta, små hus..
... längs strandvägen...
 "Big brother see ya"...glashus finns att finna längs strandvägen..
Efter sightseeing måste man ladda med mat, en av de godaste pizzor jag ätit...
och titta vad man kan hitta i matbutiken i Landskrona! Fick bara lov att köpa!
 
Det var det för nu hörrni, har inte tid att skriva just nu men bilderna får la tala för sig. Vi ses och hörs till veckan alla fina.
 
Kram och på återseende,
 
/Petra
 
 
 
 
 
 

1/11 Hejdå Stockholm- Hej Landskrona!

Publicerad 2012-11-01 05:50:22 i

 
Lämnar nu Stockholm med värme i hjärtat! Har haft 3 fantastiska dagar fyllda med goa möten med några av mina finaste vänner. Har ätit gott och druckit gott och skrattat massor.
 
Nu sitter jag på Köpenhamntåget mot Lund för att där bli välkomnad av en vän som bor i Landskrona. Så skojigt och jag älskar verkligen att vara ute på äventyr,  resa runt och träffa de som förgyller mitt liv och jag vill aldrig att lovet ska ta slut!
 
Hoppas veckan är till lika stor belåtenhet för er som den är för mig!
 
På återseende,
 
Kram
 
/Petra

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela