petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

22/11 FAILURE

Publicerad 2012-11-22 21:36:00 i

Fy f-an (ursäkta språket) vad inte jag behövde detta men det var inte oväntat. Magkänslan hade rätt och jag blev underkänd på matteprovet. Jag får så ont i magen av detta (matten) men jag vet att jag måste komma mig igenom denna ångestklump av ämne för att få ro i själen. Inget blir bättre av att unvikas eller att sticka huvudet under sanden som jag just nu vill göra. Har mailat min studievägledare då jag måste diskutera hur jag ska göra med mattekursen. Jag inser att jag inte kommer att fixa kursen innan 4 januari, det är för mycket jag inte greppar och tiden är knapp. Jag är bara på kapitel 3 av 8 och hela klassen är faktiskt sinkad i mattekursen då vi bara hunnit till kapitel 4 och det är 6  veckor kvar av terminen så jag är inte ensam om att vara på efterkälke..
 
Men jag blir så sjukt stressad av pressen och prestationsångesten som följer att jag inte klarar av att fokusera och det gör mig även ledsen och trött. Tidsbrist gör inte matteräknandet enklare och CSN flåsar mig i nacken och kommer kräva pengarna tillbaka om jag inte blir godkänd 4 januari. För mig har denna höst på Komvux varit ett pilotprojekt där jag allt eftersom terminen tickat fått erfarenhet, insikt om hur det fungerar. Jag har provat och prövar mig fram hur mycket som krävs av mig i form av egenstudier, tid i skolbänken, hur jag ska disponera tid och energi rätt på var ett av de tre ämnena som jag läser för att hålla mig ajour. Det är en svår balansgång och matten har blivit lidande. Så jag måste som sagt diskutera vad jag ska ta mig till med min braiga studievägledare, förhoppningesivs redan imorgon så jag slipper ha ångest i helgen.
 
Kram alla fina!
 
/Petra

Kommentarer

Postat av: Cicci

Publicerad 2012-11-24 19:50:26

Hoppas du finner en lösning för matten med studievägledaren. kram

Postat av: Petra

Publicerad 2012-11-24 22:19:38

Hej Cicci!

Tack! Ja, vi löser nog matten på någevis..

Kramisar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela