petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

30/10 Stockholmsmys

Publicerad 2012-10-30 10:36:00 i

 
Skickar er en regnig, grön, hösthälsning från Hufvustaden och kan berätta att jag har det hur bra som helst! I går hängde jag först med min bästa killkompis några timmar innan det var dags att äta middag med min surrogatfamilj som jag var inneboende hos under vårterminen 2012. Det är alltid lika hjärtligt att träffa dem och vi hade supermysigt,åt tacos och drack rödvin och tjötade på "som om det var igår vi sågs" fast ändå med 6 månaders "catching up to do". 
 
Imorse vaknade jag av mig själv klockan 07.00 och kunde inte somna om så då kokade jag kaffe och pluggade lite historia. Kors i taket! Nu ska jag ut i regnet och promenera i naturreservetat, efterföljt av ett besök i "min kyrka" sen blir det lunchdate, shopping efterföljt av middagsdate. Agendan är satt kan vi tryggt konstatera! Härligt!
 
På återseende,
 
Kram,
 
Petra

28/10 Hej vintertid, vinterland och tacksamhet!

Publicerad 2012-10-28 11:49:00 i

Har ni kommit ihåg att ställa klockan tillbaka 1 timma? Min mobiltelefon sköter detta automatiskt vilket jag tycker är väldigt praktiskt för då behöver jag bara ändra mitt armbandsur och klockan på sängbordet.
 
Ett stycke nyvaket troll
 
Kan berätta att min röst har börjat hitta hem och tack o lov för det! Hur kul hade det varit att besöka mina underbara vänner i Stockholm och vidare söderut utan att kunna prata och ge respons på det som berättas? Vi har mycket att prata om; det har ju hänt mycket i mitt (våra) liv det senaste halvåret! Och utan röst...ja, det skulle nog ha blivit en intressant och helt ny upplevelse för mig att vara den som lyssnar mest, he,he...Så jag känner stor tacksamhet över min återvändande röst..
 
Och när vi ändå är inne på att känna tacksamhet. Att ha en röst; är inte det också en av alla saker vi tar för givet ska finnas och fungera? Precis som att vi tar för givet våra andetag eller att hjärtat ska slå och blodet pumpa runt syre? Det är inte förens det vi tar förgivet försvinner eller att det uppstår komplikationer som vi inser vad vi tar förgivet och som vi då saknar, inte sant? För mig har det upplevts väldigt obehagligt att inte kunna prata, att min röst försvunnit och istället fastnat i halsen och tidivs helt försvunnit. Lite panisk känsla under små, korta ögonblick i min stilla tystnad denna helg men helt tyst har det inte varit. Eftersom jag ofta sjunger utan att tänka över det så har jag försökt sjunga med i någon sång som spelats på radio mellanvarven av tyssssstnad (ha,ha) och ni ska vara glada att ni förskontats frökens kraxande!
 
Plugget då? mjaaa..har inte orkat plugga något under helgen, ej heller haft ro att koncentrera mig eller fokusera men idag kommer det att fungera. Men innan näsan dyker ner i studielitteraturen ska jag ta mig en lång(sam)promenad i det vackra vintervädret som vi har fått under helgen! I kväll kommer jag packa resväskan för nästa vecka börjar mitt lov och jag kommer som nämnt att spendera tiden med goda vänner i Stockholm och vidare södeut! JIPPI!
 
Hej mitt vinterland....
På återseende i veckan!
 
/Kram Petra
 
 

27/10 Tips på ganska enkel "här och nu" vardagsövning

Publicerad 2012-10-27 11:56:00 i

 
I dag ska jag tipsa er om en ganska enkel övning i att vara "här och nu". Tänk att vi vuxna kämpar så hårt med att mästra detta som en gång var så naturligt och självklart när vi var barn. Vi har mycket att lära av dem små liven och vad passar då bättre - dagens inlägg till ära- än att servera er 2 foton med "ett stycke här och nu badande Petra-bebis" !
.
Jag skriver en ganska enkel vardagsövning för att det inte är en självklarhet att vara här och nu för oss vuxna i dessa stressiga tider, med alla krav och måsten, inre och yttre stress. Det var min meditationslärare som delade en händelse med oss för 2 veckor sedan som gjorde denna  "här och nu" övning till en vardagsprioritet för mig. Hon berättade om hur en av hennes tidigare kursdeltagare efter att ha duschat klart aldrig kom ihåg om hen hade tvättat sitt hår eller ej, så stressad och frånvarande var hen. Där vill jag aldrig hamna...
 
 
...men med handen på hjärtat- är det inte så att vi oftast är någon annanstans när vi gör våra vardagsbetyr? Hur ofta är vi inte någon annanstans i tankarna medan vi äter frukost eller just efter väckarklockan ringt? Är vi inte redan igång med oroande tankar om framtiden eller hänger kvar vid något som hände igår eller förra veckan? Så kan det i allafall vara för mig och jag är sällan bara "här och nu" ,  tänker ej på hur mina andetag fungerar som dem ska, helt av sig självt helt automatiskt. Ej heller på hur mina ben och mina muskler tar mig upp ur sängen varje dag, hur mina ögon fungerar som dem ska (...efter att kontaktlinserna är på plats förvisso..he,he) ej eller hur mina sinnen tar in det vackra i omvärlden runt mig. Ibland ser jag helt enkelt inte för att mina tankar är någon annanstans, jag har fastnat i min bubbla av oro, stress, ångest av dåtid eller framtid och missar livet. Men faktum är att jag har blivit bättre på att "vara här och nu" det sista halvåret och meditationskursen bidrar absolut med sitt och idag mina vänner serverar jag nutid, det är det som gäller, precis just nu...
 
 
Nu ducshar vi! När vi kliver in i badrummet ska vi tänka på hur det känns att låta klädesplagg för klädesplagg falla i golvet. Hur det går från varmt till lite kyligare mot huden. När vi vrider på vattnet i duschen ska vi tänka medvetet på hur det låter när vattnet når duschgolvet. Är vattenstrålen hård? Mjuk? Vi ska känna efter vilken tempratur som vattnet har och justera det efter önskad tempratur. När vi låter vattnet rinna över våra hår och ansikten ska vi bara känna hur det känns mot huden, uppmärksamma temperaturen från vattnet som rinner från toppen av huvudet hela väger ner till tårna. Vidare ska vi stänga av vattnet och plocka fram schampot. Vi doftar först på schampot innan det masseras långsamt in i håret. Hur känns det? Hur låter det när schampot skummar?
 
Vi försöker använda alla 5 sinnen och fortsätter med samma uppmärksamhetstänk när schampot sköljs ur. Upprepar samma procedur om vi använder balsam och medan balsamet verkar i håret tar vi duschchreme i handen. Vi låter näsan insupa dofterna innan vi medvetet och uppmärksamt, del för del tvålar in hela kroppen.. Hur känns rörelserna mot huden? Vi uppmärksammar gärna tankar som dyker upp.Känner vi tacksamhet för våra kroppar? Förakt? Likgiltighet? Vi ska bara låta tankarna passera utan att haka upp oss. Vi ska försöka känna tacksamhet för det vi har som fungerar och vad det nu än är så fokuserar vi på just detta. Kan vara något så självklart som att vi andas oansträngt. Att varje andteag faktiskt sköter sig självt, vi lever. Eller att vi har 10 tår och 10 fingrar som hjälper oss i vardagen, en kropp som kan bära hem matkassar, lyfta upp vårt gråtande barn i famnen,  springa, gå, cykla, kramas, utföra arbetssysslorna. Vi utgår från oss själva...
 
 
Avslutar med att medvetet torka hela kroppen torr och smörjer in den med en väldoftande lotion. Hur kändes det att duscha medvetet? Inte en självklarhet att vara här och nu visst? Hur många gånger under denna övning i duschen flög tankarna iväg från kroppen och att duscha medvetet? Övning ger färdighet. Jag älskar denna övning och om jag älskade att duscha innan denna övning så gör jag det i vartfall nu! Man kan göra detta i andra sammanhang också och det kommer mera tips framöver, så håll utkik...
 
 
Kram alla fina. Denna jenta har tappat rösten så jag kommer ta det lugnt hela helgen och kurera inför nästa veckan då jag har lov och ska resa söderut.
 
På återseende,
 
Petra

26/10 Äntligen NÖJD med håret!

Publicerad 2012-10-26 16:13:00 i

 
Samtalet med frisören i onsdags gick bra hörrni och jag fick tillbaka varenda krona jag lagt ut. Först ville hon bara ge tillbaka halva summan men jag stod på mig och fick hela summan tillbaka. Det känns otroligt skönt att jag stod upp för mig själv. Jag är stolt,  stärkt och mer rakryggad efter denna händelse och mycket tacksam över utfallet av vårt sista möte. Jag tog henne i hand innan jag gick och tackade för hennes bemötande sen cyklade jag hem.
 
Igår morse tog jag så bussen norröver till några av dem absolut bästa frisörerna jag känner, dem är även några av mina allra bästa vänner så resan upp blev två flugor i en smäll. Och hörrni, jag är så HIMLA nöjd med håret! Gå gärna tillbaka till mitt blogginlägg om misslyckat frisörbesök och kolla in skillnaden på frisörer och frisörer: http://petracaroline.blogg.se/2012/october/2310-hej-blasmurfen-frisorbesoket-misslyckades.html
 
Tjejerna på KARMA i Skellefteå gjorde ett FANTASTISKT jobb med mitt blåa smurfhår.Det var detta resultat jag ville ha från första början, tunna, naturliga slingor (...lite som om jag hade varit 2 veckor utomlands) Ni ska veta att gårdagen var helt underbar för mig och tjejerna behandlade mig som en prinsessa! Proffessionellt utfört arbete och en nyklippt snygg, tung, trendig lugg.Tufft visst! Inget ont som inte för något gott med sig kan vi tryggt konstatera. I övrigt så är jag sjuk, har haft feber i natt och har nästan ingen röst, ont i halsen och allmänt trött och hängig så jag orkar inte blogga mera idag men återkommer senare i helgen med meditationsövningen jag lovat er! Nedan följer en serie bilder på min nya hårfärg och frisyr...
 
 
 
 
Fick även naglarna ompysslade och fina och fick testa det nya trendiga inom nagelteknologin "shellack", en variant på nagellack men som håller sig i minst 2 veckor. Härlig färg visst?
Avslutar dagens inlägg med denna vackra morgonbild som jag tog igårmorse innan jag rullade norröver...
 
Kram och trevlig helg alla fina! Vi ses snart igen <3

24/10 Betyg B på historiaprovet och godkänt på..

Publicerad 2012-10-24 10:32:00 i

 
omprovet i matte! Jag är den lyckligaste studenten i staden just nu tror jag! Att historiaprovet gick bra kändes i fredags så det var bara fantastiskt att få ett högt betyg (B:et) bekräftat. Matteomprovet var jag absolut inte säker på änfast det kändes ok då jag skrev det för 3 veckor sedan. Det var på väg hem från skolan som jag mötte min mattelärare som bekräftade att jag fick godkänt på provet. Fattar ni vilken sten som släppte från mina matteaxlar! Kunde inte få en bättre start på dagen eller upptakt inför lovet nästa vecka. Nu är det bara att fortsätta kriga, kämpa, traggla, plugga och njuta av känslan av framgång och utveckling! Man ska ALDRIG ge upp, ALLTID fortsätta kämpa och kommer svackorna vet ni vad jag har för tips: http://petracaroline.blogg.se/2012/october/1410-att-ta-tag-i-sina-quotmastenquot.html
 
Nu hoppas jag att mitt hår kan få samma flyt och goda resultat som mina skolresultat. Jag ska erkänna att jag verkligen ogillar det samtal jag snart ska genomföra men det är bara att görat (...fler än mig som får "ågren" inför samtal av detta slag månne?) Jag hoppas frisören kommer att möta mig med ödmjukhet och inställningen om att "vi möts halvvägs" och pengarna tillbaka. Oavsett utfall försöker jag se detta som en nyttig övning att stå upp för mig själv (...och mitt hår!)  :)
 
Hoppas ni får en underbar dag! Här skiner solen och det är sååå vackert!
 
 
 
Ni får gärna hålla tummarna för mig gällande mitt telefonsamtal som jag ska genomföra efterföljt av mötet på plats med förhoppning om pengarna tillbaka! Jag känner att jag behöver ert telepatistöd <3
 
Vi hörs om detta igen,
 
Kram,
 
/Petra

23/10 Hej blåsmurfen (frisörbesöket misslyckades)

Publicerad 2012-10-23 18:23:00 i

 
 
 
Nej, jag beställde inte orange-gult hår med breda blå-grå-vita 90-tals slingor...ha,ha..jag måste bara skratta åt eländet. Jag såg ingenting av detta i salongen och var nöjd och glad då jag cyklade hem. Men väl hemma kom blåsmurfen fram i badrumsljuset så jag ringde frisören omedelbart och vi bestämde att jag ska försöka tvätta ur detta (...i normala fall brukar sådana här fel av färgkorrigering kunna tvättas bort) Men efter att ha tittat mig själv i spegeln 1 och 2 och 5 gånger inser jag att detta INTE kommer att kunna tvättas ut. Detta grundas på min egen frisörerfarenhet av när korrigering av färg går fel och med tanke på hur jag ser ut. I AM BLUE! Det är för mycket blåa pigment i de ljusa slingorna för att vanligt schampo ska kunna ta bort detta.
 
Det som måste göras är att blanda blekningspulver och vatten och dra ut krämen på hela håret och gnida och arbeta med håret tills de blåa pigmenten lossnar. En process som måste göras snabbt och effektivt och uppmärksamt och jag funderar på om jag i huvudtaget vågar sätta mig i hennes stol igen med tanke på att hon inte uppmärksammade detta när hon ovanifrån stod och fönade mitt hår torrt. Men å andra sidan såg ju jag inget heller där jag satt och tror det är dagsljuset från det gigantiska fönstret till vänster om stolen som gör att man inte ser...Om jag hade haft rätt frisörprodukter hemma hade jag fixat detta själv men nu har jag inte det så jag kommer ringa henne imorgonbitti och be om korrigering då jag trots allt betalt 900 kronor. JOBBIGT!
 
 
Wish me luck!
 
Kram på er alla fina och på återseende utan smurfhåret får vi hoppas!
 
/Petra

23/10 Förkylning och frisörbesök

Publicerad 2012-10-23 13:07:00 i

 
Förkylning på G men det hindrade inte mig från att gå på mattelektionen och genomgång av nytt kapitel. Utan mattegenomgångarna är jag "lost in space" så det var bara att dra sig upp ur sängen och tussa iväg till skolan.Gick bra och jag hängde med mellanvarven av småförvirring precis som det ska vara. Glömde dock att fråga min lärare om matteprovet då jag mest tänkte på hem och vila när lektionen var över. Återkommer är ordet.
 
Nu sitter jag hemma i mitt älskade kök igen med kaffekoppen till höger om mig och fingrarna energiskt smattrandes på tangentbordet (*hör ni*?) Ska strax iväg till frisören och det känns skönt att äntligen få en lyxig hårfixardag! Jag har funderat några månader på hur jag ska lösa detta med frisörbesök då jag är så sjukt kräsen på vem som fixar mitt hår. Att åka till Oslo eller Skellefteå vore ju optimalt ur det kräsna perspektivet då mina skickliga frisörvänner bor där, men inte så optimalt ur den ekonomiska perspektivet och därför har jag avvaktat så länge med att beställa tid. Men så förra torsdagen på väg hem ifrån meditationskursen stoppade jag till spontant hos denna frisör för att köpa torrschampo för mitt hopplösa vinterhår.Väl där inne kände jag intuitivt att här skulle jag kunna trivas som kund, så jag frågade vad hon tog för slingor på långt hår och sen var det bokat innan jag hunnit blinka. Så håll tummarna med mig nu att det var ett bra beslut!
 
PS. Om ni önskar tips och råd om hår så tveka inte med att höra av er till mig! Återkommer senare med rapport och frisörbesöket!DS
 
Kram,
 
Petra
 
 

22/10 Ingen kör i afton!

Publicerad 2012-10-22 18:02:00 i

Har funderat lite under eftermiddagen och beslutat mig för att inte gå på kören i kväll. Dels för att jag är måndagstrött och har behov av att "bara vara" hemma,  men det är främst två andra faktorer som ligger till grund för beslutet. Det ena är att jag på väg till kyrkan måste passera en park där det skett två våldtäktsförsök sista halvåret som aldrig blivit uppklarade, ej heller har gärningsmännen blivit gripna. Det andra är att jag imorse blev påmind om det första; otrygghetsfaktorn i staden då en av mina klasskompis berättade att han blivit misshandlad och rånad för två veckor sedan utan att gärningsmännen blivit gripna. Väldigt nära mitt hem, på väg ner mot stan. Med dessa två obehagliga händelser i bakhuvudet lockar det inte alls att gå ut i höstmörkret som ensam tjej. Önskar att jag hade bil speciellt under höst och vintertid men det har jag ju inte, ej heller körkort så det hade ju vart svårt oavsett om jag hade haft bil. Definitivt en ekonomisk fråga. Busskort kunde vara ett alternativ men det har jag inte råd att prioritera med min tajta studentekonomi då det under dagtid går att promenera eller cykla. Hej moment 22! Men min trygghet är viktigast.
 
På återseende imorgon förhoppningsvis med resultat av omprovet i matte! Håll tummarna med mig att jag blivit godkänd!
 
Kram/
Petra

22/10 Veckans blogg!! (...och jakten på den rätta sångkören fortsätter)

Publicerad 2012-10-22 10:47:00 i

 
Ny vecka hörrni och jag tycker det går så innerligt fort! Fler som känner samma? Det var ju nyss sommar och nu är det ju snart jul! Men det gör mig ingenting för jag gillar julen och decembermånaden och alla förberedelser inför julen med advent, lucia, julpynt, julstök och julbak och ljuv stämning. Men dessförinnan ska vi avklara oktober och november och medföljande arbetsdagar och skoldagar. Och på tal om skolan så har jag just kommit hem från engelska dubbellektion och sitter i köket och njuter av min första kopp kaffe. Smakar helt fantastiskt! Denna vecka har jag inget prov på agendan men därimot får jag veta hur det gick på omprovet i matte och historiaprovet så det känns spännande. Återkommer med resultaten. Fokus denna vecka kommer ligga på matten för att balansera upp det jag försummat på grund av historian och engelskan.
 
Ikväll ska jag kanske testa en ny sångkör genom EFS kyrkan. Jag fortsatte inte sjunga i den första kören som jag provsjöng i två gånger, minns ni? Jag vill pröva mig fram i några olika körer för att känna efter vilken som kan tänkas matcha mig och mina (dolda) talanger bäst. Helst av allt skulle jag vilja sjunga i en energisk, glad, sprallig gospelkör där man får klappa i händerna och leva ut sin älskvärda överskottsenergi. Till min stora glädje så finns en sådan här i stan men tyvärr tar gospekören bara in nya medlemmar en gång per år, i augusti. Varför jag vet det är för att jag ringde körledaren för någon vecka sedan och förhörde mig, men hon uppmuntrade mig att gå på deras julkonsert för då får jag både se hur dem sjunger och även visa vem jag är, så det ska jag försöka styra upp. Men ikväll så har alltså EFS kyrkan ett körprojekt på G inför julen som bara ska finnas fram till julen och alla är välkommna att komma och provsjunga. Så om den rätta känslan och inspirationen infinner sig i afton kommer jag ta gamla Bettan pch blåsa ner.
 
PS1. Kommer publicera ett inlägg denna vecka som beskriver en enkel vardagsövning som jag lärt mig på meditationskursen som är toppen för att träna sig i att vara "här och nu"- så håll utkik!DS
 
PS2. Kan också med stolthet berätta att jag denna vecka blivit utvald till "veckans blogg" av min favoritastrolog Teresa Rexlin på hennes hemsida/blogg och det värmer mitt hjärta!...
 
 
Ta gärna en titt här: http://starconnexions.wordpress.com/ DS.
 
Kram och på återseende,
 
Petra
 
 
 
 
 
 

21/10 Kvalitétssöndag med min "andra familj"

Publicerad 2012-10-21 20:13:00 i

 
Åh, vilken underbar söndag hörrni! Dagen har spenderats i mina barndomskvarteér med en av mina allra käraste barndomsvänner. Hon är nämligen på hemmabesök med sin goa bebis och bor under besöket hos sina föräldrar och jag var inbjuden att spendera söndagen med dem- min andra familj, mitt andra barndomshem. Jag anlände lite tidigare än min kära vän som varit på barnkalas så jag blev serverad kaffe och kvalitetstid med hennes föräldrar. Det var precis som då jag var liten, jag försynade mig själv med glas ur skåpen och hämtade själv mjölken ur kylen och pratade på som om det var igår vi sågs <3 
 
Efter en stund kom bästisvännen och det blev mera "tjöt och kaffe" innan vi tog en promenad med hennes bebis runt de välbekanta kvarteéren. Så många fina minnen ploppade upp under timman vi var ute i det vackra, friska höstvädret- kvalitetstid på hög nivå! Väl tillbaka blev vi serverade ljuvflig söndagsmiddag med hemgjorda pannbiffar gjord på fetaost och soltorkade tomater, ugnsstekt klyftpotatis och rotfrukter, gräddig kantarellsås och fräsch sallad. MUMMA! Addera smarrig glass till efterrätt och mer kaffe på det, bebisgos, sång, bus och nu är det ett stycke nöjd, glad, trött och kärleksladdad Petra som åter är hemma i sin egen lägenhet... 
 
...att ha relationer som denna, där man får vila i att "bara vara", komma som man är utan att måsta föreställa sig, där man känner sig välkommen, uppskattad, älskad och accepterad utan vilkor, där vill man stanna. Sådana relationer förgyller ens liv och det gäller att försöka ta väl vara på de människor som ger oss den kraften, kärleken och positiva energin!
 
Hoppas ni haft en lika underbar söndag och på återseende för en ny vecka med nya utmaningar och möjligheter!
 
Kram,
 
Petra
 

20/10 Stadig frukost och vackra höstfärger

Publicerad 2012-10-20 11:50:00 i

 
Min frukost kan ofta se ut så här. Alltid: ett ägg, sen varierar det om det blir smoothie eller yougurth med sötmandlar + 1 banan och självskrivet alltid: kaffe med mjölk. Sen är jag redo att möta omvärlden och livet. Idag ska jag ta en lång och hård träningsrunda i det otroligt vackra höstväder som serverats oss! Blir cykel 1 mil och löpning 4 km sen styrketräning av axlar och biceps hemma med frivikter. I kväll kommer en av mina bästa klasskompisar för "matte- och- engelska-synkorniserings-plugg" kombinerad myskväll!
 
 
 
Visst är hon vacker hösten! Jag kunde inte låta bli att fota igår då jag fick syn på detta vackra träd precis vid ingången till stans bästa SPA. Bäst att njuta av färgerna med alla våra sinnen medans tid är, innan vi vet ordet av står ju trädet där iklädd vitt...
 

19/10 Välkommen fredag med Historiaprov och SPA

Publicerad 2012-10-19 10:13:00 i

 
 Sitter och myser med en kopp kaffe och ska strax repetera alla revolutioner och det som gäller för upplysningstiden. Sen ska jag köra stenhårt på provet, B:et ska säkras och jag ska göra mitt allra yttersta för att lyckas. Tänk gärna på mig mellan 12.30-14-00 och ge mig styrka! <3
 
Sen bär det av till SPA och massage och det kommer bli ljuvligt! Resten av fredagen ska gå i lugnets och avkopplingens anda...
 
 
 
 
 
Trevlig helg alla fina!
 
På återseende,
 
/Petra
 

18/10 Mediationkurs del 2 och bebisgos

Publicerad 2012-10-18 13:31:00 i

 
Idag är jag väldigt trött, ingen energi alls och känner mig som en ballong utan luft. Då är det ju finfint med lite uppiggande bebisgos och mediatationskurs för att fylla på och balansera energinivån...
 
...och för att balansera mig själv ytterligare har jag imorgon efter historiaprovet bokat in mig på massage för att varva ner och komma in i ett avslappnat modus inför helgen.
 
Hoppas nu mår bra och tar hand om er!
 
Kram och på återseende
 
/Petra

17/10 Dagens pepp: betyget B i historia är inom räckhåll!

Publicerad 2012-10-17 11:29:00 i

 
I dag hade jag och mina klasskamrater individuellt lärarsamtal på historialektionen för att få ett begrepp om hur vi ligger till i betygsskalan. Jag ligger och vippar mot betyget B och det är precis dit jag vill eller högre så jag är på rätt väg! Jag fick konstruktiva råd om hur jag ska tänka och utveckla mig för att nå dit, så jag ska verkligen försöka anamma detta inför provet på fredag. Fick en kick samtidigt som prestationsångesten kom på besök så nu prioriteras historia framför allt annat tills på fredag. Till och med bebisgoset får vänta men bara en dag för imorgon ska jag på meditationskurs, och vi håller till i samma område som min bror bor så då slår jag två effektiva flugor i en smäll. Toppen! Tid är dyrbart och det gäller att kunna prioritera och det är inte alltid enkelt men man lever och lär och fortsätter balansera på kniveeggen, visst?
 
I övrigt har snön som föll igår smält bort och nu hällregnar det. Ganska mysigt pluggväder kan jag tycka!
 
På återseende och kram,
 
/Petra

17/10 Oh happy days! (bebisgos, kvalitetstid och afrodans)

Publicerad 2012-10-17 00:32:00 i

 
Känns allt lite konstigt att skriva idag eftersom det fortfarande är tisdag i min värld, men klockan är ju över midnatt så vi har ju faktiskt passerat över till onsdag. Så idag ska jag efter skolan gosa med storebrors bebis och ge presenten. Längtar så hjärtat värker och tror nog att faster Petra kommer fälla en tår eller tre av ömhet, glädje och lycka när lilleman ligger i fasters famn <3 Och hörrni, bebisgoset slutar inte upphöra efter imorgon för senare denna vecka kommer en av mina allra närmsta-och äldsta barndomsvänner uppöver med sin bebis! Hur glad på en skala blir man inte av ännu mera bebisgos och kvalitetstid med människor som berikar ens liv? Oh happy days!
 
I övrigt kan jag meddela att skolan och studierna rullar på, läxorna är konstanta och stressen är äntligen lite mindre (har historiaprov på fredag så då håller vi tummarna för mig!) Igår blev det även en härlig thaibuffé till lunch med två av mina goaste klasskamrater och det var jättemysigt att få kvalitetstid utanför skolansväggar. Tisdagskvällen avslutades på ett av stadens gym där jag fått en gratis "prova på vecka" och vi testade något så spännande som afrodans och det var helt fantastiskt hörrni! För er som aldrig prövat detta kan jag med varm hand rekomendera denna träningform! 45 minuter med underbart frigjörande rörelser i barfotadans till afrikanska trummor och rytmisk musik som får "fossingarna" att vilja stampa loss som självaste sötpingvinen "Happy Feet". Svetten lackar och kropp och själ får sig en härlig genomkörare och afrodans ska så absolut testas igen!
 
På återseende alla fina!
 
Kram,
 
Petra

15/10 Min intervju med ÅSS Emellan

Publicerad 2012-10-15 11:37:00 i

 
Det är med glädje och stolthet jag idag publicerar min intervju som jag blev tillfrågad att göra i augusti med Mona Ringebrand och tidningen ÅSS Emellan. Jag har valt ut de bråstycken ur intervjun som jag tycker är mest vesentlig och viktigast att förmedla,  men det ska nämnas att hela intervjun är mycket intressant, välskriven och proffisionell. Min förhoppning med denna intervju är att kunna bidra med ökad förståelse, mer tolerans och inkluderande bland människor för människors olikheter, och att vi behöver måna och vårda vår psykiska hälsa för att må bra. Genom att dela med mig av mina egna erfarenheter hoppas jag kunna sprida hopp, tröst, pepp, motivation och MOD att börja älska och acceptera oss själva precis så perfekt operfekta som vi är!
 
 
Kram och kärlek och på återseende,
 
/Petra

14/10 Att ta tag i sina måsten

Publicerad 2012-10-14 11:23:00 i

 
Att hålla studiemotivationen intakt kan vara en utmaning och det kan nog många som studerar känna igen sig i och skriva under på. Men detta med att hålla motivationen uppe eller hur man hanterar bristen på den, kan man hitta i alla områden i livet som att man inte har motivation till att träna fast man vet man borde, som att man inte har motivation till att städa, tvätta, diska och dona fast man vet man borde, eller som att man vill starta en ny vana som är bra för en men man får inte tummen ur. Jag tror det är ganska vanligt med brist på motivation och det i sig är en liten tröst. Men det är ju inte särsklit konstruktivt eller stressdämpande att bara luta sig emot den insikten så vad göra? 
 
När min motivation på studiefronten dalar ser jag till att göra en veckoplan på exakt vad jag måste plugga in den veckan för att hålla mig ajour med studieplanen som gäller för Komvux.  Sen ser jag till att läsa lite varje dag än fast jag är rastlös, inte har motivation eller vad det nu kan vara som stör ron att sitta ner och läsa. För att göra lite varje dag är bättre än att sticka huvudet i sanden och låtsas att läxorna inte existerar och därmed öka den inre stressen, pressen och prestationsångesten.Då är lite plugg vaje dag bättre och att sen kunna bocka av för varje läxa man under veckan betar av ger en enorm tillfredställse och inre ro att man fixart, att man följer sin egen veckoplan och håller koll på det som ska göras. Jag ser också till att omge mig med goda medstudenter som jag kan be om stöd, pepp och råd när det känns som motigast. Det är ett bra sätt att komma vidare om man kört fast bland böcker och hundratals sidor som ska plöjas igenom.
 
 Kort uppsummering:
1. Gör en veckoplan över vad exakt som ska studeras
2. Genomför listan och bocka av allt eftersom du blir färdig
3. Ta stöd, be om hjälp, pepp och råd av medstudenter som du gillar och blir glad av
 
Hoppas mitt inlägg kommer fler än mig till nytta och kom gärna med egna tips och insikter angående hur man får motivation till att genomföra det man skall. Så hoppas jag också att ni alla får en härlig söndag! Själv kommer jag dyka ner i studielittearturen med fredagens godispåse som lockbete. Skulle handlat godis i fredags men var så trött att jag inte kom iväg till affären så idag ska jag unna mig! Oh, happy Sunday!
 
Kram och på återseende
/Petra
 
 
 
 
 

12/10 Empatiskt bemötande

Publicerad 2012-10-12 18:24:00 i

 
 
I går när jag cyklade till meditationskursen inträffade detta möte som jag nu ska berätta om för er. Till historien hör att denna stad (som många andra) inte har den allra bästa infrastukturen för cyklister i form av brist på cykelvägar. Så att cykla runt i denna stad är inte alltid enkelt, och oavsett om man som cyklist cyklar på vägen eller trottoaren så verkar många uppröras eller bli arga.
 
Vad göra när det är brist på cykelvägar? När förhållandena inte äro optimala tar man till en kompromiss. Jag känner mig otrygg att cykla bland bilar så jag cyklar på trottoaren MEN med respekt för gångarnas trygghet plingar jag och säger tut tut i GOD tid så dem hinner uppmärksamma mig och gå till sidan. Jag tackar även då jag blir glad att dem visar mig respekt och goda manéer tillbaka.
 
Igår när jag kom cyklandes på trottoaren plingade jag på en äldre dam som vände sig om då jag skulle passera, sååå arg vet ni, sååå arg. Jag kände en grym empati och tänkte: den här damen kanske aldrig blivit tagen på allvar? Kanske ingen lyssnat på henne? Eller så är hon en moralpolis. Jag stannade till och vi hade en för och emot argumentation angående huruvida jag som cyklist ska kunna cykla på trottoaren el ej. Damen var mycket lite villig att kompromissa. Jag frågade om hon inte själv brukar köra egna kompromisser i andra områden i livet då förhållandena ej är optimala. Det fick henne att tystna men fortfarande var hon stenhård.
 
Jag föreslog då med glimten i ögat att hon borde skriva en insändare i vår lokala tidning så hennes ilska på cyklister blev KONSTRUKTIV. Då blev hon lite mjukare och till och med antydan till glad. När vi avrundade vårt möte sträckte jag fram handen och bestämde i samma  sekund att NEJ, den här damen behöver ta mig tusan en KRAM och det fick hon. Sen cyklade jag iväg med en varm, go, stolt känsla av att mitt bemötande gjorde att vi gick från att - om jag bemött damen med samma ilska tillbaka- i värsta fall hade lämnat varandra arga, så gjorde mitt empatiska och kompromissande bemötande att vi  båda istället var överens om att detta är ett problem för fotgängare, cyklister och bilister och att det är kommunens ansvar att förbättra infrastrukturen så den blir trygg och funktionell för oss alla.
 
Empatiskt bemötande kan absolut rekommenderas!
 
Kram,
 
/Petra

11/10 Ett stycke lycklig och trött Petra anropar..

Publicerad 2012-10-11 18:08:00 i

åh, hörrni vilken fin dag jag har haft idag! Jag ska berätta allt om den i helgen, nu är jag helt matt av alla intryck från en fantastisk skoldag, första dagen på meditationkurs samt en upplevelse (ett möte) från idag och som jag längtar efter att berätta detta för er! Ni kommer få en varm känsla i hjärtat och dra på smilbanden och det handlar om bemötande, så håll utkik och håll nyfikenhetens fana högt! Det kommer löna sig!
 
All kärlek och värme till er ute i höstmörkret och vi ses <3
 
Kram,
Petra

10/10 Hörrni: Meditationskurs imorgon!

Publicerad 2012-10-10 22:54:00 i

 
Tar en mikropaus från pluggandet (..det går överlag bra men det är som sagt mycket nu..) för jag måste ju berätta för er att jag från och med imorgon och 8 torsdagar framöver ska gå en meditationskurs! Wiiii! GLAD! Ska bli så spännande och personligt utvecklande! Blev tipsad om detta av min husdoktor när jag var där förra veckan, och jag var INTE sen att tacka JA till en av de två sista platserna hon hade kvar för denna kurs. Ibland slår det mig att det känns som allt har en utstakad mening...eller hur? Detta är ju precis vad jag behöver just nu <3
 
Stresshantering och andningsteknik kommer ingå i kursen samt tankemönster och hur man hanterar hjärnspöken, så visst blir det spännande att hänga med mig här under de kommande 8 veckorna! Så får ni veta hur jag upplever meditation och vad jag lär mig och så kan vi utbyta tankar och erfarenheter kring meditation, tankemönster, stresshantering och så vidare!
 
KRAM ALLA FINISAR och på återseende!
 
/Petra

9/10 Så stressad att inte ens kameran inte hinner med

Publicerad 2012-10-09 12:53:00 i

 
"So much to do so little time" - Känns den känslan igen monne? Har tidsbrist känns det som då jag inte hunnit plugga det jag skulle i helgen som var, och nya kapitel och läxor bollar på sig denna vecka. Av just denna anledningen passar dagens foto in perfekt!  Jag har inte ens tid att låta kameran fokusera innan jag tar bilden( ha,ha, Petran i ett nötskal!)  Som tur är har jag "studieflow" (...den kom efter matteprovet!) så jag kommer lägga all fokus på studierna denna vecka och låta bloggen få vila och har inte tid att skriva mina önskade inlägg förens mot helgen, så då vet ni. Men håll ut för dem är på G och dem kommer vara spännande, intressanta , lärorika och vardagsmatnyttiga.
 
PS. Avklarade omprovet i matte imorse så håll tummarna igen för ett godkänt! Det kändes ok.DS
 
Vi hörs och ses,
 
KRAM,
Petra

8/10 Ny vecka nya möjligheter!

Publicerad 2012-10-08 10:33:00 i

 
 
Oj. oj, oj, hörrni vad trött och sliten jag har varit i helgen! Har även haft en spänningshuvudvärk som kommit och gått, vilket gjort att jag inte pluggat exakt så mycket som jag skulle önskat att jag hade gjort. Men, men det är bara att ta nya tag denna vecka och mer om hur jag gör det, peppar mig själv och tar mig i nackskinnet kommer jag skriva om i ett inlägg längre fram i veckan så håll utkik! (Tack Aida för din förfrågan!)
 
I övrigt så känns det toppen att jag har fått fin ordning på alla garderober, skrubbar och vrår i lägenheten pluss att den är skinande ren och fräsch. Harmoni. Engelskalektionen imorse gick bra och jag pratade på som jag brukar, och tro det eller ej men det känns lättare och lättare för varje måndag faktiskt; att prata så tidigt på engelska med andra människor i ett klassrum. Jag börjar till och med tycka att det är lite småmysigt att sitta runt det ovala bordet med mina fina klasskamrater och lärarinna och shitchatta om nyheterna som varit den senaste veckan! Kors i taket alltså! Jag passade också på sprida lite skratt och positiv energi och min klass är inte sen att "haka på"!  Så jag måste krypa till korset och erkänna att vår "måndags- tidiga- morgon-engelska chatt" är en väldigt fin start på veckan trots allt! <3...
 
...dagdrömmaren och ...
...filosofen säger...
 ..."sköt om er och på återseende"!
 
PS. Kommer som jag tidigare nämnt komma ett inlägg denna vecka där jag berättar om min fina intervju för tidningen ÅSS Emellan. Mycket att se framemot med andra ord!DS
 
KRAM!
 

6/10 Dagens fråga: varför är jag STOLT över radiokanalen RIXFM?

Publicerad 2012-10-06 12:11:00 i

Och innan jag svarar på den frågan måste jag skryta lite om min insats igår! För jädrar i min låda vad jag storstädade och nu är hemmet skinande rent, doftar svagt av citron och allt är organiserat och strukturerat. Harmoni och inre lugn är ord som känns passande och så får mitt rena, fina, ordningsamma hem mig att känna.Dessutom införskaffade jag denna vackra blomväxten...
...bara se så färgsprakande hon är i en av höstens mest inspirerande färger enligt mig. Nöjd!
 
 Något annat som gör mig glad om dagen är att lyssna på RIXFM (http://play.rixfm.se/live) och höra att kanalen gör reklam för (H)järnkoll (http://www.hjarnkoll.se/ ) För er som inte vet vad detta är så är det en nationell kampanj på uppdrag av regeringen som pågått sen 2010. Målet är att skapa mer öppenhet kring psykisk ohälsa och att utbilda och avväpna samhällets inställning och fördomar kring psykisk ohälsa. Motorn i kampanjen är 200 ambassadörer som håller föreläsningar runt om i landet om sina egna erfarenheter, vad det innebär att ha psykisk (o)hälsa etc. Själv utbildades jag till ambassadör för (H)järnkoll våren 2010 men har aldrig tagit uppdrag eller föreläst efter utbildningen. Oavsett så känns känns fint att (H)järnkoll får mera uppmärksamhet och att jag tagit del av detta fantastiska projekt och att regeringen prioriterar att lägga pengar på det! WAY TO GO!
 
 
PS.Har ett inlägg på G angående en intervju jag medverkade i (jättenöjd!) för en tidning i augusti, och mer om detta berättar jag då- DET vill ni inte missa så håll utkik!DS
 
 
KRAM och vi ses!
 
Petra
 

5/10 På G: glada minnen, storstädning och efterlängtad helg!

Publicerad 2012-10-05 10:01:00 i

 
Igår när jag rensade ur mina resväskor från flytten (packning huller om buller) hittade jag bland annat det här skojiga fotot! Det är taget 2009 av en kollega på Nikita Hair från tiden då jag jobbade som frisör och lärlinghandledare i Oslo. Jag önskar verkligen att jag kunde visa ansiktsuttrycket på min härliga kollega i bakgrunden (dold av en strategiskt placerad fiskmagnet) Med respekt för intigritet får vi leva utan det men jag kan berätta att vi hade en härlig och busig stämning kollegor och kunder emellan, och det kan ni ju ana både på mitt busiga uttryck samt kundens leende! Jag blir glad av detta fotot och vill förmedla denna härlig känsla till er precis just idag, fredagen den 5 oktober <3
 
I övrigt så vaknade jag av mig själv 07:20 och eftersom jag har sovmorgon varje fredag blev det ytterligare en timmas sömn. Det är verkligen vardagslyx för mig och jag formligen älskart! Idag står historia på schemat sen ska jag plugga matte innan jag tar helg. Tänkte fortsätta vara pysslig hemmafru i eftermiddag och dammsuga och dammtorka hela lägenheten, veckohandla, samt tvätta kläder. Älskar känslan av ordning och reda, rent och fräscht! Ska nog köpa några färska blommor i höstens färger också, jag blev så inspirerad av den fantastiskt vackra blombuketten jag fick av mamma i födelsedagspresent! Den har hållit sig kanobra hittils men börjar som sakteliga att falna och jag vill ha en ny. Blir glad av färska blommor, eller hur man blir? Bara se så vacker!
 
 
Önskar er alla en underbar dag!...
 
...och vi ses ju nå mer i helgen, eller hur?! :)
 
Kram,
 
/Petra
 
 

3/10 Oh happy days!!!

Publicerad 2012-10-04 14:25:00 i

Jag vaknade i morse och hade drömt om två födslar och kände att idag kanske är dagen att bli faster? Klockan 12.35 tickar det in ett mms med en bild på underverket! JAG ÄR FASTER!!!! Jag fick mms:et när jag satt på mattelektionen och hade genomgång av mitt prov som jag kuggade på. Jag fick dessutom veta att jag fick GODKÄNT på matteprov nummer 2!!!!!! Fattar ni dubbellycka. Det är inte bara kanelbullensdag som ska firas med andra ord!
 
Och på tal om kanelbullar så fick jag ett härligt sms av en av mina goa klasskamrater vid lunchen idag. Hon hade köpt färska kanelbullar och frågade om hon fick komma på lunchbesök och fira kanelbullensdag innan mattelektionen.
 
 
 
Kram och kärlek!!!
 
...och på återseende <3
 
/Petra
 

3/10 Realitycheck...

Publicerad 2012-10-03 12:18:00 i

 
 
 
 
 
Har just haft möte med studievägledaren och diskuterat min framtid, mina möjligheter och begränsningar som finns för att nå dit jag vill. Oerhört NYTTIGT och SKÖNT! Ju mera struktur, tydligt mål och hur jag ska gå till väga för att nå dit jag vill desto bättre! Det kommer bli max ett år på Komvux som det ser ut nu och även högeskoleprov att genomföra. Som reglerna ser ut idag, så jag kan tyvärr inte höja mitt snitt så mycket som krävs för journalisthögskolan genom att studera på komvux,  så då är det andra vägar som gäller.
 
Just nu så kompletterar jag ju mina betyg för att bli behörig till flera utbildningar på högskolan och iniversitetet, men så ska man ju även ha rätt poäng för att bli antagen. Så högskoleprovet ska genomföras och pluggas inför till våren och kanske fler gånger än som så!? Tiden får utvisa. Jag har även diskuterat alternativa utbildningar med studievägledaren vid sidan av journalistprogrammet som kan fungera, och jag måste säga att framtiden känns spännnade, ljus och hoppfull och jag är helt varm i magen och hjärtat efter mötet!
 
Har även hunnit gå igenom första delen av matteprovet som jag kuggade på och har fått pedagogiska lösningar och svar på mina fel av min duktiga, goa, pedagogiska lärare. Vi hann dock bara gå igenom första sidan då jag skulle vidare på mötet med studievägledaren, men vi ska fortsätta imorgon. Blir bra så jag kan plugga massa i helgen och veta vad jag ska göra annorlunda inför omprovet nästa vecka. Och hörrni, redovisningen på historielektionen om drottning Christina imorse gick bara bra så jag är väldigt stolt över min totala insats hittils idag. Kvarstår av skoldagen är en dubbellektion i engelska sen blir det mera egenstudier och matteplugg hemma i och det känns bra!
 
KRAM och på återseende alla fina!
 
/Petra

2/10 Nu är det gjort!

Publicerad 2012-10-02 12:36:00 i

 
 
Jag är stolt över att prov nummer 2 är genomfört! Kände mig både säker och osäker under provets gång men jag gjorde mitt bästa så det får bära eller brista! :)
 
Direkt efter provet hade jag dubbeltimma matte med genomgång på nytt kapitel (nummer 3, ekvationer) och jag lyckades hänga med bra! Det hjälper ju på självförtroendet och det behöver jag mer av på mattefronten, och faktum är att trots att jag kuggade på första provet så blir matte bara roligare och roligare! Jag märker hur jag sakta men säkert utvecklar och vässar mitt logiska "mattetänk" och det ger motivation till att lära mera.
 
Ögat mår bra idag tack och lov med tanke på gårdagens kaukasodabravader. Nu sitter jag hemma i köket och njuter med en kopp kaffe, hemmagjord grönsakssoppa puttrar på spisen och ägget är kokat. Lunchen är runt hörnet och efter maten fortsätter jag räkna matte tills det är dags för träning i det vackra höstvädret! Ikväll måste jag repetera inför en muntlig redovisning på historialektionen imorgonbitti. Känns jättekul faktiskt för den jag ska berätta om är en historisk person som jag fått välja själv, drottning Christina som levde på 1600-talet. Varför? För att hon var en individualist, konktroversiell och egensinnig (...för att vara kvinna under den tidsepoken) och hon vågade gå sin egen väg. Hon var även intellektuell, intresserad av konst, litteratur och filosofi och hon var en modig ung dam och innehade egenskaper som jag beundrar och delvis kan identifiera mig med.
 
Avrundar dagens inlägg med att meddela att jag ännu inte blivit faster men jag har inhandlat present till lillen och längtar efter att överräcka den till dem blivande stolta föräldrarna och så klart att få gosa bebbe! <3
 
Kram och på återseende
 
/Petra
 
 
 

1/10 Matteprov nr 2 och en annan läxa..

Publicerad 2012-10-01 23:31:00 i

Ja, hörrni jag ska "upp på hästen igen" för imorgon är det nytt matteprov på kapitel 2 klockan 08.10. Jag skulle behöva räkna och öva mera men jag ska göra så gott jag kan. Kan alltids göra om provet det är faktiskt inte värre än så än fast målet självklart är att försöka bli godkänd på första försöket.
 
Jag har även lärt mig en annan läxa iafton, att man INTE bör hälla i kaustiksoda i tvättfatet utan skyddsmundering! Har nämligen haft stopp i avloppet sista veckan och köpte flaskan med kemikalier för att lösa upp problemet, ordagrant. Läste duktigt på bruksanvisningen innan jag satte igång och där stod banne mig inget om full utrustning, bara att man kunde ta en tidning och lägga i handfatet för att dämpa reaktionen som uppstår när vattnet reagerar med kaustiksodan. Full skyddmundering stod längre ner i innehållsförteckningen!?? En mycket olämplig och missledande ordningsföljd att skriva en så viktig notis i fjärde stycket om ni frågar mig! Av denna anledningen fick jag ett moln av kemikalier i ansiktet när kaustiksodan reagerade med vattnet och det sved till i högeröga. Jag blev RÄDD och orolig naturligtvis och ringde pappa som har koll på sånt här och jag blev lugnad men ringde även giftcentralen för säkerhetsskull. Jag tar inga risker när det visar sig att jag blivit missledd att göra okorrekt och ögonen är man ju galet rädd om!
 
I "fjärde stycket" neråt på flaskan står det om skyddskläder...
 
Så nu vet jag och ni (...om ni inte visste det redan) att man måste ha typ skyddsglasögon och handskar om man ska använda kaustiksoda! För min del är sannolikheten är liten att det sker igen då jag tyckte det som hände ikväll var väldigt obehagligt...
 
Kram och på återseende imorgon nångång efter lunch...
 
/Petra

1/10 God morgon trots att...

Publicerad 2012-10-01 10:20:00 i

...jag inte blev godkänd på matteprovet. Men jag är som sagt vid ganska gott mod ändå denna tidiga måndagmorgon, och anledningen är att jag har haft en mycket underhållande engelskalektion! Vi är ett gäng livliga studenter (...tidiga mornar till trots) som ofta hamnar i roliga diskussioner med varandra genom nyheterna vi tar del av och förmedlar. Detta ger mig livskraft och styrka att hantera motgångar som till exempel att kugga på matteprovet. Faktiskt ganska skönt dessutom att veta att jag inte är den enda som kuggar på matteproven, en liten tröst om något! Matten är min utmaning men jag försöker göra mitt bästa och vet att jag kan fixa detta, det är bara att fortsätta plugga och öva tills jag blir godkänd.
 
Annars då? Nejvars  jag vaknade med världens lock för vänster öra och värk så jag hoppas att det inte blir värre till imorgon då jag ska skriva matteprov nummer 2. Det var flera i min klass med samma symptom och en av mina närmsta klasskamrater är hemma på grund av förkylning så det ligger i luften. Jag satsar på att det reder sig, om inte annat så kan jag nog alltids skriva provet imorgonbitti och sen tussa hem efter det...
 
Önskar er en fin start på veckan (...har inte blivit faster ännu...)
 
Kram,
 
/Petra
 

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela