petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

28/10 Hej vintertid, vinterland och tacksamhet!

Publicerad 2012-10-28 11:49:00 i

Har ni kommit ihåg att ställa klockan tillbaka 1 timma? Min mobiltelefon sköter detta automatiskt vilket jag tycker är väldigt praktiskt för då behöver jag bara ändra mitt armbandsur och klockan på sängbordet.
 
Ett stycke nyvaket troll
 
Kan berätta att min röst har börjat hitta hem och tack o lov för det! Hur kul hade det varit att besöka mina underbara vänner i Stockholm och vidare söderut utan att kunna prata och ge respons på det som berättas? Vi har mycket att prata om; det har ju hänt mycket i mitt (våra) liv det senaste halvåret! Och utan röst...ja, det skulle nog ha blivit en intressant och helt ny upplevelse för mig att vara den som lyssnar mest, he,he...Så jag känner stor tacksamhet över min återvändande röst..
 
Och när vi ändå är inne på att känna tacksamhet. Att ha en röst; är inte det också en av alla saker vi tar för givet ska finnas och fungera? Precis som att vi tar för givet våra andetag eller att hjärtat ska slå och blodet pumpa runt syre? Det är inte förens det vi tar förgivet försvinner eller att det uppstår komplikationer som vi inser vad vi tar förgivet och som vi då saknar, inte sant? För mig har det upplevts väldigt obehagligt att inte kunna prata, att min röst försvunnit och istället fastnat i halsen och tidivs helt försvunnit. Lite panisk känsla under små, korta ögonblick i min stilla tystnad denna helg men helt tyst har det inte varit. Eftersom jag ofta sjunger utan att tänka över det så har jag försökt sjunga med i någon sång som spelats på radio mellanvarven av tyssssstnad (ha,ha) och ni ska vara glada att ni förskontats frökens kraxande!
 
Plugget då? mjaaa..har inte orkat plugga något under helgen, ej heller haft ro att koncentrera mig eller fokusera men idag kommer det att fungera. Men innan näsan dyker ner i studielitteraturen ska jag ta mig en lång(sam)promenad i det vackra vintervädret som vi har fått under helgen! I kväll kommer jag packa resväskan för nästa vecka börjar mitt lov och jag kommer som nämnt att spendera tiden med goda vänner i Stockholm och vidare södeut! JIPPI!
 
Hej mitt vinterland....
På återseende i veckan!
 
/Kram Petra
 
 

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2012-10-28 18:34:56

Åh, så mysigt det ser ut med lite snö på marken! Ha ett skönt och välförtjänt lov bästa du!

Postat av: Petra

Publicerad 2012-10-29 05:43:59

Hej Hanna!

Eller! Så stämningsfullt och vackert! :-)

Tack snälla! Jag ska verkligen njuta lovet till fullo! (och plugga lite grann mellan varven av mys och skoj)

Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela