petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

03/06 Nationella provet i matematik

Publicerad 2013-06-03 17:34:00 i

"ledighet, sol, bad, bus, glass, rosevin, jordgubbar, vattenmelon, grillkvällar, sommarjobb, klirr i kassan och roliga aktiviteter med goda vänner och familjen"
 
 
Ja, DET längtar jag efter nu men innan min längtan kan uppfyllas har jag några måsten kvar. Ett av dem genomfördes imorse, nationella provet i matte och det var jättsvårt. Det tyckte flera av mina klasskompisar  också så det i sig är ju en tröst. Jag har ingen stark magkänsla på att jag skrev E men det visar sig denna vecka. Jag har gjort det bästa jag kunnat med de kunskaper jag hittils förvärvat mig och blir det F så blir det F. IG på mattekursen blir mitt första IG någonsin och det i sig är en läxa. Dock inget jag våndas över, jag tycker IG i matte 2b är ok om det nu blir IG för jag har redan vunnit en större seger. Jag vet att jag kan klara kursen bara jag får mer tid och matte är faktiskt ganska roligt.Det trodde och tyckte jag inte i höstas.
 
Nu blir det att fokusera på nästa slutprov som vi har imorgon i kommunikation;  betydligt roligare, enklare och ett ämne som går medströms med mig skulle kan man kunna säga. Kommunikationkursen påminner om sociologikurserna som jag läste under 1 år i Stockholm så jag har mycket gratis i bagaget. Så då vet ni vad jag kommer göra resten av kvällen; ha nosen nerdykt i kommunikationsboken med pennan i högerhand och kollegeblocket i högsta hugg. Ser framemot onsdag efter 14.00 då är skolterminen slut.
 
Kram och på återseende,
 
/Petra

Kommentarer

Postat av: Per

Publicerad 2013-06-05 21:19:13

Bra kämpat denna termin, och kul att du fått jobb. Livet går verkligen din väg :)

Postat av: Petra

Publicerad 2013-06-06 19:25:42

Hej Per!

Tack <3 Håller fokus på det ljusa och kämpar vidare.

Hoppas du mår bra och att livet behandlar dig väl!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela