petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

24/10 Betyg B på historiaprovet och godkänt på..

Publicerad 2012-10-24 10:32:00 i

 
omprovet i matte! Jag är den lyckligaste studenten i staden just nu tror jag! Att historiaprovet gick bra kändes i fredags så det var bara fantastiskt att få ett högt betyg (B:et) bekräftat. Matteomprovet var jag absolut inte säker på änfast det kändes ok då jag skrev det för 3 veckor sedan. Det var på väg hem från skolan som jag mötte min mattelärare som bekräftade att jag fick godkänt på provet. Fattar ni vilken sten som släppte från mina matteaxlar! Kunde inte få en bättre start på dagen eller upptakt inför lovet nästa vecka. Nu är det bara att fortsätta kriga, kämpa, traggla, plugga och njuta av känslan av framgång och utveckling! Man ska ALDRIG ge upp, ALLTID fortsätta kämpa och kommer svackorna vet ni vad jag har för tips: http://petracaroline.blogg.se/2012/october/1410-att-ta-tag-i-sina-quotmastenquot.html
 
Nu hoppas jag att mitt hår kan få samma flyt och goda resultat som mina skolresultat. Jag ska erkänna att jag verkligen ogillar det samtal jag snart ska genomföra men det är bara att görat (...fler än mig som får "ågren" inför samtal av detta slag månne?) Jag hoppas frisören kommer att möta mig med ödmjukhet och inställningen om att "vi möts halvvägs" och pengarna tillbaka. Oavsett utfall försöker jag se detta som en nyttig övning att stå upp för mig själv (...och mitt hår!)  :)
 
Hoppas ni får en underbar dag! Här skiner solen och det är sååå vackert!
 
 
 
Ni får gärna hålla tummarna för mig gällande mitt telefonsamtal som jag ska genomföra efterföljt av mötet på plats med förhoppning om pengarna tillbaka! Jag känner att jag behöver ert telepatistöd <3
 
Vi hörs om detta igen,
 
Kram,
 
/Petra

Kommentarer

Postat av: Karin Hörnquist

Publicerad 2012-10-25 06:47:07

Grattis Petra! Bra jobbat!

Mamma

Postat av: Petra

Publicerad 2012-10-25 08:01:20

Tack mamma! :-)

Kram

Postat av: Helena

Publicerad 2012-10-26 15:26:47

Grattis finPetra! Vad glad jag blir för din skull, måste kännas himlans skönt :).

Förstår din oroskänsla inför sådana samtal, själv avskyr jag dem och försöker undvika det så långt det går. Men det är jättebra att utmana sig själv och framför allt stå upp för sig själv (och håret såklart! ;))! Håller alla tummar för att samtalet går bra, hejar på dig<3! Kramkram!

Postat av: Helena

Publicerad 2012-10-26 15:27:56

Håller alla tummar för att samtalet gick bra* ska det ju stå ;)

Postat av: Petra

Publicerad 2012-10-26 16:25:56

Hej bästa Helena!

Tack för ditt stöd <3 Ja, man får nog sådana typer av samtal "serverade" för att man behöver öva sig på att tackla dem, tror du inte? -"Just do it " som jag brukar peppa mig själv med. Både samtalet och sista mötet med frisören gick bra och jag är stärkt av händelsen. Dessutom grymt nöjd över håret efter att tjejerna på KARMA "trollat" med sina proffesionella frisörtalanger.

Kram tillbaka och trevlig helg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela