petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

22/10 Veckans blogg!! (...och jakten på den rätta sångkören fortsätter)

Publicerad 2012-10-22 10:47:00 i

 
Ny vecka hörrni och jag tycker det går så innerligt fort! Fler som känner samma? Det var ju nyss sommar och nu är det ju snart jul! Men det gör mig ingenting för jag gillar julen och decembermånaden och alla förberedelser inför julen med advent, lucia, julpynt, julstök och julbak och ljuv stämning. Men dessförinnan ska vi avklara oktober och november och medföljande arbetsdagar och skoldagar. Och på tal om skolan så har jag just kommit hem från engelska dubbellektion och sitter i köket och njuter av min första kopp kaffe. Smakar helt fantastiskt! Denna vecka har jag inget prov på agendan men därimot får jag veta hur det gick på omprovet i matte och historiaprovet så det känns spännande. Återkommer med resultaten. Fokus denna vecka kommer ligga på matten för att balansera upp det jag försummat på grund av historian och engelskan.
 
Ikväll ska jag kanske testa en ny sångkör genom EFS kyrkan. Jag fortsatte inte sjunga i den första kören som jag provsjöng i två gånger, minns ni? Jag vill pröva mig fram i några olika körer för att känna efter vilken som kan tänkas matcha mig och mina (dolda) talanger bäst. Helst av allt skulle jag vilja sjunga i en energisk, glad, sprallig gospelkör där man får klappa i händerna och leva ut sin älskvärda överskottsenergi. Till min stora glädje så finns en sådan här i stan men tyvärr tar gospekören bara in nya medlemmar en gång per år, i augusti. Varför jag vet det är för att jag ringde körledaren för någon vecka sedan och förhörde mig, men hon uppmuntrade mig att gå på deras julkonsert för då får jag både se hur dem sjunger och även visa vem jag är, så det ska jag försöka styra upp. Men ikväll så har alltså EFS kyrkan ett körprojekt på G inför julen som bara ska finnas fram till julen och alla är välkommna att komma och provsjunga. Så om den rätta känslan och inspirationen infinner sig i afton kommer jag ta gamla Bettan pch blåsa ner.
 
PS1. Kommer publicera ett inlägg denna vecka som beskriver en enkel vardagsövning som jag lärt mig på meditationskursen som är toppen för att träna sig i att vara "här och nu"- så håll utkik!DS
 
PS2. Kan också med stolthet berätta att jag denna vecka blivit utvald till "veckans blogg" av min favoritastrolog Teresa Rexlin på hennes hemsida/blogg och det värmer mitt hjärta!...
 
 
Ta gärna en titt här: http://starconnexions.wordpress.com/ DS.
 
Kram och på återseende,
 
Petra
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela