petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

1/10 God morgon trots att...

Publicerad 2012-10-01 10:20:00 i

...jag inte blev godkänd på matteprovet. Men jag är som sagt vid ganska gott mod ändå denna tidiga måndagmorgon, och anledningen är att jag har haft en mycket underhållande engelskalektion! Vi är ett gäng livliga studenter (...tidiga mornar till trots) som ofta hamnar i roliga diskussioner med varandra genom nyheterna vi tar del av och förmedlar. Detta ger mig livskraft och styrka att hantera motgångar som till exempel att kugga på matteprovet. Faktiskt ganska skönt dessutom att veta att jag inte är den enda som kuggar på matteproven, en liten tröst om något! Matten är min utmaning men jag försöker göra mitt bästa och vet att jag kan fixa detta, det är bara att fortsätta plugga och öva tills jag blir godkänd.
 
Annars då? Nejvars  jag vaknade med världens lock för vänster öra och värk så jag hoppas att det inte blir värre till imorgon då jag ska skriva matteprov nummer 2. Det var flera i min klass med samma symptom och en av mina närmsta klasskamrater är hemma på grund av förkylning så det ligger i luften. Jag satsar på att det reder sig, om inte annat så kan jag nog alltids skriva provet imorgonbitti och sen tussa hem efter det...
 
Önskar er en fin start på veckan (...har inte blivit faster ännu...)
 
Kram,
 
/Petra
 

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2012-10-01 20:46:20

Trist! Men nu är det som det är, och jag beundrar din positiva inställning som bara begrundar situationen och tar nya tag. Heja dig!

Sen att du ska bli faster, är något så ofantligt mycket större än något prov. Hoppas allt går bra och att du snart får gosa bebis! Att vara moster/faster är det bästa man kan vara! Fråga mig. Kram!

Svar: Hej Hanna! Tack, ja, jag är glad jag hade en bra dag idag då beskedet kom! Men det är svart på vitt, jag behöver mera övning så idag har jag pluggat stort sett hela dagen matte. Imorgon kör jag prov på kapitel 2 så det är bara att "hoppa upp på hästen igen" och rida mot godkänt! ( förr eller senare iaf!) KRAM och tack för pepp!
petracaroline

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela