petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

6/10 Dagens fråga: varför är jag STOLT över radiokanalen RIXFM?

Publicerad 2012-10-06 12:11:00 i

Och innan jag svarar på den frågan måste jag skryta lite om min insats igår! För jädrar i min låda vad jag storstädade och nu är hemmet skinande rent, doftar svagt av citron och allt är organiserat och strukturerat. Harmoni och inre lugn är ord som känns passande och så får mitt rena, fina, ordningsamma hem mig att känna.Dessutom införskaffade jag denna vackra blomväxten...
...bara se så färgsprakande hon är i en av höstens mest inspirerande färger enligt mig. Nöjd!
 
 Något annat som gör mig glad om dagen är att lyssna på RIXFM (http://play.rixfm.se/live) och höra att kanalen gör reklam för (H)järnkoll (http://www.hjarnkoll.se/ ) För er som inte vet vad detta är så är det en nationell kampanj på uppdrag av regeringen som pågått sen 2010. Målet är att skapa mer öppenhet kring psykisk ohälsa och att utbilda och avväpna samhällets inställning och fördomar kring psykisk ohälsa. Motorn i kampanjen är 200 ambassadörer som håller föreläsningar runt om i landet om sina egna erfarenheter, vad det innebär att ha psykisk (o)hälsa etc. Själv utbildades jag till ambassadör för (H)järnkoll våren 2010 men har aldrig tagit uppdrag eller föreläst efter utbildningen. Oavsett så känns känns fint att (H)järnkoll får mera uppmärksamhet och att jag tagit del av detta fantastiska projekt och att regeringen prioriterar att lägga pengar på det! WAY TO GO!
 
 
PS.Har ett inlägg på G angående en intervju jag medverkade i (jättenöjd!) för en tidning i augusti, och mer om detta berättar jag då- DET vill ni inte missa så håll utkik!DS
 
 
KRAM och vi ses!
 
Petra
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela