petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

23/10 Hej blåsmurfen (frisörbesöket misslyckades)

Publicerad 2012-10-23 18:23:00 i

 
 
 
Nej, jag beställde inte orange-gult hår med breda blå-grå-vita 90-tals slingor...ha,ha..jag måste bara skratta åt eländet. Jag såg ingenting av detta i salongen och var nöjd och glad då jag cyklade hem. Men väl hemma kom blåsmurfen fram i badrumsljuset så jag ringde frisören omedelbart och vi bestämde att jag ska försöka tvätta ur detta (...i normala fall brukar sådana här fel av färgkorrigering kunna tvättas bort) Men efter att ha tittat mig själv i spegeln 1 och 2 och 5 gånger inser jag att detta INTE kommer att kunna tvättas ut. Detta grundas på min egen frisörerfarenhet av när korrigering av färg går fel och med tanke på hur jag ser ut. I AM BLUE! Det är för mycket blåa pigment i de ljusa slingorna för att vanligt schampo ska kunna ta bort detta.
 
Det som måste göras är att blanda blekningspulver och vatten och dra ut krämen på hela håret och gnida och arbeta med håret tills de blåa pigmenten lossnar. En process som måste göras snabbt och effektivt och uppmärksamt och jag funderar på om jag i huvudtaget vågar sätta mig i hennes stol igen med tanke på att hon inte uppmärksammade detta när hon ovanifrån stod och fönade mitt hår torrt. Men å andra sidan såg ju jag inget heller där jag satt och tror det är dagsljuset från det gigantiska fönstret till vänster om stolen som gör att man inte ser...Om jag hade haft rätt frisörprodukter hemma hade jag fixat detta själv men nu har jag inte det så jag kommer ringa henne imorgonbitti och be om korrigering då jag trots allt betalt 900 kronor. JOBBIGT!
 
 
Wish me luck!
 
Kram på er alla fina och på återseende utan smurfhåret får vi hoppas!
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela