petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

22/10 Ingen kör i afton!

Publicerad 2012-10-22 18:02:00 i

Har funderat lite under eftermiddagen och beslutat mig för att inte gå på kören i kväll. Dels för att jag är måndagstrött och har behov av att "bara vara" hemma,  men det är främst två andra faktorer som ligger till grund för beslutet. Det ena är att jag på väg till kyrkan måste passera en park där det skett två våldtäktsförsök sista halvåret som aldrig blivit uppklarade, ej heller har gärningsmännen blivit gripna. Det andra är att jag imorse blev påmind om det första; otrygghetsfaktorn i staden då en av mina klasskompis berättade att han blivit misshandlad och rånad för två veckor sedan utan att gärningsmännen blivit gripna. Väldigt nära mitt hem, på väg ner mot stan. Med dessa två obehagliga händelser i bakhuvudet lockar det inte alls att gå ut i höstmörkret som ensam tjej. Önskar att jag hade bil speciellt under höst och vintertid men det har jag ju inte, ej heller körkort så det hade ju vart svårt oavsett om jag hade haft bil. Definitivt en ekonomisk fråga. Busskort kunde vara ett alternativ men det har jag inte råd att prioritera med min tajta studentekonomi då det under dagtid går att promenera eller cykla. Hej moment 22! Men min trygghet är viktigast.
 
På återseende imorgon förhoppningsvis med resultat av omprovet i matte! Håll tummarna med mig att jag blivit godkänd!
 
Kram/
Petra

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2012-10-23 17:01:30

Huuvaligen för sånt! Hatar att man ska behöva vara rädd! Ta hand om dig.

Postat av: Petra

Publicerad 2012-10-23 18:10:19

Hej Hanna!

Håller med dig..ta hand om dig tillbaka!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela