petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

1/10 Matteprov nr 2 och en annan läxa..

Publicerad 2012-10-01 23:31:00 i

Ja, hörrni jag ska "upp på hästen igen" för imorgon är det nytt matteprov på kapitel 2 klockan 08.10. Jag skulle behöva räkna och öva mera men jag ska göra så gott jag kan. Kan alltids göra om provet det är faktiskt inte värre än så än fast målet självklart är att försöka bli godkänd på första försöket.
 
Jag har även lärt mig en annan läxa iafton, att man INTE bör hälla i kaustiksoda i tvättfatet utan skyddsmundering! Har nämligen haft stopp i avloppet sista veckan och köpte flaskan med kemikalier för att lösa upp problemet, ordagrant. Läste duktigt på bruksanvisningen innan jag satte igång och där stod banne mig inget om full utrustning, bara att man kunde ta en tidning och lägga i handfatet för att dämpa reaktionen som uppstår när vattnet reagerar med kaustiksodan. Full skyddmundering stod längre ner i innehållsförteckningen!?? En mycket olämplig och missledande ordningsföljd att skriva en så viktig notis i fjärde stycket om ni frågar mig! Av denna anledningen fick jag ett moln av kemikalier i ansiktet när kaustiksodan reagerade med vattnet och det sved till i högeröga. Jag blev RÄDD och orolig naturligtvis och ringde pappa som har koll på sånt här och jag blev lugnad men ringde även giftcentralen för säkerhetsskull. Jag tar inga risker när det visar sig att jag blivit missledd att göra okorrekt och ögonen är man ju galet rädd om!
 
I "fjärde stycket" neråt på flaskan står det om skyddskläder...
 
Så nu vet jag och ni (...om ni inte visste det redan) att man måste ha typ skyddsglasögon och handskar om man ska använda kaustiksoda! För min del är sannolikheten är liten att det sker igen då jag tyckte det som hände ikväll var väldigt obehagligt...
 
Kram och på återseende imorgon nångång efter lunch...
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela