petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

17/10 Dagens pepp: betyget B i historia är inom räckhåll!

Publicerad 2012-10-17 11:29:00 i

 
I dag hade jag och mina klasskamrater individuellt lärarsamtal på historialektionen för att få ett begrepp om hur vi ligger till i betygsskalan. Jag ligger och vippar mot betyget B och det är precis dit jag vill eller högre så jag är på rätt väg! Jag fick konstruktiva råd om hur jag ska tänka och utveckla mig för att nå dit, så jag ska verkligen försöka anamma detta inför provet på fredag. Fick en kick samtidigt som prestationsångesten kom på besök så nu prioriteras historia framför allt annat tills på fredag. Till och med bebisgoset får vänta men bara en dag för imorgon ska jag på meditationskurs, och vi håller till i samma område som min bror bor så då slår jag två effektiva flugor i en smäll. Toppen! Tid är dyrbart och det gäller att kunna prioritera och det är inte alltid enkelt men man lever och lär och fortsätter balansera på kniveeggen, visst?
 
I övrigt har snön som föll igår smält bort och nu hällregnar det. Ganska mysigt pluggväder kan jag tycka!
 
På återseende och kram,
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela