petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

7/11 Pluggflyt, fin studiemiljö och nyttotänk

Publicerad 2012-11-07 12:20:00 i

Har haft en grymt bra skoldag. Briljerade på historialektionen och kunde fylla i med kunskap på nästan alla bubblor i tankekartan som vår lärarinna ritade upp på tavlan. Kändes riktigt bra med tanke på att jag måste underhålla mitt B. Vi blev färdiga 10 minuter före ordinarietid och då hade jag tänkt passa på att tussa hem och koka kaffe och gå tillbaka till mattelektionen klockan 10, men mina klasskamrater satt utanför och då fastnade jag ju där. Trevligt! Jag fick dessutom låna 2 kronor så att jag kunde köpa mitt efterlängtade kaffe i automaten på skolan.Långt ifrån så bra kaffe som det jag kokar hemma men i gengäld fick jag 30 minuter med kvalitetstid men dem bästa av klasskamrater! Jag trivs verkligen på komvux här uppe! Det är en trivsam och hjärtlig skolmiljö och bra stämning studenter emellan och lärare/studenter emellan. Jag mår så bra och och blir glad av att ha så fina människor runt mig! <3 
 
Mattelektionen gick jättebra också, jag har sånt flyt och det är ju underbart att ha det och känna så efter ett långt lov utan matematiska uträkningar. Det peppar mig att fortsätta räkna ikapp det jag halkat efter med i boken. Nu är det lunchpaus och bloggtajm innan skoldagen fortsätter med engelska i eftermiddag.
 
Dagens lunch...
 
Och på tal om lunch hörrni, i dag får det vara slut på lovets lyxmiddagar och osundheter! Det är dags att komma in i vardagsnyttotänket igen. Jag och min goa klasskompis och vän bestämde att fram till igår fick vi vara osunda eftersom vi i måndags var på resande fot hemöver och igår var det hennes födelsedag. Jag bjöd på bio, popcorn, baconchips och läsk till bondfilmen "skyfall". Mysigt! Gillade verkligen filmen och kan rekommendera den med varm hand! Och jag gillar även "nedtrappningstänket" som vi kör med att gå från onyttig till nyttig efter ett lov med livsnjuteri på hög nivå. Inte bra att bara kapa av från osund söndag till nyttig måndag, ha, ha..eller vad säger ni? Alla sätt är väl bra utom dem dåliga!
 
Imorgon står meditation på schemat efter skolan, skönt och spännande!
 
Vi ses alla fina! Kram,
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela