petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

21/11 Prov och hemläxor avverkade gånger en dos positivism!

Publicerad 2012-11-21 23:01:00 i

 
Ja,hörrni, matteprovet tror jag gick käpprätt åt helsfyr. Men jag får nog veta imorgon och jag lever alltid på det sköra hoppet om godkänt tills domen är kommen, så håll gärna tummarna med mig imorgon, torsdag!
 
Har även avklarat muntligt prov i historia och bestod med glans! Vår lärare hade delat upp vår lilla klass i två grupper om två. Så klockan nio imorse blev jag och en av mina goa klasskamrater grillade av läraren och det gick så bra för oss båda. Skönt! Sen stod dubbeltimma matte på agendan som också gick bra efterföljt av lunch och träning för att så avsluta skoldagen med engelska. Jag hade på grund av matte och historiaprovena helt glömt av två hemläxor som vi skulle leverera idag på engelskan och det kändes lite jobbigt men inser att det är sånt som kan hända den bäste. Har precis avklarat dessa läxor nu och skickat iväg dem min engelskalärare och det är en så härlig känsla att kunna "bocka av" det som ska  avklaras och inlämnas!
 
Imorgon eftermiddag blir det åter meditation, 6:e gången nu (av 8) och det ser jag så framemot. Jag har verkligen kunnat anamma de enkla övningar som vi fått lära oss hittills och bara att komma dit och vara med vår meditationsledare och gruppen får pulsen att gå ner. Det är så häftigt att upptäcka och inse att det faktiskt fungerar i vardagen med mindfulness och att det kan räcka med 5-10 minuter per dag med att öva på att "bara vara" i kroppen i tystnad eller i en rörelse. Stressen och pulsen fördunstar och jag kan snabbare komma in i det dära meditativa tillståndet, att känna lugnet.
 
I helgen ska jag umgås med en av mina bästa vänner som kommit hem ifrån en 10 månaders vistelse på ett Ashram i Indien,  så hon kommer nog ha mycket spännande att lära mig och berätta! Det blir en härlig helg mina vänner och jag längtar sååååååååååååååååååååååå!!
 
Bamsekram på er <3
 
På återseende,
 
/Petra

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2012-11-22 21:08:57

Bamsekram tillbaka fina Petra! Det är så trevligt att kika in på bloggen och läsa om dina vardagliga betraktelser och händelser. Och jag håller med, nu får det gärna bli helg!

Postat av: Petra

Publicerad 2012-11-22 21:13:15

Hej bästa Hanna!

tack <3 Vad roligt att höra! Just nu går jag på sparlåga så då värmer ett inlägg som ditt extra mycket! :)

Ja, nu får det bli helg! :) En dag kvar nu... ska bli skönt!

Sköt om dig och ha en underbar uppladdar helg!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela