petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

14/05 Ett viktig, positivt beslut för mig

Publicerad 2013-05-14 11:58:00 i

"Ibland är det så svårt att ta ett beslut och sen lyfta luren och ge beskedet men när det väl är gjort är lättnaden stor"
 
Jag har trots feber och öronvärk gått i väg till skolan och hämtat hem läxa för att kunna hålla mig uppdaterad. Det är positivt! Nu är jag åter vara hemma och vilar. Det andra positiva idag är att jag äntligen har lyckats ta ett beslut angående ett sommarvikariat som för mig har varit ett svårt beslut att ta, men så bestämde jag mig nyss för att jag MÅSTE följa min magkänsla nu. Så jag tog nyss tjuren vid hornen och ringde och tackade nej. Det var och är en fin arbetsplats med goa kollegor men det är inte samma sak som att jobbet är/känns rätt i magen för det. Efter att ha gått emot min magkänsla alldeles för mycket det sista året så finns det inga andra alternativ, jag måste bara ta ett beslut i samklang med mitt hjärta och lägga de ekonomiska, praktiska och förnuftiga detaljerna till sidan. Om man följer sitt hjärta löser det sig alltid. Känns som en stor lättnad att telefonsamtalet och beslutet genomförts både för min skull och arbetsgivaren. En dörr stängs så att en ny kan öppnas.
 
Kram och kärlek,
 
/Petra
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2013-05-14 14:31:14

Låter som ett bra beslut! Följ din magkänsla för hälsa och välmående går före allt.

Krya på dig och lycka till med dina sista skoldagar. Försök att ta dig an dina uppgifter steg för steg så ska du se att det snart är sommar.

All lycka! Kram

Postat av: Petra

Publicerad 2013-05-19 11:46:58

Hej Hanna!

Tack för ditt inlägg! Att följa magkänslan är så otroligt viktigt och när man klarar av att göra det kan det inte bli fel.

Tack för tipset! Det är precis så jag också tänker också; vikten av att ta det steg för steg. Successivt blir en pusselbit efter den andra en helhet.

Ta hand om dig!

Kram,

/Petra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela