petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

02/05 Uppdatering!

Publicerad 2013-05-02 17:21:00 i

 
Dalai Lama; Min absoluta förebild här i livet
 
Firade in Valborg med min storasysters familj i lugn och ro med massa bus, kärlek, mys och glädje. Vi såg bland annat en fantastisk "feel good" film som jag verkligen kan rekommendera som heter "En oväntad vänskap". Filmen gjorde starkt intryck på mig och eftersmaken var en varm känsla i magen av inspiration och hopp och kärlek!
 
Inspiration till att LEVA livet!
 
Skoldagen idag började med muntligt förhör på vår moderna historia (tredje världens utvecklingsprocesser mot förbättrade levnadsvilkor, industrialisering och demokrati) Det gick över förväntan bra med tanke på att jag inte haft ork att plugga så mycket som jag vanligtvis brukar göra. Det har nog varit till min fördel att jag deltagit på alla lektioner och akivt lyssnat och diskuterat vid varje lektionstillfälle.
 
Efter mattelektionen fick jag ett mycket glädjande mail från ordföranden i den lokala surfklubben här uppe i Norrland! Vi har mer eller mindre bokat in mig på en surfkurs om en dryg månads tid. JIPPI! Mina mål och drömmar som jag listat i ett tidigare inlägg här på bloggen faller på plats, en efter en. Underbar känsla! Nu satsar vi även på att jobbet, körkortet, bilen och lägenheten (den med mina egna möbler) följer efter. Under tiden är målet att påminna mig själv varje dag om vad jag önskar mig och att visualisera, hoppas, drömma och peppa mig själv dit.
 
 
Kanske min framtida bil!?
 
PS. Imorgonbitt har vi möte med rektorn, 9:15 närmare bestämt. Tänk gärna på oss, tre tappra kvinnor som vill väl! Vi håller tummar och tår att mötet blir superlyckat! DS.
 
 
Fortsättning följer...
 
Kram och kärlek,
 
/Petra

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2013-05-02 20:26:27

Underbar film! Jag håller med. Lovar att tänka på dig lite extra imorgon bitti. All styrka och värme!

Postat av: Petra

Publicerad 2013-05-02 20:58:34

Hej Hanna!

Visst är den, så himla fin! :)

Tack för omtanken och ditt inlägg!

Kram,

/Petra

Postat av: Helena

Publicerad 2013-05-03 07:59:35

Heja fina du Petra! Härligt med surfingen :). Ska tänka extra på dig imorgon! <3 kraam!

Postat av: Petra

Publicerad 2013-05-03 08:28:32

Hej Helena!

Tack <3 Ja, visst är det kul! :) Omtanken är varmt välkommen!

Kram på dig!

/Petra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela