petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

26/3 Ljusglimtar på våffeldagen

Publicerad 2013-03-26 12:46:26 i

I går stannade jag hemma från Komvux och det var så rätt beslut. Jag hade haft en sömnlösnatt och var sjukt trött och istället för att våndas och ha ångest och inte få något vettigt gjort på mattelektionen så tog jag hand om mig själv istället. Så jag tog tag i disken hemma och medans jag diskade kom texten och känslorna som blev blogginlägget igår. Konstruktuvt och oerhört befriande att få ut alla känslor, allt som är smärtsamt på "papper", för att få distans och få ge uttryck för det som annars fastnar inuti och som växer sig till ett allt större ångestmoln för at sen explodera inåt eller utåt.Jag känner alltid en lättnad av att skriva och det är bra terapi för mig, jag har skrivt dagbok sen jag var 8 år och komer nog fortsätta skriva till den dag jag vippar av pinnen.
 
Gårdagen blev bara bättre också allt eftersom dagen flöt på och efter att både ha haft mamma på besök och veckohandlat med min underbara vän S, följt av picknick och fina samtal i strålande solsken och sen firat våffeldagen så fick jag ladda mina batterier rejält!
 
Nu ska jag precis bli upphämtad av henne igen för en pluggdag hos henne. Jag har matteprov imorgon och känner en lätt optimism då jag har någorlunda koll på kapitlet som provet omfattar. Håll tummarna för mig idag och imorgon 8.10 då jag skriver provet.
 
Vi hörs,
 
Kram bästa!
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela