petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

4/3 Jag ska bara...

Publicerad 2013-03-04 15:44:00 i

 
 
Dagens kloka ord från Mark Nepo frågar oss om vi tillåter oss att leva det liv vi drömmer om, eller om vi skjuter drömlivet, lyckan och kärleken framåt i tid med massor av vilkor för att tillåtas detta? Det har fått mig att fundera..
 
 
...vad det är för typ av vilkor vi sätter upp vet bara vi själva men det kan mycket väl vara "jag förtjänar lycka och kärlek"....
 
- När jag hittat den perfekta mannen/kvinnan för mig (här följer ironiskt nog inte sällan en lång lista på krav)...
- När jag har gått ner x antal kg och har fått den perfekta, vältränade kroppen...
- När jag har gått i terapi x antal år och blivit "hel"  (för hur ska någon annars klara av att leva, älska och acceptera mig?)...
- När jag har ordnad ekonomi, x antal kronor på kontot och den perfekta materiella fasaden att visa upp...
- När jag är färdig med utbildningen...
- När jag har lagt karriären på hyllan och har mera tid över...
 
DÅ är jag redo för drömlivet, lyckan, kärleken, förhållandet, familjen! Men kommer den dagen om man placerar lyckan och kärleken någonstans i framtiden, på en pidestal adresserat med vilkor? Som något man bara förtjänar om man är "perfekt" och "färdig"?
 
Några egna funderingar ni får som ni vill dela här? - Varmt välkomna!
 
Kram och kärlek
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela