petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

15/3 Guldkant på vardagen

Publicerad 2013-03-15 17:55:00 i

 

Jag står på ICA i schtan, glad i hågen naaanting. Jag menar; Skolveckan avklarad, mattelektionen imorse gick fint, konstruktivt möte med matteläraren, nytränad, tvätt i maskinerna, ut på tur i solsken. Härligt! Väl i kön på ICA:n med fredagsmyset i högerhanden smyger en liten, gullig pensjonärs tant upp bakom mig. Hon frågar mig om det är snabbkassan och jag säger nej.
-"Bra då kan jag stå kvar", svara hon och jag blir ju glad naanting för jag tycker ju om pänschissar. Så vi pratar om solen idag; 9 grader imorse men 0 nu berättar hon, isvindar igår i löpspåret berättar jag , pensjonärstillvaron berättar hon, studenttillvaron berättar jag och då utbrister hon: - "åh, jag studerade 5 år i Umä och jag ääälskade studentlivet. Bor du i studentlägenhet?- Hur är det"? - "Nej ( tack gode gud efter 15 år i kollektiv) jag bor i en egen lägenhet", svara jag. Tanten fortsätter ivrigt att- "åh, jag älskade att laga mat och vara i köket, ja..du kan ju tro vart det barka hän" ( jag tippar att hela studetnkorren samlades och mös där i köket med henne) sen bröts magiken och det var dags att betala.

Men hörrni: att ta sig tid med en pensjonär, hur underbart är det inte? För mig är det som att öppna en historisk skattkista eller att djupdyka i en sjö av visdom; dem besitter så mycket livserfarenhet, upplevelser, berättelser...för mig stannar som tid och rum när jag pratar med en äldre och jag älskart! Dem är sin vikt värd i guld och med tanke på hur samhället idag förhåller sig till äldre och ålderdom är det så fint att visa dem uppskattning på "gräsrotnivå" tycker jag ♥
 
Trevlig helg och på återseende!
 
Kram,
 
Petra

Kommentarer

Postat av: Cicci

Publicerad 2013-03-15 17:58:28

Härligt med lite guldkant på vardagen

Postat av: Petra

Publicerad 2013-03-15 18:02:31

Hej Cicci!

Ja, det är ju underbart! Guldkanterna gör livet!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela