petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

(O)medvetenhet

Publicerad 2011-10-18 03:42:08 i


*Balans*

Hur mycket påverkar vår egen barndom oss när det kommer till hur vi agerar och reagerar i ett kärleksförhållande? Det verkar nästan som om det skjer omedvetet och automatisk.Hur väljer vi vår partner och hur relaterar vi till varandra? Är förhållandet sunt och stärkande eller är det destruktivt och förminskande?Blir vi upplyft av vår käraste eller suger partnern livskraften ur oss, eller är det en salig mix av allt?Jag tror det är viktigt att ställa sig frågor som dessa med jämna mellanrum för att "ta tempen" på sin kärleksrelationen och om vi lever efter det som känns äkta och rätt i hjärtat eller om det är något annat som styr. Om det inte känns bra i hjärtat kanske vi måste se över hur vi hamnade där och vad som ska till för att leva mer "sant" för att få mer kärleksfulla relationer.

Hur kommer man dit? Vad göra? Att börja med sig själv är en gammal klassiker och den är fortfarande aktuell. Om man inte accepterar och älskar sig själv är det svårt att skapa kärleksfulla relationer till andra. Tänk att det ska vara så förbaskat svårt då! Det sägs också att man bara kan ändra på sig själv, hur man agerar och reagerar gentemot sin omgivning. Ändå försöker vi till 100% att förändra varandra så att vi ska passa bättre tillsammans, men det gör oss mest bara frustrerade eftersom ingen egentligen vil förändra på sig själv. Eller hur?

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela