petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

Fångad kärlek

Publicerad 2011-10-08 21:19:02 i


"Fångad"

Kärlekstörstande kräver du att någon annan än dig själva ska fylla dina behov av bekräftelse och närhet. Någon annan ska rädda dig, fixa dig, älska dig. För att kunna överleva behöver du känna dig älskad och sedd av någon. Du är en vuxen människa utåt men inuti skriker det lilla barnet fortfarande. Efter vad?  Efter en mor eller fars uppmärksamhet och kärleken som du aldrig fick nog av som barn? Eller förbannar du fortfarande vännen som svek dig på skolgården den dagen? Eller hatar du ännu kärleken som svek dig och ljög dig rakt i ansiktet för 15 år sedan? Gråter du för att såret som skapades då fortfarande finns kvar och gör lika ont nu? Driver smärtan dig att söka efter kärleken som ska läka dina sår? Söker du kärleken och trösten utanför dig själv istället för inuti? Gör du dig sårbar och tvingar dig på andra människor med din kärlekslängtan men inte gratis. Har du en baktanke med den? Finns det en lång till en början osynlig lista av krav som följer med i ditt kärlekskontrakt?

Jagar du kärleken för att när du äntligen fångat den hota om att lämna ifall din älskade inte uppfyller dina innersta krav och behov? Då är kärleken inte längre fri. Då bygger du långsamt in din kärlek i ett fängelse. Muren du skapar blir högre och högre och du gör allt för att skydda den du älskar mest mot alla fresteler och hot från den yttre världen.Du är livrädd att bli lämnad och du är livrädd att bli sviken. Din rädsla kväver den du älskar. Den kommer vilja slå sig fri från det känslomässiga fängelse du byggt upp. Din värsta farhåga slår in och blir en självuppfylld profetia. Hur blev det så fel? Hur ska du bryta dig loss från dina destruktiva demoner? Du måste våga. Våga att älska och älskas igen. Du måste våga lita på andra igen. Du måste våga släppa kärleken fri. Den ska vara vilkorslös och gratis men med gemensamt skapade gränser. Om du älskar någon släpp den fri om den inte kommer tillbaka var den aldrig din.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela