petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

20/8 Första dagen på komvux!

Publicerad 2012-08-20 16:17:00 i

Jajamensan hörrni, idag har jag avverkat första skoldagen på komvux i min hemstad. Det har varit pirrigt som det alltid är när något nytt drar igång! Man vet ju inte vilka man kommer plugga ihop med eller hur lärarna är? Många tankar, en smula oro och förväntningar. Efter dagens möte med mina lärare och medstudenter kan jag konstatera att det känns både spännande och läskigt att komma igång. Det är många nya intryck att smälta och personer att lära känna och jag kommer att läsa historia, engelska och matte. Imorgon startar vi på allvar och börjar med matte lite väl tidigt för min smak, närmare bestämt 08.10-11.30 (...funkar ens min hjärna så tidigt?) Finns chans för att min hjärna kommer ha korslutning imorgoneftermiddag- det är ju 17 år sedan jag öppnat en mattebok senast- MEN det ska bli spännande och det är med skräckblandad fröjd jag antar denna utmaning...
 
Så nyheten är med andra ord att jag ska bo i min hemstad ett tag nu och slå två flugor i en smäll, komplettera betyg samtidigt som jag kan umgås mera med min familj, känns bra! Bor kvar i lägenheten jag hyrt under sommarjobbsperioden och njuter av att vara herre i mitt eget hus. Jag kommer att ta ett halvår i taget nu och eftersom jag är i "en utbildningsperiod" de nästkommande 3,5 åren blir mitt hem och där jag slår ner pålarna väldigt beroende på i vilken stad jag blir antagen för högre studier. Men just nu är mitt hem där jag föddes för snart 34 år sedan och det känns bra!
 
Kram och häng på vidare för att höra hur "plugget" går!
 
/Petra
 
 

Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2012-08-20 18:00:45

Åh så spännande (och nervigt!) att börja skolan igen! Ska bli roligt att följa hur det går för dig, ska finnas här och heja på dig :). Hoppas du träffar sköna människor och att lärarna är trevliga.

Kul också att du hittar inspiration och bra saker på min blogg, bara roligt att du delar det här så att fler kan se!

Kram på dig!

Svar: Hej Helena! Ja, eller hur! :) Tack, det är alltid skönt med pepp och hejastöd! :)Ja, jag låter mig inspireras och du är en sann inspiratör så det kommer bli mera av delade glädjeämnen!

Kram tillbaka!
petracaroline

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela