petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

22/8 Forskaren Nejra: "våga vara blyg"

Publicerad 2012-08-22 22:56:00 i

Sveriges Radio intervjuar artisten och forskaren Nejra Besic om hennes avhandling "våga vara blyg". Efter att ha lyssnat på programmet satte min tankeverksamhet igång för fullt, och jag tror precis som Nejra att blyghet kan vara en personlighetstyp på samma sätt som det att vara utåtriktad kan vara det. Alla människor behövs för att våra dagliga relationer och samhälle ska fungera smidigt. Vi bidrar alla med något. Jag kan känna: "-Äntligen mera forskning kring detta ämne" och jag frågar mig:- "Varför ska blyghet betraktas som något negativt och något man ska arbeta bort"? Se bara på hur det är i skolan för alla barn som inte tar för sig, pratar på lektionerna eller gillar att redovisa inför klassen. Redan tidigt ger samhället signaler till oss att blyghet är fel. Men om det ska vara någon rättvisa borde det att vara extremt utåtriktad i sådanafall också betraktas som något negativt och något man ska arbeta bort! Rätt ska vara rätt! Eller? Men verkligheten ser ju tyvär inte ut så och blyghet är något som många ser på med obehag, förakt eller som något skamligt, obekvämt, jobbigt.- "FY, det är nåt fel på dig du blyga människa! Gå i terapi, ta ett lyckopiller och bli som folk". ( ...och sista raden läser vi med ironi) Nej, låt oss hylla blyghet på samma nivå som utåtriktad. Alla lika, alla olika och likavärde till oss alla
 
Kom ihåg:  Klicka in på länken under fotot, lyssna, reflektera och tyck till! Intervjun är mycket intressant och klart värt att ägna 13 minuter och 59 sekunder av sitt liv att lyssna på!
 
Nejra Besic
 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=507&artikel=2881347
 
KRAM,
 
Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela