petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

31/8 Floating blev till värmeterapi (!?)

Publicerad 2012-08-31 19:58:00 i


 
Väl framme på SPA:et och  blöt som en dränkt katt (...men glad och förväntansfull) fick jag veta att det hade skett en dubbelbokning på floatingrummet! (?!!) Jag kunde med andra ord inte få min efterlängtade behandling som jag bokade igår. Personalen hade dessutom skrivit mitt mobilnummer fel så dem hade inte kunnat nå mig tidigare under dagen för att lämna besked! Maximal otur, visst! Istället för att erbjuda mig en annan typ av SPA behandling frågade personalen om jag kunde komma en annan dag! (?!!) Det ska erkännas att besvikelsen var ganska påtaglig där jag stod, men jag är inte den som är den, världen går inte under och "shit happens"...
 
Jag svarade att jag kunde komma en annan dag och personalen blev såklart lättade. Men inte ett knyst om att jag skulle få refunderat pris på min behandling för dagens dubbelbokning. Med 13 års erfarenhet i servicebranschen och hur man ska bemöta kunder i en sådan situationer kunde jag inte hålla tyst. Jag frågade (vänligt) om jag skulle få kompensation eller rabatterat pris som plåster på såret? Dem såg först lite förvånade ut och diskuterade så dämpat sinsemellan och erbjöd mig tillslut en annan SPA behandling gratis idag, för att så boka ny tid för floating en annan dag. Så ska det låta! Jag blev jätteglad och tackade såklart ja till erbjudandet! Därför mina vänner kommer inlägget handla om värmeterapi istället för floating.
 
Så här beskrivs värmeterapi:
 
"Med infrarödljus rensar värmeterapi ut slaggprodukter och lidrar  smärta, led- och
muskelvärk. Behandlingen ökar även viktminskning, fettförbränning och bekämpar
celluliter på ett effektivt sätt. Efteråt känner man en skön och ren känsla i hela kroppen."
 
Det var en jättebehaglig och avkopplande SPA-behandling som jag absolut kan rekomendera! De första 10- 15 minuterna var det mest varmt, gosigt och behagligt att ligga i den där värmemaskinen. De sista 15 minuterna lackade svetten kan jag lova med det kändes väldigt skönt, som att ligga i en bastu men med huvudet utanför. Känslan efteråt bekräftar det som skrivits ovan; ren och fräsch och jag fick ett härligt lugn i hela migl. Att ta en svalkande dusch efteråt var lätt pricken över i:et! Innan jag gick hem avrundade jag med en sväng på stan och uträttade mina ärenden. En perfekt fredag!
 
 
Resultatet av min shopping minus höstens bästa investering: gummistövlar (kameran tog helg)
 
 
 
Trevlig helg och på återseende!
 
Kram,
 
/Petra
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela