petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

31/8 I eftermiddag blir det SPA (floating)

Publicerad 2012-08-31 11:14:00 i

I går var jag så extremt trött hela vägen inifrån och ut! Kanske det gråa vädret som påverkade mig i kombination med alla nya intryck som jag "tar in"  i förbindelse med skolstarten. Hur som helst så var jag efter skoldagens slut oförmögen att göra någonting av det jag hade tänkt, d.vs springa runt på stan och shoppa lite smått och gott som jag behöver till studierna/skolan samt cykellås, cykellampa, höstkläder, skor, nytt smink och en ny hudvårdserie. Något som jag i väntan på löningen sett frameemot att göra men igår var inte dagen för detta!
 
Igår var dagen för att vila i tystnaden och ta det lugnt i mitt eget sällskap och jag är glad att jag lärt mig att lyssna in mina behov. När jag var yngre körde jag som oftast bara på utan att dra i handbromsen. Nu förtiden är det "andra bullar" som gäller och när jag vilade middag igår kom på vad jag behöver! Jag behöver en SPA-dag och ta hand om mig själv med  en smula vardagslyx! Och eftersom jag länge velat prova på floating så var detta bara ett telefonsamtal bort. Sagt och gjort och ieftermiddag är det jag som ligger och flyter. Jag lägger till en förklaring om vad floating är för dem av er som är nyfikna och inte vet!
 


"Floating är en metod för mental och fysisk återhämtning och avslappning. Man flyter i en tank med kroppsvarmt vatten med en salthalt på ca 35-40%. Alla muskler i kroppen slappnar av och blodcirkulationen kommer igång. Floating i en timme ger lika djup vila som 4 - 5 timmars sömn och stresshormonet adrenalin minskar"

Du behöver floating om du ...

• Är stressad, utbränd, sover dåligt, har spänningshuvudvärk, spända axlar/nacke, värk i kroppen, tunga påfrestande arbetsuppgifter.

• Har whiplash, fibromyalgi, eksem, psoriasis, eller dålig blodcirkulation,
högt blodtryck.

• Är idrottare.

• Ofta är förkyld eller småkrasslig.

• Är gravid och vill känna hur din baby har det. Är småbarnsförälder och
har jobbiga nätter.

• Om du bara vill ha en stunds ordentlig avkoppling. Behöver koppla av
inför ett viktigt möte eller uppdrag.

Jag återkommer med information och bilder om hur denna SPA behandling varit!

/Kram,

Petra

Kommentarer

Postat av: Cicci

Publicerad 2012-08-31 19:48:54

Ser fram emot att höra om det. Har själv velat testat på floating.

Svar: Hej bästa Cicci! Vi får ha floating tillgodo eftersom personalen dubbelbokat (floating)rummet. Istället får du veta hur en värmeterapi-behandling fungerar och upplevs! Kram och tack för inlägget!
petracaroline

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela