petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

9/8 Sista arbetsskiftet firas med jordgubbstårta!

Publicerad 2012-08-09 10:22:24 i

 
*Tack-tårta*
 
Idag är sista dagen på mitt sommavikariat och himmel vad 6 veckor har gått fort! Jag har verkligen trivits (...säger man så?...) otroligt mycket och jag vill fira mina fina kollegor och jobbet med en smaskig gräddtårta. Eftersom jag älskar att pyssla, dekorera, baka och dona så kommer detta bli ett sant nöje både för ögat och munnen! Fotot ovan är tyvärr inte "min tårta" då jag inte haft råd att köpa kamera ännu så ni får hålla tillgodo med denna som en symbol för min jordgubbstårta. När jag köpt kamera i september ska jag lägga ut foton på tårtan jag ska designa på min födelsedag *JIPPI*. Dagens tårtrecept har jag komponerat ihop själv och tror att den kommer att bli jättegod och vill gärna dela receptet med er:
 
Petras tack-tårta:
1-2 stycke färdig tårtbotten beroende på önskad höjd, eller varför inte baka den själv?
 
Fyllning:
Lager 1, mosade bananer
Lager 2, mosade hallon och jordgubbar (...mixade med socker eller vanlijsocker)
Lager 3, marsankräm
 
Toppen och pynt:
Härlig vispgrädde
Blåbär
Jordgubbar
Silverkulor
Rosa och grön gelefärg att skriva "tack" med
 
 
PS.Imorgon blåser jag iväg semester och kommer mellanvarven att uppdatera med inlägg så håll utkik!DS.
 
Kram och på återseende,
 
/Petra
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela