petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

23/8 Skolestartstider är inte kul för alla...

Publicerad 2012-08-23 09:20:00 i

 
Detta inlägget har jag läst på min vägg på facebook och kopierat texten rakt av! Det är så enormt många barn och vuxna som far illla av mobbning och kränkningar och det är inte ok någonsin! Är det något mitt hjärta klappar för så är det att jobba preventivt mot kränkningar och mobbning och jag tycker vi alla ska våga säga ifrån, sätta stopp och (re)agera om vi vittnar en kränkning oavsett om det är i fikarummet på jobbet, i klassrummet eller någon annanstans. Vi måste ta hand om varandra!
 
Hur förklarar vi för våra barn och barnbarn vad mobbning är? Här är hur en lärare i New York gjorde det för sin klass. Hon bad dem att göra följande övning:

Barnen skulle ta varsitt pappersark. Sedan blev de tillsagda att skrynkla ihop det stampa och slå på det och men utan att riva det. Så bad hon barnen vika bladet, ...titta på hur smutsigt, fyllt med märken och ärr arket var. Så... ombads barnen... att säga förlåt till pappersarket. Fast de hade bett om ursäkt och att de hade försökt att släta ut det, var det fortfarande skrynkligt.
...
"Dessa märken kommer aldrig att försvinna, oavsett hur mycket du försöker ta bort dem. Detta motsvarar vad en mobbare gör mot andra. Även om du säger förlåt efteråt, kommer ärren aldrig försvinna." Barnens ansiktsuttryck sade att budskapet hade önskad effekt".

Kopiera och sprida ordet om du är mot mobbning!
 
Som jag ser på mobbning så är det bara förlorare i matchen. Det är samma grundkänsla som förenar mobbaren med den som mobbas och det är RÄDSLA. Den tar sig bara två olika uttryck och kan jämföras med myntet, två sidor av samma sak. Jag tror att både mobbaren och den som mobbas behöver mötas med kärlek, medkänsla och vänlighet för att en förändring ska komma tillstånd. Att döma och dela upp i gott och ont skapar bara mer förtryck och kränkningar och den onda cirkeln rullar vidare. Eller vad tror ni?
 
KRAM och på återseende!
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela