petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

14/7 HSP- mitt i prick!

Publicerad 2012-07-14 23:15:08 i

För att citera Wikipedia: " Detta (HSP) är en särskild egenskap med viktiga konsekvenser som tidigare ofta har blivit förväxlad med medfödd blyghet, social fobi, inåtvändhet och så vidare". Mycket intressant läsning! Jag känner igen mig i mer eller mindre alla punkter om vad som kännetecknar en HSP person som räknas upp i denna text! Någon fler som känner igen sig? Nyfiken på vad HSP är? Klicka på länkarna nedan  och läs mera!
 
http://sv.wikipedia.org/wiki/Highly_sensitive_person
 
http://www.sensitiv-hsp.se/ 
 
PS. På återseende imorgon eller på måndag, då får ni veta vilka mål jag har för framtiden!DS
 
Kram
 
/Petra

Kommentarer

Postat av: Bitte

Publicerad 2012-07-15 21:14:33

Hej Petra!
Vilken härlig blogg! Och du uttrycker dig så bra!
HSP vad intressant, jag har haft en hel helg tillsamman med två andra tjejer och vi har pratat mycket om just det här med känslighet. Det kan ju innebära så himla mycket olika saker.Man kan vara känslig för hur andra uppfattar en, känslig för omgivning och situationer men också känslig så att man så himla lätt känner in obehagligheter och spänningar hos folk och "i luften". Ja det är jobbigt många gånger att vara en HSP men hellre det än avstängd!
Hoppas Petra att vi kan ses något i höst, att du kommer till Stockholm, så vi kan gå ut och äta på nåt mysigt ställe igen eller nåt annat kul. Saknar dig! Kram Bitte

Svar: Hej bästa Bitte!
Tack! Vad kul att du gillar min blogg! Det gör jag med, hi,hi..

Ja, men visst är det superintressant med HSP-en helt ny värld som öppnat sig för mig! Äntligen känner jag mig "hemma" och rätt! HSP behöver vi uppmärksamma och dela med oss av!

Vi kommer ses i höst det kan vi skriva i sten! Jag vill väldigt gärna äta mysmiddag med dig och bästa gänget!

Styrkekramar
petracaroline

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela