petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

14/7 Konsten i att återhämta sig!

Publicerad 2012-07-14 21:16:56 i

 
*återhämtning* 
 
Jag är så trött att det finns inte! 26 timmarspasset är verkligen hårt, mentalt framför allt. Det är nog ovant för mig att vara omgiven av människor jag knappt känner, så intensivt, så nära, 24/7. Det är ju så att vissa människor laddar batterierna bäst när dem är med andra människor, och vissa laddar batterierna bäst i ensamhet. Jag tillhör den sistnämda kategorin. Under jourpassen sover jag (...av naturliga skäl) väldigt lätt, som en indian med ena ögat öppet, och sömnbristen gör sig påmind dagen efter. Jag blir mer mottaglig för min omgivning och alla intryck som kommer från höger och vänster förstärks. Det är som om allt bara slukas rätt in i mig och jag har inget filter som sorterar bort energier och intryck som kan tynga mina axlar. Jag kan gå från att vara energisk till att knappt orka prata under loppet av 26 timmar. Men så är jag ju en "allt eller inget jänta" också, på gott och ont. Jag försöker bli mer balanserad och nyanserad och det är en av mina utmaningar.
 
För att tanka mina batterier är det vila i ensamhet (eller i sällskap av min kära familj/nära vänner) och träning i naturen som gäller. Efter jobbet idag kom min goa mamma förbi en sväng för att hämta hem katten Sigge, och i samband med att dem åkte skjutsade hon upp mig till den magiskt vackra sjön. Där joggade jag 5 km, så härligt! På väg hem handlade jag mat och middagen blev ljuvlig, hemlagad linssoppa och nu är jag mätt och belåten. Kommer lägga mig tidigt ikväll och få mina timmars god nattsömn, ska även meditera och öva medveten andning innan jag somnar. Imorgon står ett kvällspass på agendan och jag satsar på att jag är mer balanserad då.Har ännu inte bestämt mig för om huruvida denna typ av jobb skulle funka för mig på heltid eller ej, och det är en av anledningarna till att jag tackade ja till sommarjobbet. Jag är av den kalibern att den som lever och erfarar får svaret och det ska bli spännande att se vad jag säger 5 augusti då jag gör sista dagen. (Jag tror att denna sommar kommer att hjälpa mig vidare när det gäller val av framtida universitetsstudier.)Avslutningsvis- det fina med 26 timmarspasset var att inget hemskt hände under fredagen den 13:onde, och jag bakade jordens godaste smulapaj på rabarber idag!
 
Kram
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela