petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

1/7 Ut i nattvimlet med min lillasyster

Publicerad 2012-07-01 12:10:37 i

Gårdagen bjöd på en hejdundrande festival ändå hörrni! Jag fick ett sms av min lillasyster igår vid 6-snåret om jag ville hänga med och se två band spela på stadsfestivalen. Vädergudarna hade nämligen sett till att regnet lyste med sin frånvaro och det var uppehåll, om än disigt, kallt och rått. Jag svarade att jag skulle fundera och återkomma senare under kvällen. I samma veva fick jag ett telefonsamtal från min pappa att han skulle komma på söndagsbesök med sin tjej! - Sa jag inte att det skulle komma fler tåg att umgås? hi,hi
 
Till min hjälp att ta beslutet om jag skulle ta en lugn kväll hemma eller gå ut och vimla med lillasyster på stadsfestivalen blev träningspasset. Träning rensar min kropp och mina tankar från all tänkbar negativitet, stress och oro och jag brukar ta bättre beslut efter ett träningspass än innan.Jag passade på att springa förbi matbutiken på väg hem då jag är i stort behov av en ordentlig kaffemaskin, och vad det betyder är en sådan man skruvar ihop och sätter direkt på spisen. Det blir det bästa kaffet! Eftersom pappa och tjejen ska komma på besök inhandlade jag även fikabröd och middagsingridienser beroende på vad dem helst önskar. Kanske blir det " ja tack både och"? Bäst att gardera sig tänkte jag och slog på stortrumman!
 
Väl hemma kände jag att- va tusan, en liten sväng ut i vimlet och kvalitetstid med min lillasyster är ju aldrig fel! Sagt och gjort, slängde iväg ett sms och fick som svar att skjuts var på väg inom 40 min! Jodå, snabba ryck, så då var det bara att hoppa i duschen, piffa sig lite och slänga på sig kläder.Kvällen blev väldigt lyckad, jag fylldes av massa positiv energi av den härliga stämning som stadens invånare skapade i takt med den svängiga musiken som musikerna bjöd på! Jag träffade kusiner och några bekanta under kvällen och det var mysigt och glädjefyllt! Hurra för mig, min lillasyster och hurra för folket och stadsfestivalen!
 
På tal om gårdagen- Vad peppade jag för igår? Söndagens fotbollsfinal i EM såklart! Foto nedan är inte från detta EM utan VM 2010. Men det illustrerar ett typisk "Petra inför EM eller VM match" -taggad, engagerad och peppad!
 
Fotbolls VM 2010
 
PS.Imorgon är en ny vecka med nya utmaningar och möjligheter och om ni återkommer så får ni veta vilka bravader som står på agendan!DS.
 
Kram/
Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela