petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

19/7 Är du dig själv?

Publicerad 2012-07-19 12:32:29 i

*Filosofen i sitt esse*
 
Att vara sig själv, vad innebär det egentligen? Är du det? Är jag det? Jag har hört skådespelare (...kända människor) säga att det att vara sig själv är något av det svåraste dem gör. Varför? Tappar dem bort sig själv genom alla roller dem spelar? Är det för att det följer med en allmän uppfattning om hur skådis (... känd människa) ska vara? En yttre förväntan som formar individens beteende? En skådis/kändis är väl hård som en sten, som ska kunna tåla elaka kommentarer om utseende och privatlivet var och varannan dag i så väl media som i gemenemans mun? Och är det inte så att om en skådis/kändis har spelat vissa roller så tror vi att han eller hon är sådan i verkligeheten? (...denna del läses med en smula ironi och glimten i ögat bara så det var sagt). Jag menar erkänn att bilden av Per Moberg var färgad mörk efter hans roll i Rederiet, osympatisk och obehaglig! Och hur denna osympatiska bild förvandlades till ljus genom hans matprogram "Vad blir det för mat"!- Vilken karismatisk charmör han blev, visst!? För att inte tala om Henrik Dorsin (Ove Sundberg) i Solsidan- kanske kunde han tänkas ha samma dryga beteende i verkligheten? Eller? (ve och fasa!) Ibland är det bara så enkelt att generalisera och blanda fantasti med verklighet eller tvärt om. Det skapas en slags förväntan om andras betende, visst?
 
Nå väl, tillbaka till allvaret, gemeneman och att vara sig själv - så enkelt så svårt. Tänk om man inte gillar en del av sig själv? Att man vill bli av med en del av sig själv, en del man vill fly ifrån, slänga i soporna eller bränna på bål- är man bara halvt sig själv då? En halv människa som söker efter den andra halvan av sig själv, som ska vara lika perfekt och fin som den man accepterar och gillar? Eller finns den andra halvan redan hos oss, som ett mörkt moln på en solig himmel, ett oväder som hotar vårt "jag", vår identitet? Är det fördömandet av den mörka halvan som till exempel får endel att gå runt och hacka/trycka ner sina medmänniskor? För att det är enklare att lägga energi på andras fel än att ändra sin mörka halva som är "fel"? Är det därför så många tror att man ska bli räddad av "sin bättre hälft"? Något som inte skjer för då skulle det väl inte finnas otrohet eller skillsmässor? Eller? Jag är i mitt filosofiska hörn idag  och är det något jag gillar så är det att filosofera över livets gåtor! Får man någonsin svar? I wonder..
 
Ha en skön dag där ute på banan det har nämligen jag för jag är ledig!
 
På återseende,
 
/Petra
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela