petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

22/7/11 fick xenofobi ett ansikte i Norge

Publicerad 2012-07-22 11:24:36 i

*Norge- Oslo i mitt hjärta*
 
"Vi vil aldri glemme". Orden är Norges statsminister Jens Stoltenberg. I dag är det exakt 1 år sedan de fruktansvärda terroraktionerna drabbade Norge, Oslo och Utöya. Jag minns att mitt liv stannade av helt den första tiden efter dådet, och jag satt fastklistrad framför nyheterna och försökte "ta in" det ofattbara som hade hänt. Xenofobi - http://sv.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%A4mlingsfientlighet- hade drabbat trygga Norge och fått ett ansikte genom de grymma terroraktionerna. Att rädsla kan ta sitt uttryck på många olika vis är inget nytt under solen och xenofobi är ett av rädslans många ansikten. Men att det skulle drabba Norge på ett så grymt och barbariskt vis kom som en blixt från en klar himmel.
 
Efter 13 år i Oslo känner jag mig lika norsk som svensk och mitt hjärta klappar varmt för vårt kära naboeland. 2010, det sista året jag bodde i Oslo bodde jag på Wessels gate och länken nedan visar avståndet mellan mitt hem och regeringskvartalet- klicka på skalan 11 på kartan så ser ni Wessels gates belägenhet-  http://www.gulesider.no/firma/pressesenteret-i-regjeringskvartalet:p10000189049?search_word=regeringskvartalet  Jag uppskattar att Wessels gate ligger cirka 1 km från regeringskvaratalet där bomben detonerade. Varje gång jag skulle ner på stan och hem igen passerade jag VG-huset/regeringskvartalet och även jag kunde varit ett av offren om jag hade bott kvar. I dag på årsdagen är mina tankar och min kärlek med det norska folket och alla som blev drabbade. STRYKEKRAMAR!
 
/Petra
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela