petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

23/7 Kafferep och bebisgos

Publicerad 2012-07-23 11:08:45 i

*svart guld*
 
Igår kom en av mina bästa vänner förbi med sin härliga familj på tre. Dem var på väg söderut och mellanlandade hos mig med cremebullar och glatt humör, och jag dukade upp med kaffe av finaste kvalitet och vattenmelon som efterrätt på fikat (...Ja, tack både och!)
 
Fick samtidigt glädjen att möta deras 5 månaders gamla bebis för första gången och det var hur mysigt som helst, vilken liten charmknutte! Glad, go och busig med runda, persikolena kinder precis som bebisar ska ha! Mellan varven av bebisgos pratade jag och mina vänner (...som förövrigt inte hade setts sedan i vintras då bebisen låg i magen) i mun på varandra, hi,hi!
 
Det var ett mycket kärt återseende så ni kan förstå att det blev märkligt lugnt i lägenheten när dem åkt hem! Jag brukar gilla lugn men nu kändes det mer tomt...barn gör verkligen något speciellt med stämningen i ett hem! Som tur var fanns det disk att ta tag i så jag pysslade lite i köket och sen tittade jag på minneskonserten från Oslo, verkligen vacker och värdig!
 
Idag står 26 timmarpasset på schemat! Ännu så länge myser jag hemma med kaffe och frukost. Livskvalitet mina vänner! Vi hörs imorgon eller onsdag då kanske det är dags att berätta något om mina framtidsdrömmar? Eller servera er receptet på linssoppan jag är så förtjust i!
 
Kram,
 
/Petra
 
 

Kommentarer

Postat av: Cicci

Publicerad 2012-07-23 17:24:44

Hoppas det blir ett bra pass på jobbet. Mmm är mysig med bebisar och vänner som man inte träffat på länge är underbar när man väl träffar dom.

Svar: Hej Cicci!
Tack för omtanken! Det var ett bra arbetspass och nu är jag ledig till torsdag kl 14- sååå lyxigt! Håller med dig om att mys med både bebisar och goda vänner är underbart! Det berikar livet!

Sköt om dig!

/Petra
petracaroline

Postat av: Maria

Publicerad 2012-07-24 09:21:50

Hej Petra!
Jag undrar om du kan tänka dig att skriva ett inlägg om meditation. Du skriver att du mediterar, hur gör du då och varför gör du det? Kanske har du några tips om hur man kommer igång om man aldrig har mediterat förut? Tack på förhand!

Svar: Hej Maria!
Åh, vad roligt med en förfrågan om ett specifikt tema på blogginlägg! Jag berättar med glädje om varför och hur jag mediterar och kommer gärna med tips till nybörjare!

Tack för din förfrågan Maria! Ska omedelbums börja fila på inlägget!

/Petra
petracaroline

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela