petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

29/7 Egentid med pappa

Publicerad 2012-07-29 11:36:09 i

*Ölandstok*
 
Igår föreslog pappa att vi skulle åka på farmors grav och plantera en buske och jag blev jätteglad över förslaget! Gårdagen bjöd på sol och klarblåhimmel så pappa bestämde att vi skulle åka i hans fräsiga BMW cab (Det gillades!)
 
Farmors grav är belägen på en mycket vacker plats med en liten, vit vacker kyrka och grön, lummig omgivning och där vinden blåser tröstande, mjuka vindar mot ens kind. Vi planterarde en Ölandstok och det blev så fint! Pappa har "gröna" fingrar ( ...något som tyvärr inte gått i arv då jag till och med får kaktusar att vissna!) och han berättade att det finns två varianter av Ölandstok; en med gula, små blommor som blir en hög buske och en med röda, små blommor som växer lägre och blir bredare. Vi (pappa) valde den senare och jag ser framemot att se den blomma för farmor!
 
När vi planterat färdigt och sagt på återseende till farmor åkte vi vidare och eftersom vi var i pappas gamla hemtrakter passade vi på att hälsa på några släktingar som bor i hans barndomshem. Där har jag inte varit sen jag var liten jenta så det var ett trevligt återseende! Vi blev bjudna på kaffe och sockerkaka med glass och jag fick glädjen att gosa med en 8 veckors norsk skogskattunge- så söt! Efter några timmar på språng åkte jag och pappa hemöver, tog en hamburgare i stan innan vi  avrundade petra- pappadagen med kvällskaffe hemma hos mig, sen blåste pappa vidare norrut. Dagen har varit helt fantastisk och jag är glad och varm i hjärtat! (...och ja, jag kan bekräfta att norrlänningar är kaffetunnor!...he,he)
 
Kram och på återseende,
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela