petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

5/7 En kärlekshälsning från Norrland!

Publicerad 2012-07-05 14:38:12 i

*Hemtrakter*
 
Vaknade utvilad klockan 08.00 imorse! Det har jag egentligen gjort hela veckan men valt att ligga kvar någon timma eftersom jag är ledig och KAN sova längre. Men idag var jag pigg som en mört och solen sken in genom fönstret så jag bestämde mig för att stiga upp. Morgonrutinen är att koka kaffe, fixa frukost och numera även att hälsa på mammas katt som gömmer sig under soffan. Han är en väldigt ängslig liten kisse men rungande go och söt när han väl tinat upp. Av mig får han ta den tid han behöver för att "bo in sig", vi ska ju vara sambos i minst en vecka och kanske längre så ingen stress här i huset! Man säger ju att mänskliga relationer ska bygga på ömsesidig kärlek, tillit och respekt. Gäller även katt-människa relationen enligt mig. Det innebär att jag visar Siggekatten min omtanke genom att hälsa varje morgon, stryker honom mjukt över ryggen dem få minuter han lämnar sitt gömställe, serverar honom färskt vatten och kattmat varje dag, samt en ren och fräsch kattlåda. Resten är upp till "katta"!
 
I övrigt har dagen gått åt pyssel och fix. Jag knatade bort till affären nyss och handlade mat (härligt att bo i en stad med gångavstånd till det mesta!). Älskar när kylskåpet är välfyllt och idag fyllde jag på med mjölk, ägg, god yougurt, härlig sommarmat, grönsaker, vattenmelon, bubbelvatten med smak och kryddstark chorizo för att nämna några favoriter.Sen passade jag på att slänga igång 2 maskiner tvätt och den 3:e inväntar sin tur. Lunchen är intagen och strax ska eftermiddagskaffet kokas och vattenmelon skäras i läskande skivor. Detta ska avnjutas på min fina balkong med havsutsikt!
 
Jag livsnjuter verkligen här uppe just nu hörrni! För varje dag som går tar jag långsamt tillbaka staden som jag förlorade någonstans på vägen in i vuxenlivet, och det ökar min livskvalitet, inre ro och lycka! Det känns i hjärtat, på ett fint, varmt vis. Det är skönt att "landa" här, ha ett eget "kryp in" och bara ta dagen som den kommer nära min familj, mina rötter. En tydlig kontrast till de senaste 15 åren då jag bara varit hemma korta perioder och intensivt flygit och flängt för att hinna träffa familj och vänner. Nu prövar jag en ny variant och det är en spännande resa...
 
PS. I morgon står helgen på tur. Vad ska jag hitta på tro? Ses imorgon så berättar jag! DS
 
På återseende!
 
Kram
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela