petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

27/6 Att återvända till rötterna framkallar ett fyrverkeri av känslor

Publicerad 2012-06-27 21:33:31 i

Ja, himmel och pannkaka, då var jag på plats i hemstaden i Norr. Staden jag flyttade ifrån i en ålder av 15. Förstå att jag har bott nästan lika länge i Oslo som i min hemstad! Det är lite galet att tänka på, framför allt för att jag inser att jag inte är 20 längre. Tiden flyger och jag hinner inte riktigt med...

Att komma tillbaka till min hemstad är med väldigt blandade känslor. Jag har lika många fina, positiva minnen och upplevelser som jag har jobbiga, smärtsamma, ångestladdade minnen. Jag har inte varit hemmavid mer än i snitt 2 gånger per år de senaste 13 åren då jag var bosatt i Oslo. Med handen på hjärtat har de senaste 13 åren varit en sorts flykt från mitt ursprung.Ni vet hur det är med minnen, dem kommer starkare tillbaka när man är på den plats där dem uppstod. Med den insikten är det förståeligt att man kanske håller sig på avstånd.Men jag har utvecklats och mognat något oerhört sedan den tiden, för att inte tala om de 2 sista åren i Stockholm. Jag har vågat möta mina rädslor mer ärligt, naket, jag har bearbetat min ångest med hjälp av fina självhjälpsföreingen ÅSS, jag har föreläst om ångest och jag har gästbloggat om den för Vårdguiden (se infogad länk) http://blogg.vardguiden.se/socialangest/ . Att få uppleva hur uppskattad min historia blivit av så många fina läsare på Vårguiden, som visat oerhört bra stöd och tacksamhet, har gett mig kraft att berätta. Jag har förstått att jag är långt ifrån ensam om att leva med ångest och depression och jag har fått  styrka av att möta likasinnade både genom ÅSS och genom gästbloggen på Vårdguiden. Det är guld värt att omge sig av människor som förstår hur man känner och det är så självläkningsprocessen kommer igång. Att genom detta få hjälp att acceptera sig själv som ofullkomligt fullkomlig.

På något vis har nog åren i Stockholm varit en omedveten, förberedande process in för nästa steg i mitt liv, att våga ta steget att återvända till mina rötter och sommarjobba. Men det ska erkännas att när erbjudandet om sommarjobb i hemstaden kom blev jag väldigt osäker på om jag skulle våga ta steget. Jag fick klump i magen och samtidigt blev jag glad. Eftersom jag inte hade några andra jobb på gång i Stockholm så kände jag att jag inte hade någon hållbar ursäkt att tacka nej till jobbet. För om det är något jag börjat lära mig på denna livsresa är att rädsla är till för att övervinnas. Annars blir livet ensamt och fattigt och väldigt smärtsamt. Så jag tackade ja och fick jobbet på plats efter intervjun var avklarad, återvände till Stockholm 2 veckor för att ha mera sommarlov och nu är jag sedan i måndags 25/6 på plats. När jag anlände möttes jag av min kära mor och min lillasyster och det kändes jättebra! Mamma bjöd på middag på restaurang i strålande solsken innan vi åkte och storhandlade mat till mig. Sen åkte vi till lägenheten som jag får låna under norrlandsvistelsen och den är jättefin! Det känns suveränt skönt att ha ett "eget" kryp in kan jag lova! Ni som har följt mig på Vårdguiden vet hur mycket jag längtar efter det! För att summera måndagen så övergick ångesten till en sprudlande varm känsla i magen och det var skönt!

PS! Hur gick tisdagen och första dagen på jobbet? Det berättar jag i nästa i morgonDS.

Kram/ Petra

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela