petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

10/9 När Petra mötte Dagmar, del 2

Publicerad 2012-09-10 10:32:00 iJajamensan hörrni, Dagmar hade rätt i att vi skulle mötas igen och glad är jag för det! Denna gång möttes vi en onsdagförmiddag, jag var på väg hem från en lunchpromenad vid hamnen och Dagmar var på väg ut efter lunch. Jag tog en annan väg hem från hamnen/stan denna dag och blev därför väldigt glad att se na igen! Det betyder ju att vi båda rör oss på samma gator med stor chans för flera trevliga möten framöver!
 
Denna dag blåste det något vansinnigt och Dagmar hade hatten på för att skydda öronen och jag hade en pannband för mina öron. Idag var det alltså inte solen men vinden som vi pratade om och ännu en gång fick jag höra hur svårt det varit för henne att få med sina pensjonärspolare ut. Men Dagmar var lika glad och alert för det precis som första gången vi möttes och när jag frågade om hon minns mig från sist vi sågs svarade hon med övertygande stämma"- jajamensan!"
 
Jag försökte mig på att fråga om hennes namn då jag gärna vill veta vad denna söta, goa, livsglada dam heter, men ikke (...ni vet ju hur gammfolke kan vara ibland "att dem slår dövöra till" ) Men till Dagmars försvar så kan det nog vara så att hon inte hörde min fråga, med tanke på åldern, den starka vinden och hatten för öronen. Så därför  får vi helt enkelt nöja oss med Dagmar tills jag möter henne en tredje gång.
 
Jag blev hur som helst lika glad i hjärtat den andra gången jag mötte na som första och jag ser framemot tredje. Jag får lust att adoptera henne som min extrafarmor faktiskt! Kan man fråga om sånt? Eller kanske jag ska göra som Hanna- en av mina trogna bloggläsare - att kolla upp om min stad har en volontärförening för äldre människor, d.vs att man någon gång i månaden volontärjobbar med äldre och umgås över generationsgränserna!? Tåls att funderas på och kollas upp...
 
För att avrunda dagens inlägg så hoppas jag att ni fått en fin start på veckan! Själv har jag just avklarat en inspirerande engelskalektion tillsammans med min härliga klass och charmerande lärarinna (... med tanke på mitt muttriga morgonhumör är detta en stor eloge till min klass och lärarinna!) Nu är jag åter hemma och tänkte kolla upp priser/ medlemskap på badhuset. Motionssimning är ju en skonsam och bra träningsform för att underhålla både kropp och själ under vinterhalvåret!
 
På återseende alla fina!
 
Kram,
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela