petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

18/9 Ambivalenta känslor inför matten (hört det förr?)

Publicerad 2012-09-18 13:08:00 i

Om det ändå vore som matte på den gamla, goda tiden...

...istället för hur matten varit sista veckan..


Har just kommit hemifrån en dubbellektion med matte och bilden ovan till trots så det gick över förväntan bra att hänga med under genomgången. Tack och lov måste jag säga, då jag har känt mig grymt nedslagen på mattefronten efter förra veckans bakslag då jag gick från "ajour" till "efter" cirka 40 sidor. Detta på grund av att vår lärare inte följt veckoplaneringen som det var tänkt och det gav mig gigantisk prestationsångest. Som har gjort att jag förträngt mattebokens existens under hela förra veckan och helgen fram till idag. Men efter dagens lektion känns det alltså lite bättre och när jag nämde att min matteångest skjutit i höjden sista veckan urskuldade sig faktiskt min lärare att det delvis är på grund av att hon inte följt planeringen i den takt som var tänkt...
 
Det kändes rätt skönt att höra men trots det så är det ju mitt ansvar att räkna matten så jag ska försöka lägga om mattestrategin lite framöver. I stället för att räkna matte hemma ska jag satsa på att gå på några av de frivilliga mattelektionerna som är utsatta på schemat och som är lärarledda. Då kan jag även öva mig på att be om hjälp om jag kör fast, något som jag också har stora problem med när det gäller matte, att be om hjälp. Det slutar med att jag kör fast och då bara vill skippa matten helt. Någon som känner igen sig monne? Men jag vet långt därinne att jag kan så jag ska fortsätta kämpa!
 
Nu är det lunchpaus med kaffe och blogg sen ska jag fortsätta räkna några sidor matte. Ett steg i taget. I kväll är det dags för andra rundan av körslaget för min del. Ska bli spännande och se hur det känns denna gång, om jag hittar fram i djungeln av stämmor och nya sånger. Fortsättning följer med andra ord...
 
Kram på er alla fina! Kan informera er om att vi snart avverkat 40% av arbetsveckan!
 
/Petra
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela